Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Spiere

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkneerslag, veel schoonmaakwerk, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of irritaties aan de huid? Dit heeft wellicht te maken met een hoge waterhardheid. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 19,60 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het installeren van de beste waterverzachter in Spiere leidt tot kalkvrij water in huis. Dat is gezond voor jou, en bespaart je ook nog eens geld. Op waterontharderrevolutie.nl verzamel je uitgebreide info over verschillende soorten waterontharders: welke systemen zijn er, wat zijn de voordelen, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van ongeveer 19,60 dH in Spiere.
 • Dit is de oorsprong van bijvoorbeeld droge haren na een douchebeurt en matig presterende cv installaties.
 • Een waterverzachter verlaagt de hardheid van het water.
 • Dit resulteert in lagere energierekening, fris kraanwater en geen strepen meer op glas en lak.
 • Start met vergelijken en geniet van de extra gemakken. Realiseer een besparing van wel €200 op jaarbasis.

Thema’s: In 5 stappen een waterverzachter kopenWelke voordelen?Is het echt nodig?Waterhardheid SpiereHoe werkt zo’n systeem?Geschatte kostenVeelgestelde vragen


ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteSpiere-Helkijn
Postcode8587
Gem. Gasverbruik M31.540 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3750 kWh
Gem. Waterhardheid19,60 dH

Het effect van zacht water

 • Fris kraanwater.
 • Lager energieverbruik.
 • Minder wasmiddelen nodig.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Kalkstrepen op ramen.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Spiere

Ben jij ook klaar met droge haren na een douchebeurt en strepen op de ramen? Een groot deel van de Vlamingen kiezen voor de installatie van een innovatieve waterontkalker. Deze installatie filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, minder poetsen en boenen, zijdezachte kleding en huid en kalkvrije leidingen. In en rondom gemeente Spiere-Helkijn kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een vakman vinden voor een waterverzachter installeren in Spiere hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een erkende installateur biedt je op korte termijn een interessante offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter
Het laten plaatsen van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De meest prominente voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Zuinigste waterontharder.

VoordeelBeschrijving
EcologischJe spoelt minder zeepproducten weg. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je simpelweg minder energie gebruikt.
Levensduur apparatenDure apparatuur zoals waterkokers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Water met meer smaakJouw koffie, thee en het water uit de kraan smaakt stukken beter.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Er zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Vermindering huidziektenGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Besparen op energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals HR-ketels. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Samenvatting van de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik een waterontkalker nodig in Spiere?

Mogelijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterontharder in Spiere. En dat is geen gek idee. Zacht water leidt tot een verlaging van de maandlasten voor energie en geen kalkaanslag op bestek en servies. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Hiervoor bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Spiere heeft een waterhardheid van 19,60. Samengevat: Erg hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is afhankelijk van veel factoren.
 • Het verkleinen van de waterhardheid biedt comfort.
 • Denk aan efficiëntere warmteoverdracht, lekkerdere koffie en thee en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Belangrijk: dit type water is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Spiere

De waterhardheid van het leidingwater in Spiere is ongeveer 19,60 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water Erg hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 19,60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 55,82 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-spiere-8587

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Vaak geplaatste ontharders

 • North Star 11UD
 • Halutec Domus DPS 300
 • Ecowater ESM9 CE+
 • Boshuis iQualQ Duo 100
 • Watertotaal Euro Combi Elegant 10

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: een waterontharder ontneemt je water van het kalk. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De meeste waterverzachters (van bijv. Ecowater) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. De cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Op deze wijze vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Spiere minimaliseer je de dH waarde van 19,60 naar een gezonde 3 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het kalk dat overblijft zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Regenereren met zout
Op een gegeven moment zal de onthardingshars verzadigen. Eens per week wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De zoutbehoefte loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan hoeveel water je gebruikt, de Dh waarde van het water en de grootte van de installatie. Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water komt de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Na ongeveer een week raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De harsbolletjes worden automatisch gereinigd aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Elektrische of mechanische waterverzachters
We behandelen twee soorten: Elektronische en mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Belangrijke pluspunten zijn een concurrerend tarief, er zijn geen energieverbruik kosten en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. De minpunten zijn: een hoger zoutverbruik, een inefficiënte werking en je hebt minder geavanceerde instellingen. Beschikbaar vanaf €930.

Een elektrische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren gaat op vraag. Een vaak gekozen systeem vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, de innovatieve werking en je kunt veel instellen. De minpunten zijn: de installatiekosten, het systeem gebruikt stroom en hoge kosten qua onderhoud. De prijs van zo’n systeem begint bij €1075.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Ga je een waterverzachter kopen? Dan dien je te kiezen uit een dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil ligt rond de €430,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het pluspunt van een machine met een dubbele cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als de hars wordt gespoeld.
 • Als je kiest voor ontkalkers met 1 cilinder heb je – als de installatie aan het schoonspoelen is – even geen zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Een uitkomst voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Een dubbele cilinder werkt identiek als een enkele cilinder, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Spiere.

Reken af met kalk!

Neem contact op met product-experts voor tips en hulp.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De kosten van een waterverzachter zijn erg wisselend. Van €55 voor ontharders die magnetisch werken tot zo’n €1600 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk en model, de kwaliteit van het het harsfilter en de omvang van het systeem. Behalve deze aanschafkosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Verschillende Belgische installateurs van waterverzachters geven een eenmalige korting als je direct een onderhoudscontract neemt. Tenslotte is er ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De investeringen in deze systemen lopen op vanaf €820, exclusief installatiekosten. Een geavanceerde installatie ligt qua kosten tussen €1175 en €2000 inclusief montage en inregeling. In de tabel hieronder achterhaal je een overzicht met de kosten van een waterverzachter in Spiere.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker te laten installeren? Probeer dan onze vergelijker en check de huidige kosten bij professionele installateurs. Op basis daarvan kun jij makkelijk en direct monteurs, verschillende opstellingen en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €115
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €660
Elektronische waterontharderCirca €910
Tabletten€50 per 100 kg
OnderhoudscontractC.a. €105 per jaar
InstallatieC.a. €240
Tabel met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterverzachter nodig in Spiere?
De hardheid van het water in Spiere is gemiddeld 19,60 dH. Het gemiddelde in de provincie West Vlaanderen komt uit op ongeveer 15,09 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een ontkalkingssysteem onttrekt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat resulteert in aangenaam zacht water. De smaak wordt beter & zachter en zorgt voor onder andere kleding en ander textiel gaat langer mee en geen kalkaanslag op bestek en servies.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontharder?
In de basis geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen verdien je zo’n €0,75 weer terug. Experts vinden dat je overwegend een waterontharder moet aanschaffen voor het gemak en wooncomfort. Denk aan een minder droge huid, zacht en fris water, blinkende glazen en minder schrobben en poetsen. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om het kalk uit het leidingwater te halen vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dit regelt men doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. De magnesium en calcium elementen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder worden de harskorrels schoongespoeld door zout. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De doeltreffendheid van deze theorie vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Ontharders met unieke ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is nodig voor een goede efficiënte werking. Sommige mensen kiezen ervoor om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Spiere.

Wat zijn de voordelen van een waterverzachter?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Bijvoorbeeld: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, lekker water uit de kraan, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, een minder droge huid na het douchen, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, een zijdezachte was, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie