Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Staden

Wil jij ook af van kalkneerslag, wit uitslaande wanden en tegels, smerig water of huidirritaties? Dit heeft vaak te maken met een hoge waterhardheid. Deze plaats kent een waterhardheid van 19,60 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het laten plaatsen van de beste waterverzachter in Staden maakt mogelijk dat je kan genieten van kalkvrij water in de woning. Dat is gezond voor jou, en bespaart je ook nog eens geld. Middels onze specialisten tref je nuttige info info over de waterontharders: welke type ontharders zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van ongeveer 19,60 dH in Staden.
 • Hierdoor ontstaan voorvallen als eczeem klachten en een hoge energierekening.
 • Zo’n waterverzachter verzacht het water.
 • Dat zorgt voor structureel lagere energiekosten, lekkerdere koffie en thee en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Start met vergelijken en probeer het direct uit. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €335 per 12 maanden.

Thema’s: De juiste waterverzachter kopenVoordelenWat levert het echt op?Waterhardheid StadenFunctioneringDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteStaden
Postcode8840
Gem. Gasverbruik M33.450 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.4750 kWh
Gem. Waterhardheid19,60 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Betere smaak van water.
 • Gunstig energieverbruik.
 • Veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Irritaties aan de huid.
 • Kalkstrepen op ramen.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Staden

Wil jij ook af van irritaties aan de huid en te veel schoonmaken? Flink wat Vlamingen lossen dit op met een handige waterontkalker. Zo’n systeem filtert kalk uit kraanwater. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, smaakvol water en structureel lagere energiekosten. In de buurt van de gemeente Staden vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Voordelig een waterverzachter laten installeren in Staden was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een regionale installateur verstuurt je binnen enkele dagen een interessante offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Een goede waterontharder kopen is interessant om verschillende redenen. De belangrijkste voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Voordeligste waterontkalker.

PluspuntUitleg
DuurzaamheidHet verbruik van zeepproducten neemt af. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Langere levensduur apparatenDure apparatuur zoals HR-ketels hebben minder last van kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Meer smaak aan het waterThee, koffie, bouillon of gewoon een glas water smaakt stukken beter.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Goed voor huidziektenJe huid is aanmerkelijk zachter. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Lagere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. waterkokers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Staden?

Mogelijk overweeg jij het laten installeren van een waterontharder in Staden. En dat is geen gek idee. Zacht water zorgt voor een mooie besparing op de energierekening en je kleding blijft langer mooi. Hoeveel ga ik er van merken? Om deze vraag te beantwoorden moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Staden ontvangt een waterhardheid van 19,60. Dit staat voor Erg hard water.
 • De consequenties hiervan is afhankelijk van veel factoren.
 • De waterhardheid verkleinen heeft verschillende voordelen.
 • Bijvoorbeeld kalkvrije leidingen, verminderde eczeem klachtenen geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Opmerking: dit type water hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Staden

De waterhardheid van het water in Staden is 19,60 Duitse graden. Dit houdt in dat het water Erg hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 19,60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 55,82 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterverzachter-staden-8840

Vind een vakman in de buurt

Vaak geplaatste ontharders

 • Puricom Stratos HE25
 • Waterluxe Combi 12
 • Bayard Minima
 • Delta Tibera
 • Euro Combi 14 Fleck

Hoe werkt een waterontkalker precies?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: een waterontharder in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar hoe werkt dat in de praktijk? Het gros van de waterverzachters (van merken als Aqua-o-Matic) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Zo wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van de waterontkalker in Staden verklein je de dH waarde van 19,60 naar een acceptabele 2.5 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, omdat dit gezond voor ons is. Dit kleine % kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Regenereren met zout
Na een tijd raakt de hars verzadigd. Elke week worden de harskorrels weer opgeladen. Dit noemen we ook wel regenereren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Het zoutverbruik loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan het waterverbruik, de hardheid van het water en de capaciteit (type huishouden). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Hard water komt de ontkalkingsinstallatie binnen via de leidingen.
 2. Gepatenteerde harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Op een bepaald moment zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Alle harsbolletjes worden weer schoongespoeld door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische & elektrische waterverzachters
Er zijn eigenlijk 2 producten: Mechanische en elektronische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regenereren gaat op gezette tijden. Het gemak zit ‘m in een interessant tarief, 0 energieverbruik en lagere onderhoudskosten. Natuurlijk zijn er nadelen: een hoger zoutverbruik, relatief inefficiënt en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Deze installaties worden al geplaatst voor €940.

Een elektrische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Belangrijke pluspunten zijn: geen onnodig regeneratiezout verspillen, het werkt efficiënter en brede mogelijkheden. De nadelen zijn: een hogere prijs, het gebruikt stroom en hoge kosten qua onderhoud. Deze installaties worden al geplaatst voor €1225.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Van plan om een waterverzachter te kopen? Dan kan je kiezen tussen een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil is circa €350,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het pluspunt van een installatie met 2 cilinders is dat je wel zacht water kunt gebruiken als hij aan het regenereren is.
 • Als je kiest voor ontkalkers met maar één cilinder heb jij tijdens het schoonmaken geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Producten met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Ideaal als het watergebruik hoog is.
 • Meerdere cilinders werkt dus niet beter of schoner, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Staden.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Ontvang contactgegevens van product-specialisten voor een demo.

Wat is prijs van zo’n ontkalker?

De kosten van een waterverzachter variëren nogal. Van €165 voor magnetische ontharders tot zo’n €1450 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De kosten hangen af van het model, het aantal cilinders en de doorstroomsnelheid. Behalve deze eenmalige investering komen er nog installatiekosten en onderhoud. Meerdere Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een extra scherpe prijs wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Tenslotte is er het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De tarieven van waterontkalkers beginnen bij €710, exclusief installatiekosten. Een uitgebalanceerd apparaat kost gemiddeld tussen de €1200 en €1925 (met montage inbegrepen). In de bijgaande tabel vind je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterverzachter in Staden.

Nieuwsgierig wat het kost om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Ga aan de slag met onze handige offerte-service en vraag prijzen op bij erkende installateurs. Zo kan je gemakkelijk snel specialisten, soorten ontharders en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €145
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €650
Elektrische waterontharderRond de €950
Onthardingszout€17,50 voor 25 kilo
OnderhoudVanaf €110 per beurt
InstallatieVanaf €260
Overzicht met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterverzachter noodzakelijk in Staden?
De waterhardheid in Staden ligt rond de 19,60 dH. Dit cijfer in de provincie West Vlaanderen komt uit op ongeveer 15,09 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een geavanceerd ontkalkingssysteem onttrekt kalk moleculen uit het leidingwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Dit zachte water is beter van smaak en zorgt voor onder andere betekent het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken en je bespaart op schoonmaakmiddelen.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontharder?
We hanteren een simpele berekening: per €1,00 die je eraan uitgeeft krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij vinden dat je voornamelijk een waterontharder neemt voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Onder andere comfortabel douchen, smaakvol water, blinkende glazen en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dit regelt men doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium stoffen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In een andere cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt door gebruik te maken van geplande regeneratie. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. Het effect van magnetische producten is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Ontharders met unieke ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een gereinigd apparaat is noodzakelijk om de kwaliteit van het water te waarborgen. Sommige mensen kiezen ervoor om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Staden.

Wat zijn de belangrijkste waterverzachter voordelen?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Neem nou aspecten als: efficiëntere warmteoverdracht, zacht en fris water, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van huidirritaties en/of eczeem, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, mooie schone glazen, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie