Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Venhuizen

Heb je in huis last van kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, apparaten die slecht werken of droge haren na een douchebeurt? Waarschijnlijk komt dat door erg hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 6.00 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het kopen van de beste waterontharder in Venhuizen zorgt voor kalkvrij water in de woning. Schoon water goed voor onze gezondheid, het milieu en je portemonnee. Middels onze specialisten tref je uitgebreide informatie over diverse types waterverzachters: wat is het, waarom moet ook jij het overwegen, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van ongeveer 6.00 dH in Venhuizen.
 • Dit kan leiden tot situaties als droge haren na een douchebeurt en een hoge energierekening.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • Positieve gevolgen zijn: verlaging van de maandlasten voor energie, kleding en ander textiel gaat langer mee en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Laat een systeem plaatsen een kies voor duurzaam gemak. Realiseer een besparing van wel €230 op jaarbasis.

Lees verder over: In 5 stappen een waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Wat levert het mij op?Waterhardheid VenhuizenHoe werkt het?Geschatte kostenVeelgestelde vragen


ProvincieNoord-Holland
GemeenteDrechterland
Postcode1606
Gem. Gasverbruik M31560 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30000 kWh
Gem. Waterhardheid6.00 dH

Pluspunten van zacht water

 • Lekkere watersmaak.
 • Efficiëntere warmteoverdracht.
 • Lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Zet het milieu op 1!

De effecten van te hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Kalkaanslag op douchekop.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Venhuizen

Heb je in huis last van een droge, geïrriteerde huid en witte aanslag op het glaswerk? Steeds meer huishoudens kiezen voor de installatie van een elektrische waterontharder. Dit product filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, besparen op schoonmaakmiddelen, textiel slijt minder snel en een beter presterende CV-ketel. In de gemeente Drechterland vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Venhuizen wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een erkende installateur stuurt jou zo snel mogelijk een goede offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder kopen is voor iedereen het overwegen waard. De meest genoemde voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Goedkoopste waterverzachter.

VoordeelBeschrijving
DuurzaamheidEr is minder zeep noodzakelijk. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan 30% langer meeDagelijkse apparaten zoals HR-ketels hebben minder last van kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Smaakvoller waterEen kopje thee, koffie of een glaasje water smaakt veel beter.
SchoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Fijn en zacht voor elke huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Lagere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. strijkijzers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat kost geld.
Lijst met de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Venhuizen?

Misschien wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Venhuizen. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water biedt minder huidproblemen en huidirritaties en je hebt minder wasmiddelen nodig. Hoeveel ga ik er van merken? Voor het antwoord daarop moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Venhuizen heeft een geschatte waterhardheid van 6.00. Concreet: matig zacht water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verkleinen biedt comfort.
 • Bijvoorbeeld efficiëntere verwarming, een glanzende vaat en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Goed om te weten: water uit deze categorie is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Venhuizen

De waterhardheid van het drinkwater in Venhuizen ligt op ong. 6.00 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig zacht water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 6.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,09 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-venhuizen-1606

Vergelijk vakmannen in de buurt

Populaire merken en modellen

 • BWT Aquadial softlife bio 10
 • Remon Waterontharders Kupa XL
 • Fegon AquaStar 1800 HE
 • Judo Quicksoft Duo
 • Judo Judomat Kompakt 60 M-KB

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

Het is al een aantal keer genoemd: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? Innovatieve waterontharders (van bijv. Ecowater) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. De cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Op basis daarvan wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Venhuizen verlaag je de dH waarde van 6.00 naar een zachte 2.5 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het kalk dat overblijft ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen met zout
Na een tijd zal de werkingskracht van de hars verminderen. Eens per week gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Het regenereren is erg belangrijk. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De zoutbehoefte is afhankelijk van hoeveel water je gebruikt, de gekozen resthardheid en het soort ontharder (klein of groot). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Unieke harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Na een tijd raken geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden automatisch gereinigd middels regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische of mechanische waterontharders
Wij differentiëren twee producten: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regenereren gaat op gezette tijden. De voordelen zijn een aantrekkelijke prijs, 0 energieverbruik en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. De minpunten zijn: het aanzienlijke zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Je koopt zo’n machine al vanaf €760.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Een populair model vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een slimme werking en verschillende geavanceerde instellingen. Als grote nadelen noemen we: de duurdere prijzen, het gebruikt een beetje stroom en hoge kosten qua onderhoud. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1225.

Enkele of dubbele harscilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan zijn er 2 opties: enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil komt uit rond de €430,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het voordeel van de 2e cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Wanneer je gaat voor ontkalkers met 1 cilinder heb jij op het moment dat het systeem regenereert helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Een uitkomst voor wat grotere huishoudens.
 • Een dubbele cilinder werkt identiek als een enkele cilinder, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Venhuizen.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Vraag contactgegevens aan voor product-experts voor een demo.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De uiteindelijke kosten van een ontharder kunnen zeer uiteenlopen. Ze zijn er al vanaf €155 voor een magnetische ontharder oplopend tot wel €2025 voor een 2-cilinder systeem. De totaalprijs wordt bepaald door de fabrikant, het aantal cilinders en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Behalve deze initiële kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Een aantal waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Tenslotte is er ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De onkosten van ontharders zijn zo’n €850 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een installatie met uitgebreide opties heeft een prijskaartje tussen de €1575 en €1825 incl. installatie. In het volgende schema bieden we een overzicht met de kosten van een waterontharder in Venhuizen.

Meteen weten wat het kost om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Surf verder naar onze handige offerte-service en achterhaal de kosten bij toonaangevende installateurs. Op basis daarvan kun jij eenvoudig supersnel modellen, type ontharders en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €70
Mechanische waterontharderC.a. €730
Elektrische waterontharderVanaf €1000
Onthardingszout€17,50 voor 25 kilo
OnderhoudscontractCirca €115 per 12 maanden
MontageBegint bij €175
Rekenvoorbeeld van de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterontharder nodig in Venhuizen?
De hardheid in Venhuizen bedraagt 6.00 dH. De meting in de provincie Noord-Holland is doorgaans 6.24 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit leidingwaterwat leidt tot zacht water. Zacht water smaakt beter en heeft als bijkomende voordelen zijdezachte kleding en huid en het textiel gaat langer mee.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
De stelregel is eenvoudig: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij zijn dan ook van mening dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet aanschaffen voor de directe immateriële voordelen. Zoals verminderde eczeem klachten, meer smaak aan koffie en thee, blinkende glazen en veel minder poetsen in huis. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dit proces kan doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. De magnesium en calcium bouwstenen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de extra cilinder wordt de hars weer opgeladen via regenereren. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De uitwerking van dergelijke systemen is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Modellen met speciale ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een schoon apparaat is nodig voor een goede efficiënte werking. Dit kun je eventueel uitbesteden door een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Venhuizen.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. De voordelen lopen flink uiteen. Denk dan aan: lagere energierekening, fris kraanwater, minder schoonmaakmiddelen benodigd, een aangenaam zachte huid na het douchen, niet langer last van kalkaanslag, kleding die langer mooi blijft, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie