Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Torhout

Wil jij ook af van kalkneerslag, kalkstrepen op glas en lak, koffie of thee dat bitter smaakt of een irriterende huid? Dit heeft vaak te maken met de hardheid van het water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 8,40 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het toepassen van de beste waterverzachter in Torhout heeft als doel schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op waterontharderrevolutie.nl bekijk je uitgebreide info met betrekking tot waterontharders: welke type ontharders zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van ongeveer 8,40 dH in Torhout.
 • Hierdoor ontstaan voorvallen als minder lekker water en apparaten die niet efficiënt werken.
 • De waterverzachter zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Dit resulteert in verlaging van de maandlasten voor energie, zacht en fris water en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Laat een systeem plaatsen en kies voor meer wooncomfort. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €200 per 12 maanden.

Snelkoppelingen: De juiste waterverzachter kopenWat zijn de voordelen?Heb ik het nodig?Waterhardheid TorhoutTechnische detailsDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen


ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteTorhout
Postcode8820
Gem. Gasverbruik M33.440 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.4650 kWh
Gem. Waterhardheid8,40 dH

Pluspunten van zacht water

 • Zacht en smaakvol water.
 • Besparen op gas- en stroomverbruik.
 • Besparen op schoonmaakmiddelen.
 • Zet het milieu op 1!

De effecten van te hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Wit uitslaande wanden en tegels.
 • Eindeloos schoonmaken.

Gratis offertes voor een waterontharder

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Torhout

Wil jij ook af van een droge huid of extra zeep en shampoo nodig? Steeds meer huishoudens lossen dit op met een betrouwbare waterontkalker. Deze installatie haalt de hardheidsmineralen uit het water. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, smaakvol water en een lagere energierekening. In de gemeente Torhout kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Iemand vinden die jouw waterverzachter kan installeren in Torhout hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. De installateur zal jou benaderen met een concurrerende offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter
Het gebruik van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De meest genoemde voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Duurzame waterverzachter.

VoordeelUitleg
DuurzaamJe spoelt minder zeepproducten weg. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je simpelweg minder energie gebruikt.
Apparaten gaan langer meeHuishoudelijke apparaten zoals wasmachines hebben geen last meer van kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Lekkerder waterThee, koffie, bouillon of een glas water uit de kraan is minder troebel en beter van smaak.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Goed voor de huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Gunstigere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals wasmachines. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat kost geld.
Overzicht met de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik een waterontkalker nodig in Torhout?

Vermoedelijk overweeg jij het laten installeren van een waterontharder in Torhout. En dat is geen gek idee. Zacht water heeft als voordeel ren glanzende vaat en geen glascorrosie en/of witte aanslag. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Hiervoor moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Torhout heeft een geschatte waterhardheid van 8,40. Dat betekent Normaal water.
 • Het gevolg van deze score is erg persoonlijk.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • O.a. apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, een zachte huid en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Uit de test: deze waterhardheid heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Torhout

De waterhardheid van het leidingwater in Torhout ligt op ong. 8,40 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat Normaal water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 8,40 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 23,92 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-torhout-8820

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Interessante installaties

 • Puricom Stratos HE15
 • Watergenius Blue Line Evolution
 • Bayard Ecosoft 10
 • Delta Rusela
 • Euraqua Europe Pallas Mono maxi 30

Technische uitleg werking waterontkalker

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: de waterontharder haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar hoe werkt dat precies? Innovatieve waterverzachters (van bijv. North Star) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een cilinder met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Op basis daarvan ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van de waterontkalker in Torhout reduceert je de dH waarde van 8,40 naar een fijne 2 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit percentage kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen met zout
Na verloop van tijd zal de hars verzadigd raken. Eens per 5 of 6 dagen wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Dit noemen we ook wel regenereren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De zoutbehoefte loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan hoeveel water je gebruikt, de waterhardheid en het type ontharder (de grootte). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de ontkalkingsinstallatie.
 2. De harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Ongeveer eens per week raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De harsbolletjes worden weer schoongespoeld met regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Elektrische of mechanische waterverzachters
Er bestaan 2 soorten: Elektronische en mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. De voordelen zijn een aantrekkelijk tarief, staat los van het stroomnet en het is onderhoudsarm. De nadelen zijn: meer zoutverbruik, een matige efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Te bestellen vanaf c.a. €970.

Een elektrische waterontharder werkt op elektriciteit. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Een vaak gekozen systeem vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, een efficiënte werking en inzicht in verschillende gegevens. Er zijn ook negatieve aspecten: de aanschafkosten, bij een stroomstoring werkt het niet en hogere onderhoudskosten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1225.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterverzachter? Dan zijn er 2 opties: enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil bedraagt circa €360,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het voordeel van twee cilinders is dat je ook water kunt gebruiken als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Als je kiest voor enkele cilinder ontkalkers heb jij op het moment dat het systeem regenereert even geen zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Ideaal voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Twee cilinders werkt dus hetzelfde, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Torhout.

Een woning zonder kalkaanslag?

Vraag contactgegevens aan voor experts voor tips en hulp.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De uiteindelijke kosten van een waterontkalker kunnen zeer uiteenlopen. Van €155 voor ontharders die magnetisch werken tot wel €1450 voor een innovatief elektrisch apparaat. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het model, het aantal cilinders en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. In aanvulling op deze eenmalige investering heb je installatie- en onderhoudskosten. Verschillende Belgische installateurs van waterverzachters geven een extra scherpe prijs als je direct een onderhoudscontract neemt. Als laatste heb je ook ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De onkosten van deze systemen beginnen vanaf ongeveer €820, exclusief installatiekosten. Een systeem met uitgebreide opties heeft een prijskaartje tussen de €1400 en €1975 inclusief montage en inregeling. In de bijgaande tabel vind je de geschatte kosten van een waterverzachter in Torhout.

Overweeg je om een waterontkalker te laten installeren? Start meteen met onze online offerteservice en check de huidige kosten bij professionele installateurs. Op basis daarvan kun jij makkelijk en zonder kosten merken, verschillende opstellingen en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €65
Mechanische waterontharderCirca €670
Elektrische waterontharderC.a. €1130
Zouttabletten€45 per 100 kg
OnderhoudstarievenVanaf €160 op jaarbasis
PlaatsingRond de €175
Tabel met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterverzachter nodig in Torhout?
De hardheid van het leidingwater in Torhout ligt op 8,40 dH. De waarde in de provincie West Vlaanderen is plus minus 15,09 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem haalt kalk uit het leidingwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en heeft als extra pluspunten: een glanzende vaat en bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Heeft een waterontharder een goede terugverdientijd?
In de basis geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij merken op dat je met name een waterontharder moet aanschaffen voor de directe immateriële voordelen. Bijv. geen droge huid na het douchen, lekkerdere koffie en thee, een glanzende vaat en veel minder poetsen in huis. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Voor kalkvrij water wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dit gebeurt doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. De magnesium en calcium deeltjes gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder wordt de hars weer opgeladen door de regeneratie functie. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De werkzaamheid van deze magneten vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Apparaten met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is essentieel voor een goede efficiënte werking. Dit kun je eventueel uitbesteden door een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Torhout.

Hoe zit het met de waterverzachter voordelen?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Bijvoorbeeld: lagere stookkosten, fris kraanwater, minder zeep en wasmiddel nodig, een aangenaam zachte huid na het douchen, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, altijd een schone en zachte was, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie