Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Oosterleek

Wil jij ook af van kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, water met een vreemde smaak of een erg droge huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan de waterkwaliteit (hard water). Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 6.00 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het toepassen van de beste waterontharder in Oosterleek zorgt voor schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dat is gezond voor jou, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op deze website vind je praktische informatie met betrekking tot waterverzachters: welke type ontharders zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en verdien ik het ook terug?

 • Gemeten waterhardheid van 6.00 dH in Oosterleek.
 • Dit kan leiden tot voorvallen als geïrriteerde huid en verstopte leidingen.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Dat zorgt voor lagere energiekosten, zacht en fris water en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Laat een systeem plaatsen en probeer het direct uit. Bespaar tot wel €245 per 12 maanden.

Thema’s: Waar op letten bij waterontharder kopenWelke voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid OosterleekHoe gaat het in z’n werk?Gemiddelde kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieNoord-Holland
GemeenteDrechterland
Postcode1609
Gem. Gasverbruik M31560 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30000 kWh
Gem. Waterhardheid6.00 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Zacht en fris water.
 • Besparing op de energierekening.
 • Minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Het risico van hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Een irriterende huid.
 • Wit uitslaande wanden en tegels.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Oosterleek

Zit jij in de woning ook met situaties als verstopte leidingen en slecht schuimende schoonmaakartikelen? Een toenemende groep huizenbezitters plaatsen een betrouwbare waterontharder. Zo’n installatie haalt kalk en magnesium uit het water. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag in de badkamer, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, lekkere watersmaak en apparaten die minder snel vervangen hoeven worden. In en rondom gemeente Drechterland zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Oosterleek heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Kies de grootte van het huishouden en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. De installateur zal jou benaderen met een interessante offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder in huis kent verschillende voordelen. De voornaamste pluspunten vatten we samen in de onderstaande tabel. Tevens relevant: Goedkoopste waterontkalker.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamheidJe verbruikt minder zeep en shampoo. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Verlenging levensduur apparatenDure apparatuur zoals CV-ketels worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterThee, koffie, limonade of een glaasje water smaakt veel beter.
Besparen op schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Prettig voor je huidEen lekker zachte huid na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld boilers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat verhoogt het energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Oosterleek?

Misschien zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Oosterleek. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water leidt tot lekkerdere koffie en thee en zachte kleding, bedlinnen en handdoeken. Maar hoe groot is de noodzaak? Hiervoor moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Oosterleek ontvangt een waterhardheid van 6.00. Definitie: matig zacht water.
 • Het gevolg van deze score is voor iedereen weer anders.
 • Een lagere waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Voorbeelden zijn lagere energierekening, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Niet vergeten: water met deze hardheid (dH) kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Oosterleek

De waterhardheid van het water in Oosterleek ligt op ong. 6.00 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water matig zacht water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 6.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,09 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-oosterleek-1609

Vergelijk vakmannen in de buurt

Interessante installaties

 • BWT Aquadial softlife bio 25
 • Lubron Easysoft 750 Classic
 • Ecowater eVOLUTION 300 Boost
 • Watts OneFlow
 • Watercompany Ultrasoft 9

Hoe werkt een waterverzachter precies?

De basis is eenvoudig: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Maar hoe werkt dat precies? Het gros van de waterontharders (van merken als Aquacell) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van de waterontkalker in Oosterleek verklein je de dH waarde van 6.00 naar een acceptabele 2 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het kalk dat overblijft leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen met zout
Eens in de zoveel tijd zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. 4 keer per maand worden de harskorrels weer opgeladen. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De benodigde hoeveelheid zout is afhankelijk van grootte van het huishouden, instellingen zoals resthardheid en het soort ontharder (klein of groot). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Herbruikbare harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Na een tijd raken zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De interne harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Mechanische en elektrische waterontharders
Er zijn eigenlijk 2 types: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. De belangrijkste voordelen zijn een gunstige prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. De nadelen zijn: een hoger zoutverbruik, een inefficiënte werking en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Deze installaties worden al geplaatst voor €850.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. De voordelen zijn: minder regeneratiezout, een slimme werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Natuurlijk zijn er nadelen: de aanschafkosten, het gebruikt een beetje stroom en hoge kosten qua onderhoud. Je koopt zo’n machine al vanaf €1175.

Enkel- of dubbel cilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs ligt rond de €390,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het voordeel van een extra cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • In het geval van één cilinder ontkalkers heb je (wanneer het systeem aan het spoelen is) helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Ontharders met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Uitermate handzaam voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Meerdere cilinders werkt hetzelfde als een enkele cilinder, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Oosterleek.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Wij koppelen je aan product-experts voor montagewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De investering van een waterverzachter kunnen zeer uiteenlopen. Dit loopt van €160 voor ontharders die magnetisch werken tot meer dan €2300 voor een innovatief elektrisch apparaat. De totaalprijs wordt bepaald door het merk, de kwaliteit van het het harsfilter en de omvang van het systeem. In aanvulling op deze kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Steeds meer waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Ook heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De prijzen van waterontkalkers zijn zo’n €670 (zonder installatiewerk). Een geavanceerd systeem varieert tussen ongeveer €1575 en €1750 incl. installatie. In de tabel hieronder bekijk je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Oosterleek.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Maak nu gebruik van onze vergelijker en vraag prijsoverzichten aan bij regionale installateurs. Via die service kan jij eenvoudig en direct vakmannen, soorten installaties en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €50
Waterontharder (mechanisch)Rond de €650
Elektronische waterontharderCirca €1010
Onthardingszout€45 voor 100 kilo
OnderhoudC.a. €140 per jaar
MontageC.a. €275
Rekenvoorbeeld van de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder handig in Oosterleek?
De hardheid van het kraanwater in Oosterleek ligt op 6.00 dH. Dit cijfer in de provincie Noord-Holland is doorgaans 6.24 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een slim ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit je kraanwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. De smaak wordt beter & zachter en zorgt voor een zachte huid na bad of douche en je bespaart op schoonmaakmiddelen.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
De berekening is niet moeilijk: van elke €1 die je in dit product steekt krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij zijn van mening dat je met name een waterontharder in huis laat plaatsen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Onder andere een fijne douchebeurt, lekkerdere koffie en thee, kleding dat langer meegaat en minder schoonmaakwerkzaamheden. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Voor kalkvrij water vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dit proces kan doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium bestanddelen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In de andere cilinder wordt het systeem gereinigd via een speciaal regeneratie moment. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De doeltreffendheid van deze theorie wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Machines met ontkalkingstabletten voor het regenereren dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een schone installatie is noodzakelijk zodat het systeem efficiënt blijft werken. Sommige mensen kiezen ervoor om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Oosterleek.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Onder andere: efficiëntere warmteoverdracht, lekker water uit de kraan, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, een zachte huid, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, blinkende glazen, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie