Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Julianadorp

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, glascorrosie, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of droge haren na een douchebeurt? De kans is groot dat dit komt door de hardheid van het water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 6.00 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het kopen van de beste waterontharder in Julianadorp resulteert in zacht en schoon water zonder kalk. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en bespaart je ook nog eens geld. Op dit portaal bekijk je belangrijke info aangaande waterverzachters: welke soorten zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en verdien ik het ook terug?

 • Een waterhardheid van 6.00 dH in Julianadorp.
 • Dit kan leiden tot onder andere strepen op de ramen en apparaten die niet efficiënt werken.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Pluspunten: structureel lagere energiekosten, smaakvol water en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Wacht niet langer een kies voor duurzaam gemak. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €250 per 12 maanden.

Direct naar: Waar op letten bij waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Is het echt nodig?Waterhardheid JulianadorpHoe werkt zo’n systeem?Gemiddelde kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieNoord-Holland
GemeenteDen Helder
Postcode1788
Gem. Gasverbruik M31270 M3
Gem. Stroomverbruik kWh24000 kWh
Gem. Waterhardheid6.00 dH

Pluspunten van zacht water

 • Zacht en fris water.
 • Efficiëntere verwarming.
 • Het textiel gaat langer mee.
 • Goed voor het milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Irritaties aan de huid.
 • Kalkaanslag op kranen en douchekoppen.
 • Bittere thee en koffie.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Julianadorp

Wil jij ook af van een erg droge huid en/of strepen op je ruiten? Steeds meer Hollanders en Belgen nemen een betrouwbare waterontharder. Een dergelijk product haalt kalk uit het leidingwater. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, zachter wasgoed en apparatuur die langer meegaat. In en rondom gemeente Den Helder kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Julianadorp hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Selecteer het type huishouden en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een erkende installateur zal jou benaderen met een concurrerende offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De voornaamste pluspunten hebben we samengevat in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Voordeligste waterontkalker.

VoordeelUitleg
EcologischJe spoelt minder zeepproducten weg. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Apparaten gaan 30% langer meeDagelijkse apparaten zoals vaatwassers zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Kalkvrij water smaakt beterThee, koffie, limonade of een glaasje water zal minder bitter smaken.
Minder schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Goed voor de huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Lagere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. heetwaterkranen. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat kost geld.
Overzicht met de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Julianadorp?

Wellicht zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Julianadorp. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water biedt maandelijks lagere energiekosten en geen kalkaanslag in de badkamer. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Om deze vraag te beantwoorden kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Julianadorp heeft een waterhardheid van 6.00. Definitie: matig zacht water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water ervaart iedereen weer anders.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid biedt comfort.
 • Onder andere lagere energiekosten, heerlijk zachte kleding en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Uit de test: water uit deze categorie is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Julianadorp

De waterhardheid van het leidingwater in Julianadorp bedraagt ongeveer 6.00 dH. We kunnen stellen dat het water matig zacht water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 6.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,09 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-julianadorp-1788

Bekijk specialisten in deze regio’s

Populaire merken en modellen

 • Euraqua Europe Pallas Mono mini
 • Ecowater eVOLUTION Refiner Power
 • Watertotaal Euro Twin 60
 • Boshuis iQualQ Duo 150
 • Judo Quicksoft Duo

Technische details: hoe werkt een waterverzachter?

Het zal onderhand duidelijk zijn: een waterverzachter haalt kalk uit het water. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? Het gros van de waterontharders (van merken als Tapworks) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Op die manier zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Julianadorp verklein je de dH waarde van 6.00 naar een zachte 2 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit beetje kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Regenereren met zout
Door de werking van de machine zal de hars zijn kracht verliezen. Elke 5/6 dagen wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Het regenereren is erg belangrijk. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De zoutbehoefte wordt berekend a.d.h.v. het aantal m3 water dat je verbruikt, de waterhardheid en het type ontharder (de grootte). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Speciale harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Op een bepaald moment raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De interne harsbolletjes worden opnieuw opgeladen middels regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Elektrische of mechanische waterontharders
We behandelen twee producten: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Het gemak zit ‘m in een schappelijke prijs, duurzaam qua energieverbruik en minder onderhoud nodig. Nadelen zijn er ook: er vinden onnodige spoelingen plaats, een matige efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Deze installaties worden al geplaatst voor €850.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren gaat op vraag. Een populair model vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een slimme werking en inzicht in verschillende gegevens. Nadelen: de duurdere prijzen, het gebruikt een beetje stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Beschikbaar vanaf €1075.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Ga je een waterontharder kopen? Dan zijn er 2 opties: enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs komt uit rond de €430,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het belangrijkste voordeel van de 2e cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als hij aan het regenereren is.
 • Bij ontkalkers met maar één cilinder heb je (tijdens de reinigingsbeurten) geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Verzachters met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Een stukje comfort als het watergebruik hoog is.
 • Een dubbele cilinder is niet schoner of beter, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Julianadorp.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Leg nu contacten met erkende adviseurs voor advies.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De prijs van een waterverzachter liggen nogal uiteen. De prijzen starten vanaf €90 voor magnetische ontharders tot ruim €1450 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De totaalprijs hangt af van het merk, de kwaliteit van het het harsfilter en de inhoud van het systeem. Buiten deze eerste kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je ook een onderhoudscontract afsluit. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De investeringen in waterontharders beginnen bij €750 (zonder installatiewerk). Een geavanceerde installatie heeft een prijskaartje tussen de €1325 en €2050 inclusief installatiewerk. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst bieden we de actuele kosten van een waterontharder in Julianadorp.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker te plaatsen? Maak nu gebruik van onze vergelijkingstool en check de huidige kosten bij de beste installateurs. Via die service kan jij eenvoudig snel installatiebedrijven, soorten ontharders en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €155
Waterontharder (mechanisch)Rond de €830
Waterontharder (elektrisch)C.a. €1180
Regeneratiezout€40 per 75 kilo
OnderhoudskostenVanaf €85 per beurt
InstallatiekostenC.a. €180
Overzicht met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Julianadorp?
De hardheid van het kraanwater in Julianadorp is circa 6.00 dH. De tabelwaarde in de provincie Noord-Holland komt uit op ongeveer 6.24 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem ontneemt kalk moleculen uit het leidingwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. De smaak wordt beter & zachter en zorgt voor zachter wasgoed en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
We hanteren een simpele berekening: van elke €1 die je in dit product steekt verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij vinden dat je overwegend een waterontharder neemt als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Onder andere een zachte huid en droog haar, meer smaak aan koffie en thee, zijdezachte kleding en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om kalk uit het water te halen transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dit regelt men doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. De magnesium en calcium elementen hechten zich aan de kunstharskorrels. In een additionele cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats d.m.v. geplande regeneratie. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De effectiviteit van dergelijke systemen vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Installaties met ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Regelmatig schoonmaken is cruciaal om de hardheid van het water laag te houden. Optioneel kan je ervoor kiezen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Julianadorp.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. De voordelen lopen flink uiteen. Zoals o.a. gunstig energieverbruik, betere smaak van water, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, geen droge, trekkerige huid na het douchen, geen kalkaanslag op bestek en servies, altijd een schone en zachte was, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie