Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Deurne

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkneerslag, aanslag op servies, verstopte leidingen of huidirritaties? Dit heeft vaak te maken met een hoge waterhardheid. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 5,04 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het kopen van de beste waterverzachter in Deurne maakt mogelijk dat je kan genieten van kalkvrij water in de woning. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op dit portaal verzamel je handige informatie over diverse types waterontharders: wat is het precies, waarom moet ook jij het overwegen, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van gemiddeld 5,04 dH in Deurne.
 • Dit kan leiden tot voorvallen als bittere thee en minder presterende verwarmingssystemen.
 • Een waterverzachter verlaagt de hardheid van het water.
 • Dit resulteert in verlaging van de maandlasten voor energie, heerlijk zachte kleding en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Vraag een offerte aan en ondervind zelf de voordelen. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €255 per jaar.

Klik door naar: De juiste waterverzachter kopenWelke voordelen zijn er?Wat levert het mij op?Waterhardheid DeurneWerking eenvoudig uitgelegdWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieVlaams Brabant
GemeenteDiest
Postcode3290
Gem. Gasverbruik M31.415 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4250 kWh
Gem. Waterhardheid5,04 dH

De voordelen van zacht water

 • Een zachte huid.
 • Lagere energierekening.
 • Geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Goed voor het milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Droog haar na het douchen.
 • Kalkaanslag op de verwarmingselementen.
 • Eindeloos schoonmaken.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Deurne

Ben jij ook klaar met een te hoge stroomrekening en strepen op de ramen? Flink wat huishoudens installeren een elektrische waterontkalker. Deze installatie haalt de hardheidsmineralen uit het water. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, je hebt minder wasmiddelen nodig, kleding en ander textiel gaat langer mee en een efficiëntere warmteoverdracht. In en rondom gemeente Diest kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een specialist vinden om jouw waterverzachter te installeren in Deurne hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een regionale installateur biedt je op korte termijn een concurrerende offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Een goede waterontharder in huis kan voor elk huishouden interessant zijn. De belangrijkste voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Duurzame verzachter.

PositiefBeschrijving
EcologischMinder zeepresten en plastic afval. Je stoot minder CO2 uit omdat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan 30% langer meeHuishoudelijke apparaten zoals HR-ketels hebben geen last meer van kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Meer smaak aan het waterThee, koffie, limonade of gewoon een glas water is minder troebel en beter van smaak.
Besparen op schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Goed voor huidziektenZacht water zorgt voor een zachte huid. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Minder energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. strijkijzers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Deurne?

Mogelijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterontharder in Deurne. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water zorgt voor water met een lekkere smaak en textiel dat langer mee gaat. Maar is het echt noodzakelijk? Aangaande deze vraag moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Deurne ontvangt een waterhardheid van 5,04. Concreet: Normaal water.
 • Het effect daarvan is erg persoonlijk.
 • De waterhardheid reduceren heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Bijvoorbeeld een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, zacht en fris water en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Niet vergeten: dit soort water hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Deurne

De waterhardheid van het leidingwater in Deurne bedraagt circa 5,04 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water Normaal water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 5,04 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,35 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterverzachter-deurne-3290

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Vaak gekozen modellen

 • Hydrotense HighFlow EL-18
 • Erie Slimline Eco14
 • BWT AQA Perla Duo
 • 038waterontharder Compact 14
 • Remon Waterontharders Kupa XL

Hoe werkt een waterontkalker precies?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: de waterontharder haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De moderne waterverzachters (van merken zoals BWT) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. De cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Zodoende ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Deurne reduceert je de dH waarde van 5,04 naar een gezonde 2.5 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit procentuele aantal kalk leidt niet tot concrete problemen.

Regenereren met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de onthardingshars verzadigen. Om de 6/7 dagen wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Het regenereren is erg belangrijk. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt wordt berekend a.d.h.v. grootte van het huishouden, de gekozen resthardheid en de capaciteit (type huishouden). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Innovatieve harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Eens in de 7 dagen zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Alle harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische en elektrische waterverzachters
We onderscheiden twee machines: Mechanische & elektronische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. De voordelen zijn een lage prijs, 0 energieverbruik en het is onderhoudsarm. Nadelen zijn er ook: het systeem spoelt soms onnodig, relatief inefficiënt en minder instellingen mogelijk. Je koopt zo’n machine al vanaf €910.

Zo’n elektrische waterontharder heeft stroom nodig. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Het voordeel is: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een zeer efficiënte werking en inzicht in statistieken. De nadelen zijn: de tarieven, bij een stroomstoring werkt het niet en het onderhoud is duurder. Beschikbaar vanaf €1025.

Enkel- of dubbel cilinder?
Wil jij een waterverzachter kopen? Dan zijn er 2 opties: dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil is circa €410,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het grootste voordeel van een installatie met 2 cilinders is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als hij aan het regenereren is.
 • In het geval van ontkalkers met maar één cilinder heb je (wanneer het systeem aan het spoelen is) even geen zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Vaak gekozen voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Dubbele harscilinder werkt identiek als een enkele cilinder, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Deurne.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Neem contact op met specialisten voor montagewerk.

Hoeveel kost zo’n ontkalker?

De investering van een waterverzachter kunnen zeer uiteenlopen. Ze zijn er al vanaf €80 voor ontharders die magnetisch werken tot zo’n €2250 voor een 2-cilinder systeem. De prijs hangt af van het merk, de kwaliteit van het het harsfilter en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. In aanvulling op deze initiële kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Verschillende Belgische installateurs van waterverzachters geven een eenmalige korting als je instemt met een onderhoudscontract. Afsluitend heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De prijzen van dergelijke installaties starten vanaf €800, excl. installatie. Een goede installatie zit ergens tussen de €1350 en €1700 inclusief montage en inregeling. In de tabel hieronder vind je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterverzachter in Deurne.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Klik dan door naar de offerte vergelijker en bekijk actuele tarieven bij professionele installateurs. Met die methode kan iedereen zonder gedoe en vandaag nog specialisten, type systemen en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €80
Mechanische waterontharderV.a €650
Waterontharder (elektrisch)Circa €1180
Onthardingszout€50 per 100 kg
OnderhoudstarievenC.a. €140 per 12 maanden
PlaatsingskostenRond de €275
Rekenvoorbeeld met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterverzachter te hebben in Deurne?
De hardheid van het kraanwater in Deurne is plus minus 5,04 dH. Het gemiddelde in de provincie Vlaams Brabant komt uit op ongeveer 16,91 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit het water wat resulteert in aangenaam zacht water. De smaak wordt beter & zachter en biedt voordelen als verlaging van de maandlasten voor energie en veel minder zeep en wasmiddel nodig.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontharder?
Globaal geldt: van iedere euro die je investeert bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Installateurs zeggen dan ook dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet aanschaffen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Onder andere geen droge huid na het douchen, zacht en fris water, kleding die langer mooi blijft en minder poets- en boenwerk. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dit is mogelijk doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. De magnesium en calcium stoffen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats via zouttabletten. Het onthardingszout is online te bestellen. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De doeltreffendheid van zo’n magneet wordt door wetenschappers afgekeurd.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet je zeker niet overslaan. Ontkalkers met unieke ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een schone installatie is cruciaal om de hardheid van het water laag te houden. Veel kopers besluiten om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Deurne.

Wat zijn de voordelen van een waterverzachter?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Onder andere: lager energieverbruik, een lekkere watersmaak, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, een minder droge huid na het douchen, niet langer last van kalkaanslag, kleding dat langer meegaat, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie