Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Hem

Heb je last van kalkaanslag, strepen op je ruiten, water met een vreemde smaak of geïrriteerde huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in aanwezigheid van hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 6.00 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het toepassen van de beste waterontharder in Hem heeft als doel kalkvrij water in de woning. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het is een duurzame investering. Op dit portaal vind je praktische info alle mogelijke waterverzachters: wat is het, hoe werkt het, en wat kost het me?

 • Gemeten waterhardheid van 6.00 dH in Hem.
 • Dit resulteert mogelijk in onder andere strepen op je ruiten en verwarmingselementen die isoleren.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Pluspunten: een besparing op de energierekening, lekkere watersmaak en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Vergelijk meerdere offertes en geniet van de extra gemakken. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €245 per jaar.

Thema’s: In 5 stappen een waterontharder kopenVoordelenIs het echt nodig?Waterhardheid HemHoe werkt het?Begroting totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieNoord-Holland
GemeenteDrechterland
Postcode1607
Gem. Gasverbruik M31560 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30000 kWh
Gem. Waterhardheid6.00 dH

De voordelen van zacht water

 • Zachte kleding, bedlinnen en handdoeken.
 • Lagere stookkosten.
 • Geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Irritaties aan de huid.
 • Glascorrosie.
 • Bittere thee en koffie.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Hem

Wil je definitief afrekenen met dichtgeslibde leidingen en/of eindeloos schoonmaken? Een groeiend aantal mensen installeren een innovatieve waterontharder. Dit systeem filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, lekkerdere koffie en thee en een langere levensduur van huishoudelijke apparaten. In de omgeving van de gemeente Drechterland opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Hem was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een plaatselijke installateur zal jou benaderen met een heldere offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De voornaamste pluspunten hebben we verzameld in een lijst. Klik direct door naar: Zuinigste waterverzachter.

VoordeelBeschrijving
EcologischJe verbruikt minder zeep en shampoo. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan 30% langer meeHuishoudelijke apparaten zoals wasdrogers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Water met meer smaakEen kopje thee, koffie of een glas water uit de kraan is minder troebel en beter van smaak.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Fijn en zacht voor elke huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen strijkijzers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat kost geld.
Samenvatting van de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Hem?

Mogelijk overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Hem. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water zorgt voor een efficiëntere warmteoverdracht en zijdezachte kleding. Kan ik dan niet zonder? Voor het antwoord daarop moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Hem ontvangt een waterhardheid van 6.00. Dat betekent matig zacht water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is afhankelijk van veel factoren.
 • Het reduceren van de waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Bijv. langere levensduur van huishoudelijke apparaten, zacht en fris water en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Niet vergeten: water met deze hardheid (dH) is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Hem

De waterhardheid van het leidingwater in Hem bedraagt circa 6.00 dH. Dit houdt in dat het water matig zacht water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 6.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,09 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-hem-1607

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Vaak gekozen modellen

 • BWT Aquadial softlife bio 15
 • Culligan Medallist 915
 • Kinetico Ergo 18
 • Century CWS 100V/UF
 • Judo Biosoft-C

Hoe werkt nu precies waterverzachter eigenlijk?

Het is al een aantal keer genoemd: de waterverzachter haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De moderne waterontharders (van merken zoals Tapworks) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een geladen cilinder met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Zo wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Hem voer je de dH waarde terug van 6.00 naar een gezonde 2.5 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Het resterende kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen met zout
Door de werking van de machine raakt de hars verzadigd. Elke 5/6 dagen moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De benodigde hoeveelheid zout loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan het waterverbruik, de Dh waarde van het water en het type ontharder (de grootte). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. De harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Eens in de zoveel tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Alle harsbolletjes worden weer schoongespoeld met het regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische & mechanische waterontharders
Er bestaan 2 machines: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regenereren gaat op gezette tijden. Het gemak zit ‘m in een aantrekkelijk tarief, er zijn geen energieverbruik kosten en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Nadelen zijn er ook: onnodige verspilling van water en zout, een inefficiënte werking en je kunt de resthardheid niet instellen. Beschikbaar vanaf €825.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren gaat op vraag. Een vaak gekozen systeem vanwege: besparing op regeneratiezout, een slimme werking en inzicht in verschillende gegevens. Nadelen: de hogere aanschafprijs, het gebruikt een beetje stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Te bestellen vanaf c.a. €1125.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan zijn er 2 opties: dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil komt uit rond de €380,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het voordeel van een extra cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als de regeneratie plaatsvindt.
 • Als je kiest voor ontkalkers met maar één cilinder heb je (tijdens de reinigingsbeurten) helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Een uitkomst voor wat grotere huishoudens.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt identiek als een enkele cilinder, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Hem.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Wij koppelen je aan experts voor een demo.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De kosten van een waterontkalker zijn nogal verschillend. Dit begint vanaf €70 voor magnetische ontharders tot een slordige €2275 voor een innovatief elektrisch apparaat. De kosten hangen af van of je een A- of B-merk kiest, het aantal cilinders en de capaciteit van het systeem. Behalve deze initiële kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Sommige waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je kiest voor een onderhoudscontract. Verder heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De prijzen van waterverzachters starten bij €850, exclusief installatiekosten. Een luxe installatie kost gemiddeld tussen de €1150 en €1825 incl. installatie. In onderstaande schema tref je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Hem.

Overweeg je om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Klik dan door naar onze online offerteservice en vraag prijsoverzichten aan bij toonaangevende installateurs. Met die methode kan iedereen gemakkelijk snel specialisten, type systemen en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €55
Waterontharder (mechanisch)V.a €700
Elektrische waterontharderVanaf €930
Zout€25 voor 50 kilo
OnderhoudCirca €160 (jaarbasis)
InstallatieRond de €210
Tabel met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder nodig in Hem?
De hardheid van het water in Hem is ongeveer 6.00 dH. De waarde in de provincie Noord-Holland is gemiddeld 6.24 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een slim ontkalkingssysteem filtert kalk moleculen uit het leidingwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. De smaak wordt beter & zachter en heeft als bijkomende voordelen lagere energierekening en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
In de basis geldt: van elke €1 die je in dit product steekt bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Installateurs zeggen dan ook dat je altijd een waterontharder moet kopen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Bijvoorbeeld comfortabel douchen, een lekkere watersmaak, zachter wasgoed en minder schrobben en poetsen. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dat is haalbaar doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. De magnesium en calcium onderdelen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder worden de harskorrels schoongemaakt door een regeneratie behandeling. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De werkzaamheid van deze theorie wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Installaties met noodzakelijk ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een degelijke schoonmaakbehandeling wordt voorgeschreven om de kwaliteit van het water te waarborgen. Vaak wordt aanbevolen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Hem.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Bijvoorbeeld: lagere energiekosten, smaakvol water, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, minder last van eczeem, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, blinkende glazen, de apparaten in de woning werken effectiever en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie