Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Hooglede

Zit jij thuis ook met kalkneerslag, strepen op de ramen, dichtslibbende waterleidingen of een droge huid? Dit heeft vaak te maken met aanwezigheid van hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 19,60 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. De beste waterverzachter in Hooglede resulteert in kalkvrij water in de woning. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het is een duurzame investering. Hier tref je bruikbare informatie over diverse types waterontharders: wat is het precies, waarom is het zo populair, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van gemiddeld 19,60 dH in Hooglede.
 • Mogelijk heb jij last van situaties als kalk op de lak van de auto en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • De waterverzachter filtert het water (magnesium & calcium).
 • De voordelen: efficiëntere warmteoverdracht, fris kraanwater en het textiel gaat langer mee.
 • Wacht niet langer en kies voor meer wooncomfort. Profiteer van besparingen tot c.a. €255 per jaar.

Thema’s: Tips bij een waterverzachter kopenPluspuntenIs het echt nodig?Waterhardheid HoogledeHoe werkt zo’n systeem?Wat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteHooglede
Postcode8830
Gem. Gasverbruik M33.445 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.4700 kWh
Gem. Waterhardheid19,60 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Verminderde eczeem klachten.
 • Lager stroom- en gasverbruik.
 • Geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Een droge huid.
 • Wit uitslaande wanden en tegels.
 • Water met een vreemde smaak.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Hooglede

Heb je in huis last van geïrriteerde huid en/of water uit de kraan met een vreemd smaakje? Een toenemende groep Vlamingen kiezen een betrouwbare waterontkalker. Dit systeem haalt kalk uit het leidingwater. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, zachtere was en een langere levensduur van huishoudelijk apparaten. In en rondom gemeente Hooglede zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Het kopen van- en een waterverzachter installeren in Hooglede was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Kies de grootte van het huishouden en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. De installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een aantrekkelijke offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter
Een goede waterontharder kopen kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest genoemde voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Mogelijk ook interessant: Goede waterontkalker.

PositiefBeschrijving
DuurzaamheidMinder zeepproducten nodig. De CO2 uitstoot is lager omdatje minder energie gebruikt.
Langere levensduur apparatenDure apparatuur zoals HR-ketels vertonen veel minder kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Betere smaak kalkvrij waterThee, koffie, bouillon of glas kraanwater smaakt stukken beter.
Vermindert schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Minder last van eczeemZacht water zorgt voor een zachte huid. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Verminderde energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld CV-ketels. De warmteoverdracht is minder effectief en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Hooglede?

Misschien zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterontharder in Hooglede. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water heeft als voordeel een verlaging van de maandlasten voor energie en zachte kleding, bedlinnen en handdoeken. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Voor het antwoord daarop moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Hooglede zit met een waterhardheid van 19,60. Definitie: Erg hard water.
 • Het effect daarvan is per persoon weer anders.
 • De waterhardheid verkleinen heeft verschillende voordelen.
 • O.a. aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Goed om te weten: water met deze hardheid kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Hooglede

De waterhardheid van het leidingwater in Hooglede is ongeveer 19,60 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat Erg hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 19,60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 55,82 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterverzachter-hooglede-8830

Interessante installaties

 • Puricom Stratos UFW15
 • Watergenius Blue Line Max
 • Bayard Ecosoft 15
 • Delta Simplex compact
 • Euro Combi 10 Fleck

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?

Het zal je inmiddels bekend zijn: een waterontharder zorgt voor zachter water. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De moderne waterverzachters (van merken zoals BWT) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Op basis daarvan wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Hooglede minimaliseer je de dH waarde van 19,60 naar een zachte 2.5 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit beetje kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen met zout
Op een bepaald moment zal de werkingskracht van de hars verminderen. 4 keer per maand gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. hoeveel water je gebruikt, hoe hard het water is en het soort ontharder (klein of groot). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Innovatieve harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Ongeveer eens per week geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd middels regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Elektrische of mechanische waterverzachters
We bieden twee producten: Mechanische of elektronische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Het gemak zit ‘m in een lage prijs, gebruikt geen stroom en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Nadelen zijn er ook: er vinden onnodige spoelingen plaats, een matige efficiëntie en minder instellingen mogelijk. Je koopt zo’n machine al vanaf €825.

De elektrische waterontharder werkt op stroom. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Een vaak gekozen systeem vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een efficiënte werking en verschillende geavanceerde instellingen. Natuurlijk zijn er nadelen: de aanschafkosten, het systeem gebruikt stroom en hoge kosten qua onderhoud. De prijs van zo’n systeem begint bij €1275.

Enkele of dubbele harscilinder?
Ga je een waterverzachter kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs is ongeveer €430,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het belangrijkste voordeel van deze tweede cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken als het regeneratieproces bezig is.
 • Wanneer je gaat voor 1 cilinderige ontkalkers heb jij (tijdens de reinigingsbeurten) niet de beschikking tot zacht water.
 • Verzachters met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Ideaal als het watergebruik hoog is.
 • Dubbele harscilinder werkt dus niet beter of schoner, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Hooglede.

Overal en altijd zacht water in huis?

Wij koppelen je aan experts voor tips en hulp.

Hoeveel kost zo’n ontkalker?

De uiteindelijke kosten van een waterverzachter zijn erg wisselend. Van €75 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1475 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De totaalprijs wordt bepaald door de fabrikant, de kwaliteit van het het harsfilter en de omvang van het systeem. Buiten deze kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Steeds meer Belgischeinstallateurs van waterverzachters bieden een lagere prijs aan als je kiest voor een onderhoudscontract. Afsluitend heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De onkosten van waterontkalkers beginnen vanaf ongeveer €840 (zonder installatiewerk). Een slimme installatie varieert tussen ongeveer €1425 en €2000 inclusief plaatsing. In de bijgaande tabel tref je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterverzachter in Hooglede.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker in je huis te installeren? Surf verder naar de offerte vergelijker en bekijk actuele prijzen bij toonaangevende installateurs. Zo kan men moeiteloos snel modellen, verschillende installaties en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €90
Waterontharder (mechanisch)Circa €670
Waterontharder (elektronisch)C.a. €960
Onthardingszout€45 voor 100 kg
Onderhoud (indicatie)C.a. €140 per 12 maanden
MontageVanaf €190
Overzicht met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterverzachter noodzakelijk in Hooglede?
De hardheid in Hooglede schatten we op 19,60 dH. De referentiewaarde in de provincie West Vlaanderen schatten we op 15,09 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit het water wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit water smaakt een stuk beter en zorgt voor efficiëntere verwarming en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontharder?
Normaliter geldt: van elke euro die je uitgeeft zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Experts vinden dat je met name een waterontharder moet kopen voor het gemak en wooncomfort. Onder andere een zachte huid en droog haar, betere smaak van water, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dit gebeurt doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. Deze calcium en magnesium bouwstenen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In de andere cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd via het regenereren. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De werkzaamheid van zo’n magneet wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Ontkalkers met eigen ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een goede reiniging is essentieel voor een lange levensduur en goede werking. Je kunt er ook voor kiezen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Hooglede.

Wat zijn de voordelen van een waterverzachter?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Bijvoorbeeld: lager stroom- en gasverbruik, smaakvoller water, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van eczeem, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, zijdezachte kleding, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie