Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Oostnieuwkerke

Ben jij ook klaar met kalkneerslag, een witte aanslag op het glaswerk, slecht werkende huishoudelijke apparaten of een irriterende huid? De kans is groot dat dit komt door de hardheid van het water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 19,60 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. De beste waterverzachter in Oostnieuwkerke heeft als doel kalkvrij water in huis. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, het milieu en je portemonnee. Via onze adviseurs check je belangrijke info met betrekking tot waterontharders: welke type ontharders zijn er, wat zijn de voordelen, en wat zijn de kosten?

 • Een waterhardheid van 19,60 dH in Oostnieuwkerke.
 • Hierdoor ontstaan voorvallen als huidirritaties en verstopte leidingen.
 • Zo’n waterverzachter verzacht het water.
 • Pluspunten: gunstig energieverbruik, smaakvol water en het textiel gaat langer mee.
 • Vraag een offerte aan en ondervind zelf de voordelen. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €200 per 12 maanden.

Lees verder over: Een waterverzachter kopen en installerenWelke voordelen?Heb ik het nodig?Waterhardheid OostnieuwkerkeTechnische detailsBegroting totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteStaden
Postcode8840
Gem. Gasverbruik M31.490 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3050 kWh
Gem. Waterhardheid19,60 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Minder huidproblemen en huidirritaties.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Aanslag op servies.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Oostnieuwkerke

Ben jij ook klaar met dichtgeslibde leidingen of glascorrosie? Veel Vlamingen bestellen een betrouwbare waterontkalker. Deze installatie onttrekt kalk uit het water. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag meer, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, betere smaak van water en een verlaging van de energielasten. In en rondom gemeente Staden opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een laten installeren van een waterverzachter in Oostnieuwkerke hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een professionele installateur neemt contact met je op en stuurt een aantrekkelijke offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De voornaamste pluspunten zijn opgesomd in de volgende tabel. Tevens relevant: Goede waterontkalker.

PluspuntBeschrijving
MilieubewustEr is minder zeep noodzakelijk. De CO2 uitstoot is lager omdatwarmte beter wordt overgedragen.
Langere levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals strijkijzers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Water met meer smaakEen kop koffie, thee en het water uit de kraan is veel smaakvoller.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Vermindering huidziektenEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Verminderde energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld wasmachines. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat kost geld.
Lijst met de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Oostnieuwkerke?

Misschien zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterontharder in Oostnieuwkerke. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water zorgt voor maandelijks lagere energiekosten en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen. Maar hoe groot is de noodzaak? Om deze vraag te beantwoorden kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Oostnieuwkerke ontvangt een waterhardheid van 19,60. Concreet: Erg hard water.
 • De consequenties hiervan is nogal subjectief.
 • Het terugdringen van de waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Onder andere langere levensduur van huishoudelijke apparaten, lekkerdere koffie en thee en geen strepen meer op glas en lak.
 • Niet vergeten: water met deze hardheid (dH) is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Oostnieuwkerke

De waterhardheid van het drinkwater in Oostnieuwkerke is ongeveer 19,60 dH. Men zegt dan ook wel dat het water Erg hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 19,60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 55,82 kg. kalkdeeltjes.

waterverzachter-oostnieuwkerke-8840

Vergelijk prijzen in de regio

Bekende modellen en merken

 • Watertotaal Euro Combi Elegant 14
 • North Star 22UD
 • Halutec SensorSoft
 • Ecowater ESM18 CE+
 • Boshuis iQualQ Duo 400

Hoe werkt een waterontkalker precies?

Het zal je inmiddels bekend zijn: de waterontharder zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar hoe werkt dat precies? De moderne waterverzachters (van merken zoals Kenmore) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. De cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Zodoende zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Oostnieuwkerke verklein je de dH waarde van 19,60 naar een Dh van ongeveer 2.5. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit procentuele aantal kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Regenereren met zout
Wanneer het apparaat filtert zal de hars zijn kracht verliezen. Om de 6/7 dagen gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De hoeveelheid zout is afhankelijk van het waterverbruik, de gekozen resthardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt de ontkalkingsinstallatie binnen via de leidingen.
 2. Herbruikbare harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Na een tijd raken zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden opnieuw opgeladen met het regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Mechanische of elektrische waterverzachters
We onderscheiden twee soorten: Elektronische & mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. De voordelen zijn een schappelijke tarief, staat los van het stroomnet en er is minder onderhoud nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: veel zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. Je koopt zo’n machine al vanaf €975.

Bij een elektrische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Een populair model vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en verschillende geavanceerde instellingen. Er zijn ook negatieve aspecten: een hogere prijs, bij een stroomstoring werkt het niet en hoge kosten qua onderhoud. Beschikbaar vanaf €1225.

Enkele of dubbele harscilinder?
Van plan om een waterverzachter te kopen? Dan zijn er 2 opties: enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs is ongeveer €450,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het voordeel van twee cilinders zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als de hars wordt gespoeld.
 • In de situatie met ontkalkers met 1 cilinder heb je tijdens het schoonmaken even geen zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Uitstekend geschikt voor wat grotere huishoudens.
 • Een dubbele cilinder is echt geen noodzaak, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Oostnieuwkerke.

Jouw hele huis kalkvrij?

Leg nu contacten met vakmannen voor installatiewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De uiteindelijke kosten van een ontharder liggen nogal uiteen. De prijzen starten vanaf €80 voor een magnetische ontharder tot ruim €2200 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De kosten hangen af van de fabrikant, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Behalve deze kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Verschillende Belgische installateurs van waterverzachters bieden een lagere prijs aan als je instemt met een onderhoudscontract. Verder heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De onkosten van dergelijke installaties zijn zo’n €670 (montage niet inbegrepen). Een slimme installatie varieert tussen ongeveer €1125 en €1950 (met montage inbegrepen). In het volgende schema vind je de gemiddelde kosten van een waterverzachter in Oostnieuwkerke.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker te plaatsen? Ga aan de slag met onze online offerteservice en achterhaal de prijzen bij professionele installateurs. Via die service kan jij moeiteloos en kosteloos installateurs, type systemen en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €65
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €730
Waterontharder (elektrisch)Vanaf €1070
Reinigingszout€45 per 100 kg
OnderhoudstarievenRond de €155 per beurt
MontageVanaf €175
Overzicht met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterverzachter handig in Oostnieuwkerke?
De hardheid van het water in Oostnieuwkerke bedraagt 19,60 dH. De tabelwaarde in de provincie West Vlaanderen is circa 15,09 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een ontkalkingssysteem neemt kalk uit het leidingwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Dit zachte water is beter van smaak en zorgt voor onder andere efficiëntere warmteoverdracht en geen kalkaanslag in de badkamer.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontharder?
We hanteren een simpele berekening: van elke €1 die je in dit product steekt bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Natuurlijk is het zo dat je vooral een waterontharder moet installeren voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Bijv. een zachte huid, fris kraanwater, zijdezachte kleding en minder poets- en boenwerk. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium bestanddelen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In de extra cilinder worden de harskorrels schoongemaakt middels een speciaal regeneratie moment. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. Het effect van magnetische producten is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Systemen met een vat voor ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een gereinigde machine is nodig om de hardheid van het water laag te houden. Optioneel kan je ervoor kiezen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Oostnieuwkerke.

Wat zijn de positieve effecten van een waterverzachter?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. De voordelen lopen flink uiteen. Neem nou aspecten als: lagere energiekosten, zacht en fris water, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, een minder droge huid na het douchen, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, blinkende glazen, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie