Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Huisduinen

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, strepen op je ruiten, vies water of irritaties aan de huid? Dit heeft wellicht te maken met aanwezigheid van hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 6.00 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het toepassen van de beste waterontharder in Huisduinen leidt tot water waar amper kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Via onze adviseurs bekijk je bruikbare info alle mogelijke waterverzachters: wat voor installaties zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van 6.00 dH in Huisduinen.
 • Hierdoor ontstaan bijvoorbeeld wit uitslaande wanden en tegels en dichtgeslibde leidingen.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Dit resulteert in langere levensduur van huishoudelijke apparaten, zacht en smaakvol water en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Laat een systeem plaatsen en kies voor meer wooncomfort. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €345 per 12 maanden.

Snel naar: De juiste waterontharder kopenPluspuntenIs het echt nodig?Waterhardheid HuisduinenTechnische uitleg werkingWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieNoord-Holland
GemeenteDen Helder
Postcode1789
Gem. Gasverbruik M31270 M3
Gem. Stroomverbruik kWh24000 kWh
Gem. Waterhardheid6.00 dH

Pluspunten van zacht water

 • Apparatuur die langer meegaat.
 • Besparing op de energierekening.
 • Geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Zet het milieu op 1!

Nadelen van hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Kalkaanslag op douchekop.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Bekijk de tarieven van waterontharders

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Huisduinen

Heb je last van een droge, geïrriteerde huid en/of kalkstrepen op ramen? Veel huizenbezitters installeren een professionele waterontharder. Dit systeem onttrekt calcium en magnesium aan het water. Een aanwinst voor iedere woning. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, je hebt minder wasmiddelen nodig, een zachte huid en apparaten die minder snel vervangen hoeven worden. In de omgeving van de gemeente Den Helder kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Huisduinen hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Selecteer het type huishouden en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een lokale installateur biedt je op korte termijn een gespecificeerde offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De belangrijkste voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Duurzame waterontkalker.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamheidMinder zeepresten en plastic afval. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Langere levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals koffiezetapparaten werken efficiënter door minder kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Lekkerder waterJe verse koffie & thee of een glas water uit de kraan heeft een betere smaak.
SchoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Minder last van eczeemGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Besparen op energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld koffiezetapparaten. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat leidt tot meer energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Huisduinen?

Waarschijnlijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Huisduinen. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water leidt tot een lagere energierekening en jij hebt tot wel 50% minder zeepproducten nodig. Maar is het echt noodzakelijk? Hiervoor moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Huisduinen ontvangt een waterhardheid van 6.00. Dat betekent matig zacht water.
 • Het effect daarvan is per persoon weer anders.
 • Het verkleinen van de waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Bijv. een beter presterende CV-ketel, lekkerdere koffie en thee en geen strepen meer op glas en lak.
 • Belangrijk: dit type water is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Huisduinen

De waterhardheid van het leidingwater in Huisduinen bedraagt circa 6.00 dH. Dit wil zeggen dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 6.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,09 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-huisduinen-1789

Bekijk specialisten in deze regio’s

Vaak gekozen modellen

 • Euraqua Europe Pallas Mono maxi 15
 • Watertotaal Euro Combi Elegant 14
 • Kinetico Mini KB
 • North Star Okosoft 35
 • Boshuis Duolux plus 100

Zo werkt een waterverzachter

Het zal je inmiddels bekend zijn: een waterverzachter haalt kalk uit het water. Maar hoe werkt dat precies? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Galaxy) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. Zo vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van de waterontkalker in Huisduinen reduceert je de dH waarde van 6.00 naar een fijne 2 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het kalk dat achterblijft is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen met zout
Na een tijd zal de hars zijn kracht verliezen. Eens per week moet de hars worden schoongespoeld met zout. Het regenereren is erg belangrijk. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan het aantal m3 water dat je verbruikt, de hardheid van het water en de capaciteit (type huishouden). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Unieke harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Eens in de zoveel tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden weer schoongespoeld aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Elektrische of mechanische waterontharders
We behandelen twee types: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een concurrerend tarief, gebruikt geen stroom en het is onderhoudsarm. De minpunten zijn: een relatief hoog zoutverbruik, relatief inefficiënt en geen inzicht in leuke gegevens. Deze installaties worden al geplaatst voor €920.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Het gemak zit ‘m in: besparing op regeneratiezout, een efficiënte werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Als grote nadelen noemen we: een hogere prijs, het kost stroom en een groter risico op defecten. Te bestellen vanaf c.a. €1100.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Op termijn een waterontharder kopen?Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs bedraagt circa €350,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het grootste voordeel van een installatie met 2 cilinders is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • In het geval van enkele cilinder ontkalkers heb jij op het moment dat het systeem regenereert geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Extra handig voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Een dubbele cilinder werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Huisduinen.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Leg nu contacten met erkende adviseurs voor montage.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De uiteindelijke kosten van een ontharder zijn erg wisselend. De prijzen starten vanaf €90 voor ontharders die magnetisch werken tot wel €1625 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De kosten hangen af van het merk, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en de doorstroomsnelheid. Behalve deze kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs geven korting als je direct een onderhoudscontract neemt. Ook heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De investeringen in ontharders starten bij €790 (zonder installatiewerk). Een luxe installatie kost gemiddeld tussen de €1525 en €2100 inclusief plaatsing. In het volgende schema bieden we de huidige kosten van een waterontharder in Huisduinen.

Meteen weten wat het kost om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Gebruik dan onze vergelijkingstool en bekijk actuele prijzen bij erkende installateurs. Via die service kan jij makkelijk en direct monteurs, verschillende opstellingen en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €115
Waterontharder (mechanisch)Rond de €850
Waterontharder (elektrisch)Rond de €950
Regeneratiezout€25 voor 50 kg
OnderhoudskostenV.a €135 p/jaar
InstallatieC.a. €190
Overzicht met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterontharder te hebben in Huisduinen?
De hardheid van het kraanwater in Huisduinen bedraagt 6.00 dH. De waarde in de provincie Noord-Holland is grofweg 6.24 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit het water wat zorgt voor zacht water. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en zorgt voor een beter presterende CV-ketel en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
We hanteren een simpele berekening: van elke euro die je uitgeeft krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij zijn dan ook van mening dat je voornamelijk een waterontharder moet aanschaffen voor de directe immateriële voordelen. Zoals een zachte huid, zacht en fris water, zachter wasgoed en veel minder poetsen in huis. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om water kalkvrij te maken moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dit gebeurt doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. Deze calcium en magnesium elementen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder wordt het hars schoongespoeld middels natrium. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De doeltreffendheid van deze magneten vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Installaties met speciale ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een gereinigd apparaat is noodzakelijk om de hardheid van het water laag te houden. Je kunt er ook voor kiezen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Huisduinen.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. De voordelen lopen flink uiteen. De belangrijksten zijn: lagere stookkosten, lekkerdere koffie en thee, minder zeep en wasmiddel nodig, een minder droge huid na het douchen, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, een super zachte was, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie