Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Lichtervelde

Zit jij thuis ook met kalkneerslag, aanslag op servies, bittere thee of koffie of geïrriteerde huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in de hardheid van het water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 19,60 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het toepassen van de beste waterverzachter in Lichtervelde zorgt voor kalkvrij water in huis. Dat is gezond voor jou, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op waterontharderrevolutie.nl verzamel je bruikbare informatie over diverse types waterontharders: wat is het, hoe werkt het technisch allemaal, en wat is de prijs?

 • Een waterhardheid van 19,60 dH in Lichtervelde.
 • Dit is de oorsprong van situaties als droog haar na het douchen en slecht functionerende HR-ketel.
 • De waterverzachter filtert het water (magnesium & calcium).
 • Pluspunten: kalkvrije leidingen, zacht en fris water en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Dien vandaag een aanvraag in en probeer het direct uit. Realiseer een besparing van wel €235 per 12 maanden.

Klik door naar: De juiste waterverzachter kopenWat zijn de voordelen?Wat levert het echt op?Waterhardheid LichterveldeTechnische detailsGeschatte kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteLichtervelde
Postcode8810
Gem. Gasverbruik M33.435 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.4600 kWh
Gem. Waterhardheid19,60 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Apparatuur die langer meegaat.
 • Besparen op gas- en stroomverbruik.
 • Veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Huidirritaties.
 • Kalk op de lak van de auto.
 • Te veel schoonmaken.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Lichtervelde

Heb jij genoeg van huidirritaties en/of witte aanslag op het glaswerk? Een groot deel van de huizenbezitters lossen dit op met een innovatieve waterontkalker. Een dergelijk product onttrekt calcium en magnesium aan het water. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag meer, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, lekkerdere koffie en thee en een lager stroom- en gasverbruik. In de omgeving van de gemeente Lichtervelde opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een specialist vinden om jouw waterverzachter te installeren in Lichtervelde wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Kies de grootte van het huishouden en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een professionele installateur biedt je op korte termijn een goede offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Een goede waterontharder in huis is interessant om verschillende redenen. De positieve effecten vind je terug in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Voordeligste waterverzachter.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamMinder zeepresten en plastic afval. De CO2 uitstoot is lager omdatapparaten zuiniger werken.
Langere levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals HR-ketels vertonen veel minder kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Lekkerder waterJe verse koffie & thee of een glaasje water smaakt veel beter.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Minder last van eczeemEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Energiekosten besparingKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen CV-ketels. De warmteoverdracht is minder effectief en dat kost geld.
Tabel met de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Lichtervelde?

Misschien wil jij meer info over de installatie van een waterontharder in Lichtervelde. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water biedt een besparing op gas- en stroomverbruik en zijdezachte kleding. Maar heb ik het wel echt nodig? Voor dit advies moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Lichtervelde kent een waterhardheid van 19,60. Definitie: Erg hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is voor iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verlagen biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Bijv. maandelijks lagere energielasten, lekkerdere koffie en thee en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Belangrijk: dit soort water is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Lichtervelde

De waterhardheid van het drinkwater in Lichtervelde bedraagt circa 19,60 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water Erg hard water is. In België drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 19,60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 55,82 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-lichtervelde-8810

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Interessante installaties

 • North Star 40UD
 • Watergenius Blue Line Advance
 • Atlantis Cabinet A-20R
 • Delta Ontario duplex
 • Euraqua Europe Pallas Mono maxi 25

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?

Het moge duidelijk zijn: de waterontharder zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De huidige generatie waterverzachters (bijv. van merken als Aqua-o-Matic) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Lichtervelde reduceer je de dH waarde van 19,60 naar een acceptabele 2.5 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Het kalk dat overblijft is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Na verloop van tijd zal de hars zijn kracht verliezen. Gemiddeld eens per 7 dagen moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Hoeveel zout er nodig is hangt af van hoeveel water je gebruikt, de hardheid van het water en de grootte van de installatie. Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de ontkalkingsinstallatie.
 2. De harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Ongeveer eens per week zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De harsbolletjes worden automatisch gereinigd door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Elektrische en mechanische waterverzachters
We onderscheiden 2 soorten: Mechanische of elektronische waterontkalkers. Een mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. De voordelen zijn een voordelige prijs, geen stroomkosten en minder onderhoud nodig. De nadelen zijn: een hoger zoutverbruik, relatief inefficiënt en je hebt minder geavanceerde instellingen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €800.

De elektrische waterontharder werkt op stroom. Regenereren gaat op vraag. Een vaak gekozen systeem vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, de smart-functies en verschillende geavanceerde instellingen. Nadelen: de montagekosten, het gebruikt een beetje stroom en een groter risico op defecten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1275.

Enkele of dubbele harscilinder?
Op termijn een waterverzachter kopen?Dan zijn er 2 opties: enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs ligt rond de €350,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het pluspunt van twee cilinders is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • In het geval van enkele cilinder ontkalkers heb jij op het moment dat het systeem regenereert tijdelijk geen zacht water.
 • Verzachters met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Een stukje comfort voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Dubbele harscilinder werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Lichtervelde.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Neem contact op met specialisten voor installatiewerk.

Hoeveel kost zo’n ontkalker?

De investering van een waterverzachter liggen nogal uiteen. Ze zijn er al vanaf €105 voor een magnetische ontharder tot wel €2200 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De totaalprijs wordt bepaald door het model, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en hoeveel liter het systeem aankan. In aanvulling op deze initiële kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Een aantal Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een extra scherpe prijs als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Een laatste kostenpost is het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De tarieven van waterverzachters beginnen vanaf ongeveer €690, excl. installatie. Een geavanceerde installatie heeft een prijskaartje tussen de €1150 en €1850 inclusief plaatsing. In de bijgaande tabel check je een overzicht met de kosten van een waterverzachter in Lichtervelde.

Weten wat het kost om een waterontkalker in je huis te installeren? Surf verder naar onze vergelijker en achterhaal de kosten bij betrouwbare installateurs. Op basis daarvan kun jij eenvoudig en vandaag nog monteurs, soorten waterverzachters en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €140
Mechanische waterontharderCirca €870
Waterontharder (elektronisch)V.a €960
Regeneratiezout€15 per 25 kg
OnderhoudBegint bij €90 op jaarbasis
PlaatsingVanaf €160
Rekenvoorbeeld met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterverzachter nodig in Lichtervelde?
De waterhardheid in Lichtervelde ligt rond de 19,60 dH. De waarde in de provincie West Vlaanderen ligt op 15,09 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een speciaal ontkalkingssysteem ontneemt kalk uit het leidingwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Zacht water smaakt beter en biedt voordelen als apparaten die minder snel vervangen hoeven worden en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontharder?
De stelregel is eenvoudig: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je altijd een waterontharder moet kopen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Bijvoorbeeld verminderde eczeem klachten, fris kraanwater, kleding die langer mooi blijft en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om kalk uit het water te halen filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dit is mogelijk doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. Deze calcium en magnesium elementen hechten zich aan de kunstharskorrels. In de 2e cilinder wordt de hars weer opgeladen via de regeneratie functie. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt die werken op basis van magnetische velden. Het effect van deze theorie is niet erg betrouwbaar.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Installaties met ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een schone installatie is belangrijk om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Veel kopers besluiten om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Lichtervelde.

Welke pluspunten heeft een waterverzachter?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Zoals o.a. lagere stookkosten, lekkerdere koffie en thee, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, geen droge, trekkerige huid na het douchen, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, extra schoon servies, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie