Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Helkijn

Heb je in huis last van kalkneerslag, kalkstrepen op ramen, vies water of geïrriteerde huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan de hardheid van het water. Deze plaats kent een waterhardheid van 19,60 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het installeren van de beste waterverzachter in Helkijn heeft als effect water waar amper kalk in zit. Dat is gezond voor jou, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op deze pagina verzamel je belangrijke informatie aangaande waterontharders: welke type ontharders zijn er, wat zijn de voordelen, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van gemiddeld 19,60 dH in Helkijn.
 • Dit kan leiden tot irritaties zoals onnodig veel zeepverbruik en verstopte leidingen.
 • De waterverzachter filtert het water (magnesium & calcium).
 • Pluspunten: apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, smaakvol water en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Start met vergelijken een kies voor duurzaam gemak. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €350 per 12 maanden.

Direct naar: Waterverzachter kooptipsWat zijn de voordelen?Wat levert het echt op?Waterhardheid HelkijnHoe werkt het?Begroting totale kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteSpiere-Helkijn
Postcode8587
Gem. Gasverbruik M31.535 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3700 kWh
Gem. Waterhardheid19,60 dH

De voordelen van zacht water

 • Een glanzende vaat.
 • Lagere energierekening.
 • Geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Zet het milieu op 1!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Een irriterende huid.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Helkijn

Zit jij thuis ook met een droge, geïrriteerde huid of kalkaanslag op kranen en tegels? Een groeiend aantal huizenbezitters nemen een elektrische waterontkalker. Zo’n systeem haalt de hardheidsmineralen uit het water. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, betere smaak van water en een langere levensduur van huishoudelijk apparaten. In de omgeving van de gemeente Spiere-Helkijn werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Voordelig een waterverzachter laten installeren in Helkijn wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. De installateur neemt contact met je op en stuurt een aantrekkelijke offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest bekende voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Tevens relevant: Goedkoopste waterontharder.

PositiefBeschrijving
MilieubewustJe verbruikt minder zeep en shampoo. Je stoot minder CO2 uit omdat apparaten zuiniger werken.
Apparaten gaan langer meeDagelijkse apparaten zoals vaatwassers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Water met meer smaakEen kop koffie, thee of gewoon een glas water zal minder bitter smaken.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Goed voor de huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Verminderde energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. heetwaterkranen. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat kost geld.
Overzicht met de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik een waterontkalker nodig in Helkijn?

Misschien zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterontharder in Helkijn. En dat is geen gek idee. Zacht water heeft als voordeel smaakvoller water en geen glascorrosie en/of witte aanslag. Kan ik dan niet zonder? Voor het antwoord daarop moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Helkijn zit met een waterhardheid van 19,60. Definitie: Erg hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt verschilt erg per persoon.
 • Het verkleinen van de waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • O.a. lagere stookkosten, minder last van een droge huid en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Noemenswaardig: deze waterhardheid is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Helkijn

De waterhardheid van het leidingwater in Helkijn is 19,60 dH. Dit houdt in dat het water Erg hard water is. In België drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 19,60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 55,82 kg. kalkdeeltjes.

waterverzachter-helkijn-8587

Installateurs in de regio

Vaak geplaatste ontharders

 • North Star 9UD
 • Grunbeck WINNI-mat VGX19
 • Ecowater Galaxy VDR30
 • Boshuis iQualQ Combi 400
 • Watertotaal Euro Twin 80

Hoe werkt een waterontkalker precies?

Het uitgangspunt is duidelijk: een waterontharder ontneemt je water van het kalk. Maar hoe werkt dat in de praktijk? Innovatieve waterverzachters (van bijv. Siata) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Door dat proces vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Helkijn voer je de dH waarde terug van 19,60 naar een fijne 2.5 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Het kalk dat achterblijft ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen (regeneratie)
Na een tijd zal de werkingskracht van de hars verminderen. Eens per 5 of 6 dagen moet de hars worden schoongespoeld met zout. Het regenereren is erg belangrijk. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De benodigde hoeveelheid zout hangt af van het waterverbruik, de gekozen resthardheid en de grootte van de installatie. Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Unieke harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Ongeveer eens per week raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De aanwezige harsbolletjes moeten worden schoongemaakt met het regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Mechanische of elektrische waterverzachters
Er bestaan 2 producten: Elektronische & mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. Het gemak zit ‘m in een aantrekkelijk tarief, er zijn geen energieverbruik kosten en lagere onderhoudskosten. Nadelen zijn er ook: het aanzienlijke zoutverbruik, een inefficiënte werking en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Te bestellen vanaf c.a. €770.

Een elektrische waterontharder werkt op elektriciteit. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Belangrijke pluspunten zijn: besparing op regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en inzicht in verschillende gegevens. De minpunten zijn: een hogere prijs, het systeem gebruikt stroom en het onderhoud is duurder. De prijs van zo’n systeem begint bij €1075.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Plannen voor het kopen van een waterverzachter? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs is ongeveer €350,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het pluspunt van de 2e cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • In het geval van ontkalkers met maar één cilinder heb jij tijdens het regeneratieprocestijdelijk geen zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Perfect bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Een dubbele cilinder werkt dus hetzelfde, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Helkijn.

Reken af met kalk!

Ontvang contactgegevens van product-experts voor een demo.

Hoeveel kost zo’n ontkalker?

De uiteindelijke kosten van een waterontkalker zijn erg wisselend. Dit loopt van €145 voor een magnetische ontharder tot ruim €2225 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De prijs hangt af van het model, de kwaliteit van het het harsfilter en het aantal liter. Naast deze initiële kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Enkele Belgischeinstallateurs van waterverzachters bieden een lagere prijs aan als je instemt met een onderhoudscontract. Ook heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De prijzen van waterontharders beginnen bij €770 (zonder installatiewerk). Een goede installatie kost gemiddeld tussen de €1325 en €2175 (met montage inbegrepen). In het overzicht hieronder check je de actuele kosten van een waterverzachter in Helkijn.

Meteen weten wat het kost om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Probeer dan onze handige offerte-service en vraag prijzen op bij de beste installateurs. Op deze manier kun je makkelijk supersnel installateurs, soorten installaties en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €70
Mechanische waterontharderBegint bij €830
Waterontharder (elektrisch)V.a €1080
Regeneratiezout€40 voor 75 kilo
OnderhoudskostenV.a €155 per jaar
MontageV.a €220
Rekenvoorbeeld met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterverzachter nodig in Helkijn?
De waterhardheid in Helkijn ligt op 19,60 dH. Dit cijfer in de provincie West Vlaanderen is circa 15,09 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit leidingwaterwat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Zacht water smaakt beter en zorgt voor lagere energiekosten en je bespaart op schoonmaakmiddelen.

Wat is de terugverdientijd van een waterontharder?
De berekening is niet moeilijk: van iedere euro die je investeert verdien je zo’n €0,75 weer terug. Natuurlijk is het zo dat je overwegend een waterontharder moet laten plaatsen voor het gemak en wooncomfort. Bijvoorbeeld een zachte huid, smaakvol water, extra schoon servies en minder poets- en boenwerk. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om water kalkvrij te maken zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dat kan bereikt worden doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. Deze calcium en magnesium bestanddelen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen d.m.v. zouttabletten. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De werkzaamheid van dergelijke systemen is zeer twijfelachtig.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Installaties met unieke ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is cruciaal zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Eventueel heb je de keuze hiervoor jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Helkijn.

Wat zijn de belangrijkste waterverzachter voordelen?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. De voordelen lopen flink uiteen. Denk dan aan: lager stroom- en gasverbruik, lekkerdere koffie en thee, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, een minder droge huid na het douchen, minder last van kalkaanslag, een super zachte was, de apparaten in de woning werken effectiever en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie