Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Westrozebeke

Ben jij ook klaar met kalkneerslag, strepen op je ruiten, dichtgeslibde leidingen of een irriterende huid? De kans is groot dat dit komt door erg hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 19,60 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. De beste waterverzachter in Westrozebeke leidt tot kalkvrij water in de woning. Dat is gezond voor jou, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Via onze adviseurs tref je nuttige info info over diverse types waterontharders: wat is het precies, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van gemiddeld 19,60 dH in Westrozebeke.
 • Dit is de oorsprong van issues zoals strepen op je ruiten en apparaten die niet efficiënt werken.
 • Een waterverzachter brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Pluspunten: verlaging van de maandlasten voor energie, betere smaak van water en minder poetsen en boenen.
 • Dien vandaag een aanvraag in en probeer het direct uit. Profiteer van besparingen tot c.a. €245 per jaar.

Snelkoppelingen: Tips bij een waterverzachter kopenWelke voordelen zijn er?Is het echt nodig?Waterhardheid WestrozebekeWerkingBegroting totale kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteStaden
Postcode8840
Gem. Gasverbruik M31.495 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3100 kWh
Gem. Waterhardheid19,60 dH

De voordelen van zacht water

 • Een zachte huid.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Het risico van hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Glascorrosie.
 • Bittere thee en koffie.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Westrozebeke

Heb je last van een droge huid en kalkaanslag op je sanitair en apparatuur? Een groot deel van de Vlamingen nemen een professionele waterontkalker. Zo’n systeem filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Voor elk gezin een meerwaarde. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, besparen op schoonmaakmiddelen, een zachte huid na bad of douche en apparaten die minder snel vervangen hoeven worden. In de omgeving van de gemeente Staden zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een specialist vinden om jouw waterverzachter te installeren in Westrozebeke wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een plaatselijke installateur neemt contact met je op en stuurt een goede offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Een goede waterontharder in huis kent verschillende voordelen. De meest bekende voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Voordeligste waterontkalker.

VoordeelBeschrijving
MilieubewustJe spoelt minder zeepproducten weg. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Apparaten gaan langer meeDagelijkse apparaten zoals HR-ketels zullen geen kalkaanslag meer hebben. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Meer smaak aan het waterJe verse koffie & thee of eigen spa-blauwzal minder bitter smaken.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Water schuimt beter zonder kalk. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Goed voor de huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Gunstigere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld wasmachines. De warmteoverdracht is minder effectief en dat verhoogt het energieverbruik.
Tabel met de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Westrozebeke?

Misschien wil jij meer info over de installatie van een waterontharder in Westrozebeke. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water leidt tot smaakvoller water en zijdezachte kleding. Maar heb ik het wel echt nodig? Daarvoor bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Westrozebeke heeft een gemeten waterhardheid van 19,60. Dit houdt in Erg hard water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is per persoon weer anders.
 • De waterhardheid terugdringen is goed voor mens en milieu.
 • Denk aan langere levensduur van huishoudelijke apparaten, lekkere watersmaak en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Uit de test: dit soort water kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Westrozebeke

De waterhardheid van het drinkwater in Westrozebeke bedraagt circa 19,60 dH. We kunnen stellen dat het water Erg hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 19,60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 55,82 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterverzachter-westrozebeke-8840

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Vaak geplaatste ontharders

 • Watertotaal Euro Combi Elegant 20
 • North Star 40UD
 • Hattem B65 MAXI (Elegant B65)
 • Ecowater ESM25 CE+
 • Boshuis Twin

Zo werkt een waterontkalker

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: de waterontharder zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar hoe werkt dat precies? De moderne waterverzachters (van merken zoals Aqua-o-Matic) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een geladen cilinder met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Op die manier verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Westrozebeke voer je de dH waarde terug van 19,60 naar een gezonde 3 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit beetje kalk zal niet leiden tot problemen.

Regenereren met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de onthardingshars verzadigen. Elke 5/6 dagen gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De hoeveelheid zout is afhankelijk van hoeveel water je gebruikt, hoe hard het water is en de grootte van de installatie. Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Na ongeveer een week raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. Deze harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische & mechanische waterverzachters
We onderscheiden twee installaties: Elektronische of mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Belangrijke pluspunten zijn een aantrekkelijk tarief, geen stroomkosten en minder onderhoud nodig. Als grote nadelen noemen we: een relatief hoog zoutverbruik, minder efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Deze installaties worden al geplaatst voor €920.

De elektrische waterontharder werkt op stroom. Het regenereren start op slimme momenten. De belangrijkste voordelen zijn: minder regeneratiezout noodzakelijk, een slimme werking en uitgebreide instellingen. Er zijn ook negatieve aspecten: de installatiekosten, je hebt iets hogere stroomkosten en meer kans op defecten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1200.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Ga je een waterverzachter kopen? Dan moet je een keuze maken uit een enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs bedraagt circa €400,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het positieve effect van een twee cilinderige installatie zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Wanneer we spreken over ontkalkers met maar één cilinder heb je (tijdens de reinigingsbeurten) helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Ontharders met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Een uitkomst bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Meerdere cilinders is niet schoner of beter, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Westrozebeke.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Neem contact op met experts voor montagewerk.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De totale kosten van een waterverzachter zijn erg wisselend. Van €75 voor magnetische ontharders oplopend tot wel €2125 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het model, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en het aantal liter. Behalve deze kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Sommige Belgische installateurs van waterverzachters werken met een speciale korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De kosten van waterverzachters beginnen vanaf ongeveer €760, zonder installeren. Een goede installatie ligt qua kosten tussen €1650 en €1725 incl. installatie. In de tabel hieronder achterhaal je de actuele kosten van een waterverzachter in Westrozebeke.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Klik dan door naar onze waterontharder-vergelijker en bekijk actuele prijzen bij betrouwbare installateurs. Zo kan je eenvoudig en direct specialisten, type ontharders en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €110
Mechanische waterontharderCirca €850
Waterontharder (elektrisch)Begint bij €1180
Zouttabletten€25 per 50 kg
OnderhoudV.a €105 (jaarbasis)
MontagekostenCirca €200
Rekenvoorbeeld met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterverzachter nodig in Westrozebeke?
De hardheid van het kraanwater in Westrozebeke komt uit op ong. 19,60 dH. De meting in de provincie West Vlaanderen is ongeveer 15,09 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem trekt kalk uit het leidingwater wat zorgt voor zacht water. Dit zachte water is beter van smaak en zorgt voor efficiëntere warmteoverdracht en bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Heeft een waterontharder een goede terugverdientijd?
Doorgaans geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Experts vinden dat je in de eerste plaats een waterontharder neemt voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Denk aan geen droge huid na het douchen, lekkerdere koffie en thee, zijdezachte kleding en minder poets- en boenwerk. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Voor kalkvrij water wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dit regelt men doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. De magnesium en calcium stoffen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In een andere cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen door de regeneratie functie. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De werkzaamheid van zo’n magneet is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet je zeker niet overslaan. Apparaten met eigen ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een goede reiniging wordt voorgeschreven zodat het systeem efficiënt blijft werken. Sommige mensen kiezen ervoor om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Westrozebeke.

Hoe zit het met de waterverzachter voordelen?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Zoals o.a. efficiëntere warmteoverdracht, smaakvoller water, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, verminderde eczeem klachten, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, kleding dat langer meegaat, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie