Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Midlum

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, glascorrosie, slecht functionerende apparaten of een irriterende huid? Waarschijnlijk komt dat door hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 6.50 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het kopen van de beste waterontharder in Midlum maakt mogelijk dat je kan genieten van kalkvrij water in de woning. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Hier lees je nuttige informatie met betrekking tot waterverzachters: wat is het, hoe werkt het technisch allemaal, en wat is de investering?

 • Gemeten waterhardheid van 6.50 dH in Midlum.
 • Dit is de oorsprong van issues zoals kalkstrepen op ramen en verstopte leidingen.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • De resultaten daarvan zijn lagere stookkosten, smaakvol water en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Dien vandaag een aanvraag in en ondervind zelf de voordelen. Realiseer een besparing van wel €245 per 12 maanden.

Snel naar: Waar op letten bij waterontharder kopenWelke voordelen?Wat levert het echt op?Waterhardheid MidlumHoe gaat het in z’n werk?InvesteringVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieFriesland
GemeenteHarlingen
Postcode8872
Gem. Gasverbruik M31340 M3
Gem. Stroomverbruik kWh22200 kWh
Gem. Waterhardheid6.50 dH

Pluspunten van zacht water

 • Zachter wasgoed.
 • Lagere stookkosten.
 • Veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Minpunten van hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Kalkstrepen op ramen.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Midlum

Zit jij thuis ook met een irriterende huid en/of strepen op de ramen? Een aanzienlijk aantal woningeigenaren bestellen een elektrische waterontharder. Een dergelijke installatie haalt kalk uit het leidingwater. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op kranen en douchekoppen, Geen glascorrosie of witte aanslag, zijdezachte kleding en huid en besparen op de energiekosten. In de gemeente Harlingen zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Voordelig een waterontharder laten installeren in Midlum wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een erkende installateur neemt contact met je op en stuurt een heldere offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De meest prominente voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Waterontharder informatie.

PositiefUitleg
MilieuvriendelijkJe verbruikt minder zeep en shampoo. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals CV-ketels zullen geen kalkaanslag meer hebben. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Kalkvrij water smaakt beterEen kop koffie, thee of gewoon een glas water zal minder bitter smaken.
Besparen op schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Prettig voor je huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Minder energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld strijkijzers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat verhoogt het energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Midlum?

Wellicht zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Midlum. En dat is helemaal niet vreemd. Zacht water heeft als voordeel ren glanzende vaat en zachte kleding, bedlinnen en handdoeken. Maar is het echt noodzakelijk? Aangaande deze vraag is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Midlum kent een waterhardheid van 6.50. Dat betekent matig zacht water.
 • De consequenties hiervan ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid terugdringen heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Bijvoorbeeld lagere energierekening, zachter wasgoed en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Belangrijk: deze hardheid is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Midlum

De waterhardheid van het water in Midlum bedraagt ongeveer 6.50 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig zacht water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 6.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,51 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-midlum-8872

Bekijk specialisten in deze regio’s

Vaak gekozen modellen

 • Wateronthardershop Eruo Twin 25
 • Fegon AquaStar B-1000 ES
 • Fegon AquaStar 800 SHE
 • BWT Rondomat 25M
 • Ecowater ESM 11

Hoe werkt de waterverzachter?

Het moge duidelijk zijn: een waterverzachter haalt kalk uit het water. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Aqua Soft) werken op basis van ionenuitwisseling. Een geladen cilinder met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Door dat proces wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Midlum reduceert je de dH waarde van 6.50 naar een fijne 2 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit percentage kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen (regeneratie)
Op een bepaald moment zal de onthardingshars verzadigen. Eens per week moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De benodigde hoeveelheid zout loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan aantal personen in het huishouden, de waterhardheid en het type ontharder (de grootte). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Speciale harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Op een bepaald moment raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. Deze harsbolletjes worden automatisch gereinigd met het regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Elektrische of mechanische waterontharders
We bieden 2 machines: Elektrische & mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. De belangrijkste voordelen zijn een interessante prijs, staat los van het stroomnet en het is onderhoudsarm. Natuurlijk zijn er nadelen: veel zoutverbruik, een inefficiënte werking en geen inzicht in leuke gegevens. Deze installaties worden al geplaatst voor €750.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Het gemak zit ‘m in: geen onnodig regeneratiezout verspillen, het werkt efficiënter en uitgebreide instellingen. De minpunten zijn: de hogere aanschafprijs, bij een stroomstoring werkt het niet en een verhoogde kans op defecten/storingen. Te bestellen vanaf c.a. €1300.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Op termijn een waterontharder kopen?We maken onderscheid tussen een dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs is ongeveer €420,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het pluspunt van een installatie met 2 cilinders is dat je ook water kunt gebruiken als hij aan het regenereren is.
 • In de situatie met ontkalkers met maar één cilinder heb je – als de installatie aan het schoonspoelen is – geen zacht water uit de kraan.
 • Producten met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Extra handig bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • 2 cilinders werkt hetzelfde als een enkele cilinder, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Midlum.

Ook klaar met kalkaanslag?

Neem contact op met experts voor advies.

Wat is prijs van zo’n machine?

De uiteindelijke kosten van een waterontharder lopen zeer uiteen. Je hebt ze vanaf €65 voor magnetische ontharders tot meer dan €1425 voor een innovatief elektrisch apparaat. De prijs hangt af van het model, 1 of 2 cilinders en het vermogen. Naast deze initiële kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Verschillende waterontharder installateurs geven korting als je direct een onderhoudscontract neemt. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De onkosten van dergelijke installaties beginnen bij €850, zonder installeren. Een goede installatie heeft een prijskaartje tussen de €1200 en €1875 inclusief plaatsing. In onderstaande schema tref je de actuele kosten van een waterontharder in Midlum.

Weten wat het kost om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Open onze online offerteservice en check de huidige prijzen bij betrouwbare installateurs. Via die service kan jij moeiteloos en zonder kosten modellen, type systemen en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €75
Waterontharder (mechanisch)Rond de €780
Elektronische waterontharderV.a €1170
Zouttabletten€25 voor 50 kilo
OnderhoudscontractRond de €140 per jaar
InstallatieCirca €275
Rekenvoorbeeld met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterontharder in Midlum?
De hardheid van het water in Midlum schatten we op 6.50 dH. De meting in de provincie Friesland is plus minus 6.72 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit leidingwaterwaardoor de waterhardheid flink zal dalen. Zacht water smaakt beter en biedt verschillende voordelen zoals efficiëntere verwarming en het textiel gaat langer mee.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: per €1,00 die je eraan uitgeeft krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij zijn dan ook van mening dat je voornamelijk een waterontharder moet kopen voor de directe immateriële voordelen. Onder andere een fijne douchebeurt, een lekkere watersmaak, een zijdezachte was en minder schrobben en poetsen. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. De magnesium en calcium bestanddelen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de extra cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats d.m.v. een natriumoplossing. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar waarbij wordt ingezet op magnetisme. De effectiviteit van deze magneten wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Modellen met ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling vul je ieder kwartaal bij met zout. Een gereinigde installatie is essentieel zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Sommige mensen kiezen ervoor om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Midlum.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. De belangrijksten zijn: lagere stookkosten, betere smaak van water, minder schoonmaakmiddelen benodigd, zachte huid en droog haar, niet langer last van kalkaanslag, een glanzende vaat, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie