Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Lierop

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, aanslag op servies, dichtgeslibde leidingen of droge haren na een douchebeurt? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in een hoge waterhardheid. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 8.23 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Lierop maakt mogelijk dat je kan genieten van water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Hier vind je handige info over verschillende soorten waterverzachters: wat is het, hoe werkt het, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van ongeveer 8.23 dH in Lierop.
 • Dit resulteert mogelijk in irritaties zoals huidirritaties en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • Dat zorgt voor lagere energierekening, smaakvol water en geen strepen meer op glas en lak.
 • Vergelijk meerdere offertes een kies voor duurzaam gemak. Profiteer van besparingen tot c.a. €210 per 12 maanden.

Direct naar: Een waterontharder kopen en installerenWat zijn de voordelen?Is het echt nodig?Waterhardheid LieropTechnische detailsKostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteSomeren
Postcode5715
Gem. Gasverbruik M31620 M3
Gem. Stroomverbruik kWh35200 kWh
Gem. Waterhardheid8.23 dH

De voordelen van zacht water

 • Heerlijk zachte kleding.
 • Besparing op de energierekening.
 • Bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Een irriterende huid.
 • Kalkaanslag op de verwarmingselementen.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Lierop

Heb je last van apparaten die slecht werken en/of bittere thee en koffie? Een toenemende groep Hollanders en Belgen bestellen een betrouwbare waterontharder. Dit product haalt de hardheidsmineralen uit het water. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, zijdezachte kleding en huid en structureel lagere energiekosten. In de omgeving van de gemeente Someren zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Voordelig een waterontharder laten installeren in Lierop hoeft weinig tijd te kosten.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Selecteer het type huishouden en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een erkende installateur neemt contact met je op en stuurt een gespecificeerde offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het plaatsen van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De meest prominente voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Milieuvriendelijke verzachter.

PluspuntUitleg
MilieuvriendelijkJe spoelt minder zeepproducten weg. Verlaging van CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals CV-ketels hebben minder last van kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Smaakvoller waterEen kop koffie, thee of glas kraanwater is minder troebel en beter van smaak.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water schuimt veel sneller. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Prettig voor je huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Minder energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld waterkokers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Lierop?

Mogelijk overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Lierop. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water leidt tot een zachte huid en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen. Maar heb ik het wel echt nodig? Voor dit advies bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Lierop kent een waterhardheid van 8.23. Dat betekent matig hard water.
 • Het gevolg van deze score is voor iedereen weer anders.
 • Het reduceren van de waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • Denk aan lagere energierekening, minder huidproblemen en huidirritaties en geen strepen meer op glas en lak.
 • Goed om te weten: deze hardheid is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Lierop

De waterhardheid van het drinkwater in Lierop is ongeveer 8.23 Duitse graden. Dit houdt in dat het water matig hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 8.23 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 23,44 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-lierop-5715

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Populaire merken en modellen

 • Ecowater eVOLUTION Refiner Power
 • Judo Judomat Kompakt 60 M-KB
 • Fegon AquaStar 1400 SHE
 • Judo Judomat Kompakt 60 M-KB
 • Boshuis Combilux plus 400

Hoe haalt de waterverzachter kalk uit het water?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: de waterverzachter onttrekt kalk en magnesium uit het water. Alleen, hoe kan dat? De meeste waterontharders (van bijv. Culligan) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Op deze wijze ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van de waterontkalker in Lierop reduceer je de dH waarde van 8.23 naar een gezonde 2 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het kalk dat achterblijft is zo klein dat je het niet terugziet.

Regenereren met zout
Na een tijd zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. 4 keer per maand wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Dit noemt men regenereren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Het zoutverbruik hangt af van aantal personen in het huishouden, de waterhardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Eens in de 7 dagen raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd met het regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Mechanische & elektrische waterontharders
Er zijn eigenlijk 2 machines: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een aantrekkelijk tarief, 0 energieverbruik en minder onderhoud nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: meer zoutverbruik, minder efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. Deze installaties worden al geplaatst voor €875.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Een populair model vanwege: besparing op regeneratiezout, het werkt efficiënter en uitgebreide instellingen. Natuurlijk zijn er nadelen: een hogere prijs, het systeem gebruikt stroom en een groter risico op defecten. Te bestellen vanaf c.a. €1275.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan kan je kiezen tussen een enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil is ongeveer €370,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het pluspunt van een twee cilinderige installatie is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Wanneer we spreken over 1 cilinder ontkalkers heb je op het moment dat het systeem regenereert even geen zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Vaak gekozen voor wat grotere huishoudens.
 • Een dubbele cilinder werkt dus hetzelfde, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Lierop.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Neem contact op met product-specialisten voor montagewerk.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De kosten van een ontharder zijn nogal verschillend. Van €120 voor magnetische ontharders tot wel €1600 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De kosten hangen af van het merk en model, de kwaliteit van het het harsfilter en de inhoud van het systeem. In aanvulling op deze initiële kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Een aantal waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je kiest voor een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De prijzen van waterontharders lopen op vanaf €770, zonder installeren. Een slim apparaat kost gemiddeld tussen de €1625 en €1725 inclusief montage en inregeling. In het volgende schema bekijk je de geraamde kosten van een waterontharder in Lierop.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker in je huis te installeren? Ga aan de slag met onze vergelijker en bekijk actuele tarieven bij betrouwbare installateurs. Zo kan men zonder problemen en kosteloos monteurs, verschillende installaties en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €115
Mechanische waterontharderV.a €830
Waterontharder (elektrisch)Rond de €1140
Zouttabletten€17,50 per 25 kilo
OnderhoudVanaf €90 p/jaar
MontagekostenRond de €225
Overzicht met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Lierop?
De waterhardheid in Lierop is doorgaans 8.23 dH. De waarde in de provincie Noord-Brabant is om en nabij de 7.58 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een slim ontkalkingssysteem trekt kalk uit het leidingwater wat de waterhardheid doet dalen. Dit zachte water is beter van smaak en heeft als extra pluspunten: efficiëntere warmteoverdracht en minder poetsen en boenen.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: van elke euro die je uitgeeft bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij zijn van mening dat je in de eerste plaats een waterontharder moet kopen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Denk hierbij aan een zachte huid en droog haar, meer smaak aan koffie en thee, kleding dat langer meegaat en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Voor kalkvrij water zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dit regelt men doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. Deze calcium en magnesium grondstoffen hechten zich aan deze korrels. In een additionele cilinder wordt het hars schoongespoeld door gebruik te maken van geplande regeneratie. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De werkzaamheid van dit soort modellen vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet je zeker niet overslaan. Modellen met speciale ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een gereinigd apparaat is cruciaal zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Dit kun je eventueel uitbesteden door jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Lierop.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Denk dan aan: lagere energiekosten, smaakvol water, minder zeep en wasmiddel nodig, minder last van eczeem, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie