Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Wijnaldum

Heb je last van kalkaanslag, aanslag op servies, verstopte leidingen of huidirritaties? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in een hoge waterhardheid. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 6.50 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het installeren van de beste waterontharder in Wijnaldum leidt tot kalkvrij water in huis. Het draagt bij aan de gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op waterontharderrevolutie.nl vind je waardevolle informatie aangaande waterverzachters: wat is het, hoe werkt het, en welke investering is nodig?

 • Gemiddelde waterhardheid van 6.50 dH in Wijnaldum.
 • Mogelijk heb jij last van situaties als slecht functionerende apparaten en een hoge energierekening.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • Dat zorgt voor lager energieverbruik, minder huidproblemen en huidirritaties en textiel slijt minder snel.
 • Dien vandaag een aanvraag in een kies voor duurzaam gemak. Het kan veel opleveren, tot wel €205 op jaarbasis.

Thema’s: In 5 stappen een waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Is het zinvol?Waterhardheid WijnaldumHoe gaat het in z’n werk?KostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieFriesland
GemeenteHarlingen
Postcode8857
Gem. Gasverbruik M31340 M3
Gem. Stroomverbruik kWh22200 kWh
Gem. Waterhardheid6.50 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Lekkere watersmaak.
 • Lagere stookkosten.
 • Het textiel gaat langer mee.
 • Goed voor het milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Huidirritaties.
 • Witte aanslag op het glaswerk.
 • Te veel schoonmaken.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Wijnaldum

Heb jij genoeg van droge haren na een douchebeurt en extra zeep en shampoo nodig? Flink wat huishoudens plaatsen een slimme waterontharder. Een dergelijke installatie is in staat om kalk uit het water te filteren. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op kranen en douchekoppen, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, lekkere watersmaak en lagere energiekosten. In en rondom gemeente Harlingen zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Wijnaldum hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een plaatselijke installateur neemt contact met je op en stuurt een aantrekkelijke offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest prominente voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Bekijk daarnaast ook informatie over: Milieuvriendelijke waterontharder.

VoordeelUitleg
DuurzaamheidEr is minder zeep noodzakelijk. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Langere levensduur apparatenKostbare apparaten zoals koffiezetapparaten zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Ook neemt het stroomverbruik af.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterJe verse koffie & thee en het water uit de kraan smaakt veel beter.
Minder schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Vermindering huidziektenEen minder droge huid na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Lagere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld wasdrogers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat leidt tot meer energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Is een waterontkalker nodig in Wijnaldum?

Misschien overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Wijnaldum. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water biedt lagere stookkosten en een vermindering van schoonmaakproducten. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Aangaande deze vraag moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Wijnaldum heeft een waterhardheid van 6.50. Concreet: matig zacht water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt verschilt erg per persoon.
 • De waterhardheid verlagen biedt comfort.
 • Denk aan lagere energierekening, lekkere watersmaak en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Belangrijk: deze hardheid hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Wijnaldum

De waterhardheid van het drinkwater in Wijnaldum is 6.50 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 6.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,51 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-wijnaldum-8857

Populaire merken en modellen

 • Wateronthardershop Eruo Twin 20
 • Watertotaal Euro Combi Elegant 20
 • Boshuis Combilux plus 200
 • Boshuis Combilux plus 100
 • Bayard Ecosoft 15

Hoe haalt de waterverzachter kalk uit het water?

Het uitgangspunt is duidelijk: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? Het gros van de waterontharders (van merken als Autotrol) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een geladen cilinder met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Door dat proces vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Wijnaldum verklein je de dH waarde van 6.50 naar een Dh onder de 3. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit percentage kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Door de werking van de machine zal de hars verzadigd raken. Om de 6/7 dagen worden de harskorrels weer opgeladen. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De benodigde hoeveelheid zout hangt af van de totale waterconsumptie, de hardheid van het water en de capaciteit (type huishouden). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Innovatieve harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Na ongeveer een week raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. Deze harsbolletjes worden weer schoongespoeld met regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Mechanische & elektrische waterontharders
Er bestaan twee producten: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regenereren gaat op gezette tijden. Het gemak zit ‘m in een concurrerende prijs, duurzaam qua energieverbruik en het is onderhoudsarm. De minpunten zijn: veel zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. De prijs van zo’n systeem begint bij €870.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Het regenereren start op slimme momenten. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, het werkt efficiënter en geavanceerde instellingen. Als grote nadelen noemen we: de aanschafkosten, het systeem gebruikt stroom en hogere onderhoudskosten. Beschikbaar vanaf €1200.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil komt uit rond de €370,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het pluspunt van de 2e cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt tijdens het gehele regeneratieproces.
 • In het geval van 1 cilinderige ontkalkers heb je (wanneer het systeem aan het spoelen is) geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Installaties met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Een uitkomst voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Twee cilinders is niet strikt noodzakelijk, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Wijnaldum.

Reken af met kalk!

Wij koppelen je aan vakmannen voor montagewerk.

Wat is prijs van zo’n machine?

De investering van een waterverzachter liggen nogal uiteen. Je hebt ze vanaf €50 voor een magnetische ontharder tot wel €1600 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De totaalprijs wordt bepaald door de fabrikant, de kwaliteit van het het harsfilter en het aantal liter. Naast deze eenmalige investering moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Een aantal waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Ook heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De kosten van ontkalkers zijn zo’n €850 (zonder installatiewerk). Een slimme installatie gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1350 en €2025 inclusief installatiewerk. In het volgende schema bekijk je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Wijnaldum.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Gebruik dan onze vergelijker en check de huidige tarieven bij toonaangevende installateurs. Met die methode kan iedereen makkelijk en vandaag nog merken, type ontharders en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €90
Mechanische waterontharderVanaf €650
Waterontharder (elektrisch)Rond de €1110
Regeneratiezout€40 per 75 kg
OnderhoudV.a €125 per jaar
MontagekostenV.a €180
Tabel met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterontharder zinvol in Wijnaldum?
De waterhardheid in Wijnaldum is om en nabij de 6.50 dH. De meting in de provincie Friesland bedraagt 6.72 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit het water wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit water smaakt een stuk beter en biedt verschillende voordelen zoals zachter wasgoed en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
Er is een makkelijke vuistregel: van iedere euro die je investeert verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij merken op dat je met name een waterontharder neemt als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Bijvoorbeeld een minder droge huid, lekkerdere koffie en thee, zachter wasgoed en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe werkt een waterontkalker?
Voor kalkvrij water zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dit is mogelijk doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. Deze calcium en magnesium stoffen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen d.m.v. de regeneratie functie. Het onthardingszout is online te bestellen. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De doeltreffendheid van dit soort modellen vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet je zeker niet overslaan. Systemen met eigen ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een degelijke schoonmaakbehandeling is noodzakelijk voor een lange levensduur en goede werking. Je kunt er ook voor kiezen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Wijnaldum.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Bijvoorbeeld: een besparing op de energierekening, lekkerdere koffie en thee, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, een minder droge huid na het douchen, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, blinkende glazen, de apparaten in de woning werken effectiever en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie