Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Schaffen

Heb je in huis last van kalkneerslag, strepen op je ruiten, smerig water of droge haren na een douchebeurt? Dat is doorgaans toe te schrijven aan te hard water in de leiding. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 5,04 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. De beste waterverzachter in Schaffen leidt tot water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dat is gezond voor jou, en het levert ook nog een leuke besparing op. Hier bekijk je bruikbare info aangaande waterontharders: wat is het, waarom is het zo populair, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van ongeveer 5,04 dH in Schaffen.
 • Dit resulteert mogelijk in problemen als koffie thee dat bitter smaakt en hoge stookkosten.
 • Zo’n waterverzachter verzacht het water.
 • Pluspunten: lagere energierekening, zacht en smaakvol water en het textiel gaat langer mee.
 • Dien vandaag een aanvraag in en ervaar het gemak. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €265 per jaar.

Onderwerpen: Waterverzachter kooptipsPluspuntenHeb ik het nodig?Waterhardheid SchaffenWerkingInvesteringVeelgestelde vragen


ProvincieVlaams Brabant
GemeenteDiest
Postcode3290
Gem. Gasverbruik M31.420 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4300 kWh
Gem. Waterhardheid5,04 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Verminderde eczeem klachten.
 • Lager stroom- en gasverbruik.
 • Bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Eindeloos schoonmaken.

Gratis offertes voor een waterontharder

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Schaffen

Wil jij ook af van slecht functionerende apparaten en bittere smakende thee? Flink wat Vlamingen kiezen een innovatieve waterontkalker. Een dergelijke installatie haalt de hardheidsmineralen uit het water. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op bestek en servies, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, lekkerdere koffie en thee en apparaten die minder snel vervangen hoeven worden. In de gemeente Diest werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een specialist vinden om jouw waterverzachter te installeren in Schaffen gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. De installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een goede offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Een goede waterontharder kopen is interessant om verschillende redenen. De meest prominente voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Goede waterverzachter.

VoordeelBeschrijving
MilieuvriendelijkEr is minder zeep noodzakelijk. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Langere levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals vaatwassers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Meer smaak aan het waterEen kop koffie, thee en het water uit de kraan smaakt stukken beter.
Reduceer schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Goed voor huidziektenZacht water zorgt voor een zachte huid. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Minder energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld strijkijzers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat kost geld.
Tabel met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Schaffen?

Vermoedelijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterontharder in Schaffen. Dat is ook erg logisch. Zacht water zorgt voor water met een lekkere smaak en een beperking in schoonmaakwerkzaamheden. Hoeveel ga ik er van merken? Aangaande deze vraag moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Schaffen zit met een waterhardheid van 5,04. Definitie: Normaal water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is afhankelijk van veel factoren.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid biedt comfort.
 • O.a. lagere energiekosten, smaakvol water en textiel slijt minder snel.
 • Opmerking: water met deze hardheid is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Schaffen

De waterhardheid van het water in Schaffen bedraagt circa 5,04 dH. Men zegt dan ook wel dat het water Normaal water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 5,04 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,35 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterverzachter-schaffen-3290

Vraag prijzen op in de regio

Bekende modellen en merken

 • Judo Biosoft-C
 • Erie Slimline Eco17
 • BWT AQA smart
 • 038waterontharder Compact 20
 • Remon Waterontharders Neva

Hoe werkt een waterontkalker precies?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: een waterontharder zet hard water om in zacht water. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De huidige generatie waterverzachters (bijv. van merken als Aqua Soft) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Op deze wijze wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Schaffen reduceer je de dH waarde van 5,04 naar een Dh van ongeveer 2.5. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het kalk dat achterblijft zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Regenereren met zout
Wanneer het apparaat filtert zal de hars zijn kracht verliezen. 4 keer per maand gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Het regenereren is erg belangrijk. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Het zoutverbruik loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan het waterverbruik, de gekozen resthardheid en de grootte van de installatie. Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de ontkalkingsinstallatie.
 2. De slimme harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Na een tijd raken raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. Deze harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig middels regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Mechanische en elektrische waterverzachters
We behandelen 2 soorten: Elektronische & mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een interessant tarief, het gebruikt geen energie en minder onderhoud nodig. Als grote nadelen noemen we: een relatief hoog zoutverbruik, een matige efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Te bestellen vanaf c.a. €940.

De elektrische waterontharder werkt op stroom. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Het voordeel is: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een efficiënte werking en verschillende geavanceerde instellingen. Als grote nadelen noemen we: de montagekosten, het kost stroom en het onderhoud is duurder. Beschikbaar vanaf €1275.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Wil jij een waterverzachter kopen? Dan moet je een keuze maken uit een dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs komt uit rond de €375,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het gemak van een een ontharder met dubbele cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als hij aan het regenereren is.
 • In het geval van 1 cilinderige ontkalkers heb jij (wanneer het systeem aan het spoelen is) eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Uitstekend geschikt voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Twee cilinders werkt dus niet beter of schoner, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Schaffen.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Neem contact op met product-specialisten voor een demo.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De kosten van een waterontkalker zijn erg wisselend. Van €125 voor magnetische ontharders tot een slordige €2025 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk, het aantal cilinders en hoeveel liter het systeem aankan. Naast deze aanschafkosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Meerdere Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een eenmalige korting als je direct een onderhoudscontract neemt. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De investeringen in deze systemen starten bij €700 (montage niet inbegrepen). Een geavanceerd apparaat gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1200 en €1775 inclusief inregelen. In het overzicht hieronder bekijk je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterverzachter in Schaffen.

Weten wat het kost om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Surf verder naar onze online offerteservice en achterhaal de kosten bij toonaangevende installateurs. Zo kan men eenvoudig supersnel specialisten, verschillende opstellingen en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €90
Waterontharder (mechanisch)Rond de €850
Waterontharder (elektronisch)Begint bij €1020
Reinigingszout€45 voor 100 kilo
OnderhoudskostenVanaf €80 per jaar
InstallatiekostenVanaf €175
Rekenvoorbeeld met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterverzachter nodig in Schaffen?
De hardheid in Schaffen is doorgaans 5,04 dH. De tabelwaarde in de provincie Vlaams Brabant is doorgaans 16,91 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem neemt kalk uit het leidingwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. De smaak wordt beter & zachter en zorgt voor onder andere aantrekkelijk gas- en stroomverbruik en je bespaart op schoonmaakmiddelen.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontharder?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij zijn van mening dat je bovenal een waterontharder moet aanschaffen voor het comfort. Bijvoorbeeld prettige douchebeurt, betere smaak van water, extra schoon servies en veel minder poetsen in huis. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dit gebeurt doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. De magnesium en calcium bestanddelen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In de andere cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen aan de hand van zout. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De effectiviteit van dit soort modellen wordt door wetenschappers afgekeurd.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Modellen met noodzakelijk ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Ook het schoonmaken van de installatie is cruciaal zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Dit kun je eventueel uitbesteden door een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Schaffen.

Wat zijn de belangrijkste waterverzachter voordelen?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. De belangrijksten zijn: gunstig energieverbruik, fris kraanwater, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, het is goed voor de huid/haar, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, kleding die langer mooi blijft, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie