Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Wijdenes

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, dichtslibbende waterleidingen of een irriterende huid? Dit heeft wellicht te maken met te hard water in de leiding. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 6.00 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het toepassen van de beste waterontharder in Wijdenes heeft als doel kalkvrij water in huis. Het draagt bij aan de gezondheid, het milieu en je portemonnee. Op deze website check je handige informatie aangaande waterverzachters: welke systemen zijn er, wat zijn de voordelen, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van ongeveer 6.00 dH in Wijdenes.
 • Dit resulteert mogelijk in situaties als droog haar na het douchen en dichtslibbende waterleidingen.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Dat zorgt voor lagere stookkosten, een zachte huid en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Vergelijk meerdere offertes een kies voor duurzaam gemak. Het kan veel opleveren, tot wel €300 op jaarbasis.

Snel naar: Waar op letten bij waterontharder kopenPluspuntenHeb ik het nodig?Waterhardheid WijdenesTechnische detailsGeschatte kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieNoord-Holland
GemeenteDrechterland
Postcode1608
Gem. Gasverbruik M31560 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30000 kWh
Gem. Waterhardheid6.00 dH

De voordelen van zacht water

 • Water met een lekkere smaak.
 • Lager stroom- en gasverbruik.
 • Het textiel gaat langer mee.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Het risico van hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Geïrriteerde huid.
 • Aanslag op servies.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Wijdenes

Ben jij ook klaar met geïrriteerde huid en/of doffe aanslag in keuken en badkamer? Meer en meer woningeigenaren kiezen een elektrische waterontharder. Zo’n systeem filtert kalk uit kraanwater. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag meer, je hebt minder wasmiddelen nodig, zachtere was en lagere stookkosten. In de omgeving van de gemeente Drechterland opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Voordelig een waterontharder laten installeren in Wijdenes was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Kies de grootte van het huishouden en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een erkende installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een heldere offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest bekende voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Bekijk daarnaast ook informatie over: Beste waterontkalker.

VoordeelUitleg
EcologischMinder zeepresten en plastic afval. De CO2 uitstoot is lager omdatwarmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan minder snel stukDure apparatuur zoals vaatwassers vertonen veel minder kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Lekkerder waterThee, koffie, bouillon of een glaasje water is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Vermindering huidziektenEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Verminderde energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals strijkijzers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat leidt tot meer energieverbruik.
Tabel met de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Wijdenes?

Vermoedelijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Wijdenes. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water leidt tot minder huidproblemen en huidirritaties en laat bestaande kalkaanslag verdwijnen. Hoeveel ga ik er van merken? Voor dit advies moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Wijdenes zit met een waterhardheid van 6.00. Definitie: matig zacht water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is erg persoonlijk.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • O.a. een beter presterende CV-ketel, een zachte huid na bad of douche en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Belangrijk: dit soort water is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Wijdenes

De waterhardheid van het drinkwater in Wijdenes is om en nabij de 6.00 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig zacht water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 6.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,09 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-wijdenes-1608

Vraag prijzen op in de regio

Interessante installaties

 • BWT Aquadial softlife bio 20
 • Ecowater eVOLUTION 500 Power
 • Apic Zetes junior
 • Boshuis iQualQ Combi 150
 • Grunbeck WINNI-mat VGX9

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: de waterverzachter haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar hoe werkt dat precies? De meeste waterontharders (van bijv. Kenmore) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Zodoende verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Wijdenes reduceert je de dH waarde van 6.00 naar een Dh van ongeveer 2.5. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Het kalk dat overblijft is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Op een bepaald moment zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Elke 5/6 dagen moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Dit noemt men regenereren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt ligt aan zaken als aantal personen in het huishouden, de Dh waarde van het water en het formaat (kleine of grote installatie). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Na een tijd raken zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden opnieuw opgeladen met het regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische & elektrische waterontharders
Er zijn eigenlijk 2 machines: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Een vaak gekozen systeem vanwege een lage prijs, staat los van het stroomnet en er is minder onderhoud nodig. Als grote nadelen noemen we: een relatief hoog zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. De prijs van zo’n systeem begint bij €825.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Regenereren gaat op vraag. Het voordeel is: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een zeer efficiënte werking en brede mogelijkheden. Nadelen: de montagekosten, het gebruikt een beetje stroom en hogere onderhoudskosten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1300.

Enkele of dubbele harscilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan kan je kiezen tussen een enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil komt uit rond de €450,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het handige van meerdere cilinders zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Wanneer we spreken over ontkalkers met 1 cilinder heb jij (wanneer het systeem aan het spoelen is) niet de beschikking tot zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Vaak gekozen voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • 2 cilinders is niet schoner of beter, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Wijdenes.

Jouw hele huis kalkvrij?

Neem contact op met erkende adviseurs voor montagewerk.

Hoeveel kost zo’n machine?

De kosten van een waterontkalker zijn nogal verschillend. Dit loopt van €165 voor ontharders die magnetisch werken oplopend tot wel €2050 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De totaalprijs wordt bepaald door het merk, 1 of 2 cilinders en hoeveel liter het systeem aankan. In aanvulling op deze eenmalige kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Verschillende waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Afsluitend heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De prijzen van ontharders beginnen vanaf ongeveer €790 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een installatie met uitgebreide opties zit ergens tussen de €1600 en €2000 inclusief plaatsing. In onderstaande schema bieden we de gemiddelde kosten van een waterontharder in Wijdenes.

Weten wat het kost om een waterontkalker te plaatsen? Open onze handige offerte-service en vraag vrijblijvend offertes aan bij de beste installateurs. Zo kan men moeiteloos en gratis modellen, type systemen en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €120
Waterontharder (mechanisch)C.a. €880
Waterontharder (elektronisch)Circa €1050
Onthardingszout€30 voor 50 kilo
OnderhoudC.a. €110 per jaar
PlaatsingV.a €160
Tabel met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterontharder nodig in Wijdenes?
De waterhardheid in Wijdenes komt uit op ong. 6.00 dH. De waarde in de provincie Noord-Holland is grofweg 6.24 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit het water wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Zacht water smaakt beter en biedt verschillende voordelen zoals lagere energiekosten en geen kalkaanslag op bestek en servies.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
Doorgaans geldt: van elke €1 die je in dit product steekt bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Natuurlijk is het zo dat je altijd een waterontharder moet laten plaatsen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Onder andere minder huidirritatie na het douchen, meer smaak aan koffie en thee, blinkende glazen en minder schoonmaakwerkzaamheden. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dit regelt men doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. Deze calcium en magnesium bouwstenen hechten zich aan de kunstharskorrels. In de extra cilinder wordt de hars weer opgeladen d.m.v. zouttabletten. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De effectiviteit van magnetische producten vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Ontharders met eigen ontkalkingstabletten voor het regenereren moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een goede reiniging is nodig voor een lange levensduur en goede werking. Veel kopers besluiten om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Wijdenes.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Onder andere: lagere energierekening, smaakvoller water, minder schoonmaakmiddelen benodigd, de huid voelt zachter aan, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, altijd een schone en zachte was, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie