Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Sassenheim

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of huidirritaties? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in erg hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 4.98 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het toepassen van de beste waterontharder in Sassenheim maakt mogelijk dat je kan genieten van zacht en schoon water zonder kalk. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op waterontharderrevolutie.nl vind je waardevolle info alle mogelijke waterverzachters: wat is het, wat zijn de voordelen, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van 4.98 dH in Sassenheim.
 • Dit resulteert mogelijk in problemen als huidirritaties en een hoge energierekening.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Dit resulteert in gunstig energieverbruik, heerlijk zachte kleding en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Wacht niet langer en kies voor meer wooncomfort. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €300 per jaar.

Onderwerpen: Een waterontharder kopen en installerenWat zijn de voordelen?Is het echt nodig?Waterhardheid SassenheimTechnische detailsDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieZuid-Holland
GemeenteTeylingen
Postcode2170
Gem. Gasverbruik M31300 M3
Gem. Stroomverbruik kWh29800 kWh
Gem. Waterhardheid4.98 dH

Het effect van zacht water

 • Water met een lekkere smaak.
 • Lagere energiekosten.
 • Minder wasmiddelen nodig.
 • Goed voor het milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Witte aanslag op het glaswerk.
 • Bittere smakende thee.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Sassenheim

Heb jij genoeg van een te hoge stroomrekening en minder lekker water uit de kraan? Een groeiend aantal huizenbezitters bestellen een professionele waterontharder. Zo’n installatie filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, betere smaak van water en apparatuur die langer meegaat. In de omgeving van de gemeente Teylingen vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Sassenheim was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Kies de grootte van het huishouden en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. De installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een gespecificeerde offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest genoemde voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Bekijk daarnaast ook informatie over: Voordeligste waterverzachter.

PositiefUitleg
EcologischMinder zeepresten en plastic afval. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Apparaten gaan langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals wasmachines hebben geen last meer van kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Lekkerder waterEen kopje thee, koffie of een glas water uit de kraan is veel smaakvoller.
Reduceer schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Minder last van eczeemJe huid voelt zachter aan na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Besparen op energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld strijkijzers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Sassenheim?

Misschien overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Sassenheim. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water heeft als voordeel maandelijks lagere energiekosten en geen kalkaanslag op sanitair en kranen. Hoeveel ga ik er van merken? Om deze vraag te beantwoorden is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Sassenheim heeft een waterhardheid van 4.98. Dit staat voor vrij zacht water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is afhankelijk van veel factoren.
 • De waterhardheid terugdringen is goed voor mens en milieu.
 • O.a. een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, zijdezachte kleding en huid en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Uit de test: water met deze hardheid (dH) kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Sassenheim

De waterhardheid van het leidingwater in Sassenheim is 4.98 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat vrij zacht water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 4.98 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,18 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-sassenheim-2170

Interessante installaties

 • Judo Quicksoft Duo
 • BWT Rondomat 25M
 • Boshuis iQualQ Combi 150
 • Erie Slimline Eco14
 • Century CWS 100V/UF

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Maar hoe werkt dat precies? Het gros van de waterontharders (van merken als Pentair Fleck) werken op basis van ionenuitwisseling. De cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Sassenheim reduceer je de dH waarde van 4.98 naar een zachte 2.5 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit beetje kalk zal niet leiden tot problemen.

Regenereren met zout
Wanneer het apparaat filtert zal de onthardingshars verzadigen. Wekelijks wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Dit noemt men regenereren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De zoutbehoefte loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan het waterverbruik, de waterhardheid en de grootte van de installatie. Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. De slimme harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Na een tijd raken zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De harsbolletjes worden opnieuw opgeladen middels regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische of mechanische waterontharders
We bieden twee types: Elektrische en mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een laag tarief, staat los van het stroomnet en lagere onderhoudskosten. Nadelen zijn er ook: een relatief hoog zoutverbruik, een lagere efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. De prijs van zo’n systeem begint bij €880.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Het regenereren start op slimme momenten. Een populair model vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, het werkt efficiënter en inzicht in statistieken. Als grote nadelen noemen we: de duurdere prijzen, het gebruikt een beetje stroom en een groter risico op defecten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1250.

Enkel- of dubbel cilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan kan je kiezen tussen een dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil is circa €380,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het positieve effect van deze tweede cilinder is dat je ook water kunt gebruiken als het regeneratieproces bezig is.
 • Als je kiest voor 1 cilinderige ontkalkers heb je – als de installatie aan het schoonspoelen is – geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Vaak gekozen als het watergebruik hoog is.
 • Meerdere cilinders is niet schoner of beter, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Sassenheim.

Een woning zonder kalkaanslag?

Ontvang contactgegevens van product-specialisten voor montage.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De prijs van een waterverzachter kunnen zeer uiteenlopen. De prijzen starten vanaf €80 voor magnetische ontharders tot zo’n €1400 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en de omvang van het systeem. Behalve deze initiële kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Sommige waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je kiest voor een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De onkosten van waterontharders beginnen vanaf ongeveer €800 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een geavanceerd apparaat gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1325 en €2200 inclusief montage en inregeling. In het volgende schema achterhaal je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Sassenheim.

Nieuwsgierig wat het kost om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Start meteen met onze waterontharder-vergelijker en bekijk actuele tarieven bij toonaangevende installateurs. Op deze manier kun je eenvoudig en direct monteurs, type systemen en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €80
Mechanische waterontharderRond de €690
Elektrische waterontharderV.a €1180
Reinigingszout€50 voor 100 kg
Onderhoud (indicatie)Vanaf €120 p/jaar
InstallatieVanaf €190
Rekenvoorbeeld van de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Sassenheim?
De hardheid van het kraanwater in Sassenheim is doorgaans 4.98 dH. Dit cijfer in de provincie Zuid-Holland is doorgaans 5.02 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem neemt kalk moleculen uit het leidingwater wat zorgt voor zacht water. Dit water smaakt een stuk beter en biedt verschillende voordelen zoals minder huidproblemen en huidirritaties en het textiel gaat langer mee.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
De berekening is niet moeilijk: van iedere euro die je investeert zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij merken op dat je bovenal een waterontharder neemt voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. O.a. een fijne douchebeurt, zacht en fris water, kleding die langer mooi blijft en minder schoonmaakwerkzaamheden. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dit gebeurt doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. De magnesium en calcium elementen hechten zich aan deze korrels. In de extra cilinder wordt het filter schoongespoeld door gebruik te maken van de regeneratie functie. Het onthardingszout is online te bestellen. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De effectiviteit van deze theorie is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Modellen met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een gereinigde installatie is belangrijk om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Optioneel kan je ervoor kiezen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Sassenheim.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Neem nou aspecten als: efficiëntere warmteoverdracht, een betere smaak van het water, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, minder last van huidirritaties en/of eczeem, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, kleding blijft langer mooi, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie