Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Webbekom

Wil jij ook af van kalkneerslag, kalkstrepen op glas en lak, dichtgeslibde leidingen of irritaties aan de huid? Dit heeft vaak te maken met aanwezigheid van hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 5,04 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het kopen van de beste waterverzachter in Webbekom leidt tot zacht en schoon water zonder kalk. Dit is goed voor jouw gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op deze pagina check je nuttige info info over diverse types waterontharders: welke type ontharders zijn er, wat zijn de voordelen, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van gemiddeld 5,04 dH in Webbekom.
 • Dit kan leiden tot irritaties zoals een witte aanslag op het glaswerk en een inefficiënte CV-ketel.
 • Een waterverzachter brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • De resultaten daarvan zijn langere levensduur van huishoudelijke apparaten, lekkerdere koffie en thee en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Vraag een offerte aan een kies voor duurzaam gemak. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €245 op jaarbasis.

Onderwerpen: In 5 stappen een waterverzachter kopenPluspuntenWat levert het echt op?Waterhardheid WebbekomFunctioneringGemiddelde kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieVlaams Brabant
GemeenteDiest
Postcode3290
Gem. Gasverbruik M31.425 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4350 kWh
Gem. Waterhardheid5,04 dH

Het effect van zacht water

 • Een zachte huid.
 • Lagere energiekosten.
 • Minder wasmiddelen nodig.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Aanslag op servies.
 • Eindeloos schoonmaken.

Gratis offertes voor een waterontharder

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Webbekom

Wil jij ook af van een droge huid of apparatuur dat te snel stuk gaat? Veel huishoudens lossen dit op met een innovatieve waterontkalker. Zo’n systeem onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Een meerwaarde voor elk huis. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, minder poetsen en boenen, het textiel gaat langer mee en apparaten die minder snel vervangen hoeven worden. In de gemeente Diest opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Voordelig een waterverzachter laten installeren in Webbekom gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Kies de grootte van het huishouden en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. De installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een concurrerende offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter
Het gebruik van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De meest prominente voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Mogelijk ook interessant: Voordeligste waterverzachter.

PositiefBeschrijving
DuurzaamHet verbruik van zeepproducten neemt af. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Apparaten gaan minder snel stukDagelijkse apparaten zoals boilers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Water met meer smaakEen kopje thee, koffie of een glas water uit de kraan heeft een betere smaak.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Vermindering huidziektenEen minder droge huid na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Verminderde energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen boilers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Webbekom?

Misschien wil jij meer info over de installatie van een waterontharder in Webbekom. En dat is geen gek idee. Zacht water zorgt voor een besparing op gas- en stroomverbruik en je hebt minder wasmiddelen nodig. Maar heb ik het wel echt nodig? Voor dit advies moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Webbekom kent een waterhardheid van 5,04. Concreet: Normaal water.
 • Het effect daarvan ervaart iedereen weer anders.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • Bijvoorbeeld apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, water met een lekkere smaak en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Uit de test: water met deze hardheid (dH) is niet ongezond.

Hardheid water in Webbekom

De waterhardheid van het water in Webbekom is 5,04 dH. Dit houdt in dat het water Normaal water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 5,04 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,35 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterverzachter-webbekom-3290

Bekijk specialisten in deze regio’s

Veel gekozen merken

 • Judo Quicksoft Duo
 • Erie Slimline Eco24
 • BWT AQA smart C
 • 038waterontharder Separaat 10
 • Remon Waterontharders Neva XL

Hoe werkt de waterontkalker?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: een waterontharder zet hard water om in zacht water. Maar hoe werkt dat precies? De hedendaagse waterverzachters (van merken zoals Aqua-o-Matic) werken op basis van ionenuitwisseling. De cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Middels deze handeling ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Webbekom verklein je de dH waarde van 5,04 naar een zachte 3 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, omdat dit gezond voor ons is. Deze hoeveelheid kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen (Regenereren)
Eens in de zoveel tijd zal de onthardingshars verzadigen. Eens per week moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Dit noemen we ook wel regenereren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Het zoutverbruik wordt bepaald door hoeveel water je gebruikt, de gekozen resthardheid en het type ontharder (de grootte). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Unieke harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Na een tijd raken zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Alle harsbolletjes worden weer schoongespoeld middels regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Elektrische & mechanische waterverzachters
Er zijn eigenlijk 2 types: Elektronische & mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Een vaak gekozen systeem vanwege een schappelijke tarief, gebruikt geen stroom en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Nadelen zijn er ook: meer zoutverbruik, een lagere efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. Je koopt zo’n machine al vanaf €900.

Bij een elektrische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. De belangrijkste voordelen zijn: besparing op regeneratiezout, de innovatieve werking en je kunt veel instellen. De minpunten zijn: een hogere prijs, bij een stroomstoring werkt het niet en meer kans op defecten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1200.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterverzachter? Dan zijn er 2 opties: dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs is ongeveer €375,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het pluspunt van de 2e cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Als je kiest voor ontkalkers met 1 cilinder heb jij tijdens het schoonmaken helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Producten met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Een uitkomst voor wat grotere huishoudens.
 • 2 cilinders is niet schoner of beter, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Webbekom.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Wij koppelen je aan product-experts voor montagewerk.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De uiteindelijke kosten van een waterverzachter lopen zeer uiteen. Ze zijn er al vanaf €70 voor een magnetische ontharder tot zo’n €1925 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door de fabrikant, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en de inhoud van het systeem. Behalve deze eerste kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Sommige Belgische installateurs van waterverzachters werken met een speciale korting als je direct een onderhoudscontract neemt. Als laatste heb je ook zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De investeringen in deze systemen beginnen bij €670, exclusief installatiekosten. Een goed systeem kost gemiddeld tussen de €1250 en €1975 incl. installatie. In onderstaande schema bieden we de gemiddelde kosten van een waterverzachter in Webbekom.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Surf verder naar onze waterontharder-vergelijker en bekijk actuele tarieven bij professionele installateurs. Zo kan men zonder problemen supersnel vakmannen, verschillende opstellingen en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €65
Mechanische waterontharderCirca €860
Elektronische waterontharderCirca €1060
Onthardingstabletten€25 per 50 kg
Onderhoud (indicatie)V.a €80 per beurt
InstallatieV.a €200
Overzicht met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterverzachter noodzakelijk in Webbekom?
De waterhardheid in Webbekom is doorgaans 5,04 dH. De meting in de provincie Vlaams Brabant schatten we op 16,91 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een speciaal ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit leidingwaterwat resulteert in aangenaam zacht water. Dit zachte water is beter van smaak en zorgt voor lager stroom- en gasverbruik en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.

Heeft een waterontharder een goede terugverdientijd?
Normaliter geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft verdien je zo’n €0,75 weer terug. Natuurlijk is het zo dat je bovenal een waterontharder moet aanschaffen voor het gemak en wooncomfort. Bijv. geen droge huid na het douchen, zacht en smaakvol water, zijdezachte kleding en minder schoonmaakwerkzaamheden. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dit is mogelijk doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. Deze calcium en magnesium bouwstenen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen door middel van pekelwater. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt die alleen gebruik maken van een andere methode. De uitwerking van zo’n magneet wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet je zeker niet overslaan. Installaties met een vat voor ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een degelijke schoonmaakbehandeling is essentieel voor een goede efficiënte werking. Vaak wordt aanbevolen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Webbekom.

Welke pluspunten heeft een waterverzachter?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Neem nou aspecten als: een besparing op de energierekening, lekker water uit de kraan, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, verminderde eczeem klachten, minder last van kalkaanslag, altijd een schone en zachte was, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie