Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Nuenen, Gerwen en Nederwetten

Wil jij ook af van kalkaanslag, glascorrosie, dichtgeslibde leidingen of droge haren na een douchebeurt? De reden daarvan is vaak te hard water in de leiding. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 6.22 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. De beste waterontharder in Nuenen, Gerwen en Nederwetten heeft als doel kalkvrij water in de woning. Dit is goed voor jouw gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Hier bekijk je bruikbare informatie over de waterverzachters: wat is het precies, waarom is het zo populair, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van ongeveer 6.22 dH in Nuenen, Gerwen en Nederwetten.
 • Dit kan leiden tot onder andere slecht werkende huishoudelijke apparaten en hoge stookkosten.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • Dat zorgt voor lager energieverbruik, betere smaak van water en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Vergelijk meerdere offertes en ervaar het gemak. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €330 per jaar.

Thema’s: Tips bij een waterontharder kopenVoordelenHeb ik het nodig?Waterhardheid Nuenen, Gerwen en NederwettenHoe werkt zo’n systeem?InvesteringVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteNuenen, Gerwen en Nederwetten
Postcode5671
Gem. Gasverbruik M31660 M3
Gem. Stroomverbruik kWh33200 kWh
Gem. Waterhardheid6.22 dH

Het effect van zacht water

 • Zachter wasgoed.
 • Lagere stookkosten.
 • Geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Zet het milieu op 1!

De effecten van te hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Nuenen, Gerwen en Nederwetten

Zit jij thuis ook met een droge, geïrriteerde huid en minder lekker water uit de kraan? Flink wat mensen kiezen voor de installatie van een goede waterontharder. Een dergelijke installatie haalt kalk uit het leidingwater. Elke familie kan ervan genieten. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, veel minder zeep en wasmiddel nodig, zachtere was en een langere levensduur van huishoudelijk apparaten. In de gemeente Nuenen, Gerwen en Nederwetten zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Nuenen, Gerwen en Nederwetten hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een erkende installateur neemt contact met je op en stuurt een concurrerende offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De meest prominente voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Bezoek ook de pagina over: Voordeligste ontharder.

VoordeelBeschrijving
MilieuvriendelijkMinder zeepproducten wegspoelen. De CO2 uitstoot is lager omdatje verwarmingsinstallatie beter werkt.
Apparaten gaan langer meeDagelijkse apparaten zoals wasmachines zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Smaakvoller waterThee, koffie, bouillon of een glaasje water heeft een betere smaak.
SchoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Vermindering huidziektenZacht water zorgt voor een zachte huid. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Energiekosten besparingBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld vaatwassers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat leidt tot meer energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Nuenen, Gerwen en Nederwetten?

Waarschijnlijk overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Nuenen, Gerwen en Nederwetten. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water zorgt voor een lager stroom- en gasverbruik en laat bestaande kalkaanslag verdwijnen. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Daarvoor moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Nuenen, Gerwen en Nederwetten zit met een waterhardheid van 6.22. Dat betekent matig zacht water.
 • Het gevolg van deze score ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid reduceren biedt comfort.
 • Onder andere apparatuur gaat langer mee, fris kraanwater en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Uit de test: deze waterhardheid kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Nuenen, Gerwen en Nederwetten

De waterhardheid van het drinkwater in Nuenen, Gerwen en Nederwetten is ongeveer 6.22 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig zacht water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 6.22 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,71 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-nuenen-gerwen-en-nederwetten-5671

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Veel gekozen merken

 • Hattem BLU B65
 • Wateronthardershop Eruo Twin 25
 • BWT Rondomat 25M
 • Puricom Stratos UFW25
 • Lubron Easysoft 1700 Classic

Hoe werkt de waterverzachter?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: de waterverzachter zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? Innovatieve waterontharders (van bijv. Tapworks) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Op deze wijze wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Nuenen, Gerwen en Nederwetten reduceert je de dH waarde van 6.22 naar een fijne 2.5 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, omdat dit gezond voor ons is. Het kalk dat overblijft is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie raakt de hars verzadigd. Eens per week moet de hars worden schoongespoeld met zout. Het regenereren is erg belangrijk. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Het zoutverbruik wordt berekend a.d.h.v. de totale waterconsumptie, de hardheid van het water en het soort ontharder (klein of groot). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Speciale harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Eens in de zoveel tijd zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd met het regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Elektrische & mechanische waterontharders
Wij differentiëren 2 producten: Elektrische en mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. Een vaak gekozen systeem vanwege een aantrekkelijk tarief, duurzaam qua energieverbruik en er is minder onderhoud nodig. De minpunten zijn: een hoger zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €840.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Het gemak zit ‘m in: geen onnodig regeneratiezout verspillen, de innovatieve werking en inzicht in verschillende gegevens. Natuurlijk zijn er nadelen: de installatiekosten, het gebruikt een beetje stroom en meer kans op storingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €1225.

Enkel- of dubbel cilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?We maken onderscheid tussen een dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil ligt rond de €380,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het handige van een twee cilinderige installatie is dat je ook water kunt gebruiken als het regeneratieproces bezig is.
 • Wanneer we spreken over één cilinder ontkalkers heb jij tijdens het schoonmaken tijdelijk geen zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Ideaal voor huishoudens met kinderen.
 • Meerdere cilinders werkt dus niet beter of schoner, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Nuenen, Gerwen en Nederwetten.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Vraag contactgegevens aan voor specialisten voor tips en hulp.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De uiteindelijke kosten van een waterontharder zijn nogal verschillend. Dit begint vanaf €70 voor een magnetische ontharder tot zo’n €2200 voor een innovatief elektrisch apparaat. De kosten hangen af van de fabrikant, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en het aantal liter. Naast deze eerste kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Meerdere waterontharder installateurs geven korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De tarieven van waterverzachters beginnen vanaf ongeveer €660, exclusief installatiekosten. Een goede installatie heeft een prijskaartje tussen de €1375 en €2075 (met montage inbegrepen). In de bijgaande tabel vind je de actuele kosten van een waterontharder in Nuenen, Gerwen en Nederwetten.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Start meteen met onze waterontharder-vergelijker en bekijk actuele prijzen bij de beste installateurs. Zo kan men gemakkelijk en snel modellen, verschillende opstellingen en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €160
Mechanische waterontharderBegint bij €660
Elektrische waterontharderRond de €970
Zout€15 voor 25 kg
OnderhoudscontractBegint bij €150 per beurt
MontagekostenC.a. €210
Tabel met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder handig in Nuenen, Gerwen en Nederwetten?
De waterhardheid in Nuenen, Gerwen en Nederwetten is circa 6.22 dH. Het gemiddelde in de provincie Noord-Brabant is circa 7.58 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een geavanceerd ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit leidingwaterwat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en biedt verschillende voordelen zoals verminderde eczeem klachten en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
De stelregel is eenvoudig: van elke €1 die je in dit product steekt ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Natuurlijk is het zo dat je met name een waterontharder moet laten plaatsen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Bijvoorbeeld een zachte huid, lekkerdere koffie en thee, kleding die langer mooi blijft en minder poets- en boenwerk. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dit is mogelijk doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. Deze calcium en magnesium elementen hechten zich aan deze korrels. In de alternatieve cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen a.d.h.v. pekelwater. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De werking van dergelijke systemen wordt door wetenschappers afgekeurd.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is zo gepiept, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Systemen met speciale ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een gereinigde installatie is belangrijk om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Dit kun je eventueel uitbesteden door een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Nuenen, Gerwen en Nederwetten.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. De voordelen lopen flink uiteen. Neem nou aspecten als: lagere energiekosten, smaakvol water, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, een zachte huid en minder droog haar, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, zijdezachte kleding, de apparaten in de woning werken effectiever en het feit dat het erg milieubewust is.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie