Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Voorhout

Heb je in huis last van kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, apparaten die slecht werken of irritaties aan de huid? Vaak ontstaan deze problemen door een hoge waterhardheid. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 4.98 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het installeren van de beste waterontharder in Voorhout heeft als effect zacht en schoon water zonder kalk. Dit is goed voor jouw gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Via onze adviseurs verzamel je uitgebreide informatie met betrekking tot waterverzachters: welke type ontharders zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat is de prijs?

 • Gemeten waterhardheid van 4.98 dH in Voorhout.
 • Mogelijk heb jij last van issues zoals wit uitslaande wanden en tegels en minder presterende verwarmingssystemen.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • Positieve gevolgen zijn: lager stroom- en gasverbruik, zachter wasgoed en minder poetsen en boenen.
 • Laat een systeem plaatsen en geniet van de extra gemakken. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €345 op jaarbasis.

Thema’s: Waterontharder kooptipsWelke voordelen?Is het echt nodig?Waterhardheid VoorhoutFunctioneringDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen


ProvincieZuid-Holland
GemeenteTeylingen
Postcode2216
Gem. Gasverbruik M31300 M3
Gem. Stroomverbruik kWh29800 kWh
Gem. Waterhardheid4.98 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Zachte huid na bad of douche.
 • Lagere stookkosten.
 • Veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Een milieuvriendelijke investering!

De effecten van te hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Kalkaanslag op de verwarmingselementen.
 • Bittere smakende thee.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Voorhout

Ben jij ook klaar met een inefficiënte hr-ketel en witte aanslag op het glaswerk? Een groot deel van de woningeigenaren installeren een elektrische waterontharder. Een dergelijk systeem onttrekt kalk uit het water. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, een zachte huid na bad of douche en een efficiëntere verwarming. In de buurt van de gemeente Teylingen opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een laten installeren van een waterontharder in Voorhout hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Selecteer het type huishouden en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een lokale installateur biedt je op korte termijn een aantrekkelijke offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het gebruik van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De meest prominente voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Bekijk daarnaast ook informatie over: Voordeligste waterontkalker.

PositiefUitleg
EcologischJe verbruikt minder zeep en shampoo. Verlaging van CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Apparaten gaan 30% langer meeKostbare apparaten zoals wasdrogers zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Kalkvrij water smaakt beterThee, koffie, limonade of een glaasje water smaakt veel beter.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Goed voor huidziektenEen lekker zachte huid na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Energiekosten besparingBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. CV-ketels. De warmteoverdracht is minder effectief en dat kost geld.
Lijst met de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Voorhout?

Mogelijkerwijs overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Voorhout. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water zorgt voor verminderde eczeem klachten en geen kalkaanslag op sanitair en kranen. Hoeveel ga ik er van merken? Voor het antwoord daarop kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Voorhout heeft een waterhardheid van 4.98. Concreet: vrij zacht water.
 • Het gevolg van deze score ervaart iedereen weer anders.
 • Een lagere waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Denk aan efficiëntere warmteoverdracht, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Opmerking: dit type water heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Voorhout

De waterhardheid van het leidingwater in Voorhout bedraagt ongeveer 4.98 dH. Dit betekent dat het water vrij zacht water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 4.98 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,18 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-voorhout-2216

Vaak geplaatste ontharders

 • Judo Judomat Kompakt 30 M-KB
 • Apic Nessos
 • Bayard Ecosoft 15
 • Atag Descale 15
 • Lubron Easysoft 1100 SXT2

Technische uitleg werking waterverzachter

Het mag inmiddels duidelijk zijn: een waterverzachter haalt kalk uit het water. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Pallas) werken op basis van ionenuitwisseling. Een cilinder met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Door dat proces wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Voorhout reduceert je de dH waarde van 4.98 naar een acceptabele 2 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Deze hoeveelheid kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen met zout
Door de werking van de machine zal de hars verzadigd raken. Om de 6/7 dagen gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Dit noemt men regenereren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Hoeveel zout er nodig is loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan grootte van het huishouden, instellingen zoals resthardheid en de grootte van de installatie. Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Ongeveer eens per week raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische & elektrische waterontharders
Er zijn eigenlijk twee installaties: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Het gemak zit ‘m in een interessant tarief, 0 energieverbruik en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. De nadelen zijn: veel zoutverbruik, een matige efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Te bestellen vanaf c.a. €830.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren gaat op vraag. Het gemak zit ‘m in: besparing op regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en geavanceerde instellingen. Nadelen: de montagekosten, het systeem gebruikt stroom en meer kans op defecten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1025.

Enkele of dubbele harscilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan moet je een keuze maken uit een enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs is ongeveer €350,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het voordeel van een machine met een dubbele cilinder is dat je ook water kunt gebruiken wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Wanneer je gaat voor één cilinder ontkalkers heb je (tijdens de reinigingsbeurten) geen zacht water uit de kraan.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Uitstekend geschikt voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt hetzelfde als een enkele cilinder, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Voorhout.

Een woning zonder kalkaanslag?

Neem contact op met professionals voor installatiewerk.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De kosten van een waterontharder lopen zeer uiteen. Ze zijn er al vanaf €75 voor een magnetische ontharder oplopend tot wel €2225 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk, het type ontharder en het aantal liter. Naast deze kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Verschillende waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Tenslotte is er speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De tarieven van waterontharders starten bij €740 (zonder installatiewerk). Een apparaat met uitgebreide opties varieert tussen ongeveer €1100 en €2050 inclusief plaatsing. In de onderstaande tabel vind je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Voorhout.

Kijk jij ook naar de opties om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Surf verder naar onze vergelijker en check de huidige tarieven bij toonaangevende installateurs. Met die methode kan iedereen eenvoudig en kosteloos vakmannen, type systemen en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €95
Waterontharder (mechanisch)C.a. €880
Elektrische waterontharderCirca €1120
Onthardingstabletten€40 voor 75 kg
OnderhoudskostenC.a. €155 p/jaar
MontageCirca €180
Rekenvoorbeeld met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Voorhout?
De hardheid van het kraanwater in Voorhout is doorgaans 4.98 dH. De meting in de provincie Zuid-Holland ligt rond de 5.02 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een ontkalkingssysteem trekt kalk moleculen uit het leidingwater wat de waterhardheid doet dalen. Dit zachte water is beter van smaak en zorgt voor kleding die langer mooi blijft en het textiel gaat langer mee.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Doorgaans geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij merken op dat je vooral een waterontharder neemt voor de directe immateriële voordelen. Zoals prettige douchebeurt, zacht en smaakvol water, blinkende glazen en veel minder poetsen in huis. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om water kalkvrij te maken transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dit regelt men doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. Deze calcium en magnesium elementen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In een andere cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd d.m.v. een natriumoplossing. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De werkzaamheid van dit soort modellen is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Modellen met ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Regelmatig schoonmaken is belangrijk zodat het systeem efficiënt blijft werken. Veel kopers besluiten om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Voorhout.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. De belangrijksten zijn: lager energieverbruik, lekkerdere koffie en thee, minder schoonmaakmiddelen benodigd, minder last van eczeem, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, kleding die langer mooi blijft, de apparaten in de woning werken effectiever en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie