Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Warmond

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, dichtgeslibde leidingen of een erg droge huid? Waarschijnlijk komt dat door de waterkwaliteit (hard water). Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 4.98 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het kopen van de beste waterontharder in Warmond leidt tot kalkvrij water in huis. Schoon water goed voor onze gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Via onze adviseurs lees je nuttige info info over diverse types waterverzachters: welke type ontharders zijn er, wat zijn de voordelen, en wat is de investering?

 • Een waterhardheid van 4.98 dH in Warmond.
 • Dit kan zorgen voor situaties als veel schoonmaakwerk en een hoge energierekening.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Pluspunten: een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, heerlijk zachte kleding en minder poetsen en boenen.
 • Laat een systeem plaatsen en probeer het direct uit. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €235 op jaarbasis.

Lees verder over: In 5 stappen een waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Heb ik het nodig?Waterhardheid WarmondZo werkt een waterontharderKostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieZuid-Holland
GemeenteTeylingen
Postcode2361
Gem. Gasverbruik M31300 M3
Gem. Stroomverbruik kWh29800 kWh
Gem. Waterhardheid4.98 dH

Pluspunten van zacht water

 • Kleding die langer mooi blijft.
 • Lager stroom- en gasverbruik.
 • Geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Een milieuvriendelijke investering!

De effecten van te hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Kalkstrepen op glas en lak.
 • Water met een vreemde smaak.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Warmond

Zit jij thuis ook met verstopte leidingen of onnodig poets- en boenwerk? Een toenemende groep Nederlanders plaatsen een innovatieve waterontharder. Deze installatie filtert kalk uit kraanwater. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, Geen glascorrosie of witte aanslag, heerlijk zachte kleding en een lager stroom- en gasverbruik. In de omgeving van de gemeente Teylingen opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een laten installeren van een waterontharder in Warmond hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een lokale installateur zal jou benaderen met een aantrekkelijke offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het plaatsen van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De belangrijkste voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Tevens relevant: Milieuvriendelijke ontharder.

PluspuntBeschrijving
MilieubewustMinder zeepproducten wegspoelen. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Verlenging levensduur apparatenApparatuur zoals strijkijzers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Smaakvoller waterJe verse koffie & thee en het water uit de kraan is minder troebel en beter van smaak.
Vermindert schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Vermindering huidziektenEen minder droge huid na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Gunstigere energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld waterkokers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat kost geld.
Samenvatting van de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Warmond?

Vermoedelijk overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Warmond. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water biedt een langere levensduur van huishoudelijke toestellen en geen kalkaanslag in de badkamer. Maar heb ik het wel echt nodig? Om deze vraag te beantwoorden moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Warmond ontvangt een waterhardheid van 4.98. Samengevat: vrij zacht water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is afhankelijk van veel factoren.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Denk aan apparatuur gaat langer mee, water met een lekkere smaak en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Belangrijk: dit soort water is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Warmond

De waterhardheid van het drinkwater in Warmond ligt op ong. 4.98 Duitse graden. Dit houdt in dat het water vrij zacht water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 4.98 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,18 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-warmond-2361

Vergelijk vakmannen in de buurt

Interessante installaties

 • Kinetico Ergo 18
 • Euro Twin 25
 • Kinetico Essential 8
 • Ecowater eVOLUTION 300 Boost
 • Fegon AquaStar 2000 SHE

Zo werkt een waterverzachter

Het zal onderhand duidelijk zijn: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? Innovatieve waterontharders (van bijv. Tubilite) werken op basis van ionenuitwisseling. Een geladen cilinder met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Zo wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Warmond voer je de dH waarde terug van 4.98 naar een gezonde 2.5 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit procentuele aantal kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen (Regenereren)
Eens in de zoveel tijd zal de werkingskracht van de hars verminderen. Om de 6/7 dagen wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De zoutbehoefte wordt bepaald door het waterverbruik, de gekozen resthardheid en de capaciteit (type huishouden). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Innovatieve harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Op een bepaald moment zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Deze harsbolletjes moeten worden schoongemaakt met regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische of mechanische waterontharders
We behandelen 2 machines: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. Belangrijke pluspunten zijn een gunstige prijs, 0 energieverbruik en lagere onderhoudskosten. Als grote nadelen noemen we: meer zoutverbruik, een matige efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €820.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. De voordelen zijn: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een slimme werking en uitgebreide instellingen. Natuurlijk zijn er nadelen: de montagekosten, het kost stroom en meer kans op defecten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1225.

Enkel- of dubbel cilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan dien je te kiezen uit een dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil is circa €370,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het handige van deze tweede cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als het regeneratieproces bezig is.
 • Bij ontkalkers met 1 cilinder heb je op het moment dat het systeem regenereert niet de beschikking tot zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Perfect voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Dubbele harscilinder is niet schoner of beter, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Warmond.

Jouw hele huis kalkvrij?

Wij koppelen je aan product-experts voor installatiewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De investering van een waterontharder kunnen zeer uiteenlopen. Dit loopt van €55 voor ontharders die magnetisch werken oplopend tot wel €1925 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door of je een A- of B-merk kiest, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en de inhoud van het systeem. Naast deze eenmalige kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je direct een onderhoudscontract neemt. Afsluitend heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De investeringen in dergelijke installaties starten bij €850 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een goed apparaat kost gemiddeld tussen de €1375 en €2150 inclusief montage en inregeling. In onderstaande schema bieden we de geraamde kosten van een waterontharder in Warmond.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Maak nu gebruik van de offerte vergelijker en vraag vrijblijvend offertes aan bij betrouwbare installateurs. Met die methode kan iedereen makkelijk supersnel experts, soorten ontharders en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €65
Mechanische waterontharderVanaf €840
Elektrische waterontharderBegint bij €920
Regeneratiezout€50 per 100 kilo
OnderhoudstarievenBegint bij €100 (jaarbasis)
InstallatiekostenC.a. €150
Tabel met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder handig in Warmond?
De waterhardheid in Warmond is doorgaans 4.98 dH. De referentiewaarde in de provincie Zuid-Holland bedraagt 5.02 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit je kraanwater wat zorgt voor zacht water. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en heeft als extra pluspunten: structureel lagere energiekosten en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
Doorgaans geldt: van elke euro die je uitgeeft bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij zijn dan ook van mening dat je bovenal een waterontharder neemt voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Bijv. een zachte huid en droog haar, smaakvoller water, zijdezachte kleding en minder poets- en boenwerk. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dit proces kan doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. De magnesium en calcium bouwstenen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In een andere cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen aan de hand van de regeneratie functie. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De uitwerking van dit soort modellen is zeer twijfelachtig.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Ontharders met speciale ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een goede reiniging is cruciaal om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Je kunt er ook voor kiezen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Warmond.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Denk dan aan: efficiëntere verwarming, betere smaak van water, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van huidirritaties en/of eczeem, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, mooie schone glazen, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie