Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Smalle Ee

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of droog haar na het douchen? De reden daarvan is vaak aanwezigheid van hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 7.20 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het kopen van de beste waterontharder in Smalle Ee leidt tot kalkvrij water in de woning. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het is een duurzame investering. Op dit portaal lees je waardevolle info aangaande waterverzachters: welke type ontharders zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en welke investering is nodig?

 • Gemeten waterhardheid van 7.20 dH in Smalle Ee.
 • Hierdoor ontstaan bijvoorbeeld strepen op je ruiten en een hoge energierekening.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • De resultaten daarvan zijn apparatuur die langer meegaat, zachter wasgoed en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Vergelijk meerdere offertes en ervaar het gemak. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €280 op jaarbasis.

Direct naar: Tips bij een waterontharder kopenWelke voordelen?Is het echt nodig?Waterhardheid Smalle EeZo werkt een waterontharderGeschatte kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieFriesland
GemeenteSmallingerland
Postcode9214
Gem. Gasverbruik M31440 M3
Gem. Stroomverbruik kWh24800 kWh
Gem. Waterhardheid7.20 dH

Pluspunten van zacht water

 • Zijdezachte kleding en huid.
 • Lager stroom- en gasverbruik.
 • Veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Goed voor het milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Droog haar na het douchen.
 • Glascorrosie.
 • Te veel schoonmaken.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Smalle Ee

Zit jij in de woning ook met situaties als droge haren na een douchebeurt en/of veel schoonmaakproducten nodig? Veel huizenbezitters kiezen een goede waterontharder. Dit product filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag meer, veel minder zeep en wasmiddel nodig, lekkerdere koffie en thee en kalkvrije leidingen. In en rondom gemeente Smallingerland zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Smalle Ee heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. De installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een goede offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De voornaamste pluspunten staan samengevat in de tabel hierna. Klik direct door naar: Zuinigste ontkalker.

PluspuntUitleg
DuurzaamheidJe verbruikt minder zeep en shampoo. Verlaging van CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Verlenging levensduur apparatenKostbare apparaten zoals HR-ketels hebben minder last van kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Lekkerder waterJouw koffie, thee of gewoon een glas water is minder troebel en beter van smaak.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Prettig voor je huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Minder energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen vaatwassers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat verhoogt het energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Is een waterontkalker nodig in Smalle Ee?

Mogelijkerwijs zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Smalle Ee. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water leidt tot fris kraanwater en geen kalkaanslag op bestek en servies. Maar is het echt noodzakelijk? Voor het antwoord daarop kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Smalle Ee zit met een waterhardheid van 7.20. Concreet: matig hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is per persoon weer anders.
 • Een lagere waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Bijvoorbeeld apparatuur gaat langer mee, zacht en fris water en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Niet vergeten: water uit deze categorie kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Smalle Ee

De waterhardheid van het water in Smalle Ee is 7.20 dH. Dit houdt in dat het water matig hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 7.20 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,51 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-smalle-ee-9214

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Veel gekozen merken

 • Delta Ontario duplex
 • North Star Okosoft 35
 • Delta Tibera
 • Fegon AquaStar Pro S-500
 • BWC Omega Jubileum 400

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

Het moge duidelijk zijn: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De meeste waterontharders (van bijv. Durlem) werken op basis van ionenuitwisseling. De cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Middels deze handeling vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Smalle Ee verlaag je de dH waarde van 7.20 naar een acceptabele 2 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Het kalk dat overblijft is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen (regeneratie)
Na verloop van tijd raakt de hars verzadigd. 4 keer per maand moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Het regenereren is erg belangrijk. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. aantal personen in het huishouden, de Dh waarde van het water en de grootte van de installatie. Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Unieke harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Na verloop van tijd raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De harsbolletjes worden weer schoongespoeld aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische & elektrische waterontharders
Er bestaan 2 machines: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. Belangrijke pluspunten zijn een schappelijke prijs, het gebruikt geen energie en minder onderhoud nodig. Nadelen zijn er ook: het systeem spoelt soms onnodig, een inefficiënte werking en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. De prijs van zo’n systeem begint bij €910.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren gaat op vraag. Dit model is zeer in trek vanwege: minder regeneratiezout, de innovatieve werking en brede mogelijkheden. Als grote nadelen noemen we: de tarieven, het systeem gebruikt stroom en meer kans op defecten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1050.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs bedraagt circa €390,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het positieve effect van meerdere cilinders is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt tijdens de spoelingen.
 • Wanneer we spreken over één cilinder ontkalkers heb je – als de ontharder aan het reinigen is – geen zacht water uit de kraan.
 • Machines met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Extra handig voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Een dubbele cilinder is niet schoner of beter, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Smalle Ee.

Een woning zonder kalkaanslag?

Neem contact op met experts voor montagewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De kosten van een waterontkalker kunnen zeer uiteenlopen. Van €60 voor magnetische ontharders tot zo’n €1925 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De totaalprijs wordt bepaald door of je een A- of B-merk kiest, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en het aantal liter. Naast deze initiële kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Steeds meer waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je kiest voor een onderhoudscontract. Verder heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De prijzen van waterontkalkers beginnen vanaf ongeveer €820, exclusief installatiekosten. Een goede installatie ligt qua kosten tussen €1325 en €2050 inclusief montage en inregeling. In de bijgaande tabel achterhaal je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Smalle Ee.

Benieuwd naar de kosten om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Surf verder naar onze online offerteservice en check de huidige kosten bij regionale installateurs. Op basis daarvan kun jij makkelijk en direct installateurs, type systemen en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €50
Mechanische waterontharderVanaf €670
Waterontharder (elektrisch)C.a. €1070
Reinigingszout€15 per 25 kilo
OnderhoudstarievenVanaf €105 (jaarbasis)
PlaatsingskostenRond de €275
Rekenvoorbeeld met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder nodig in Smalle Ee?
De hardheid in Smalle Ee komt uit op ong. 7.20 dH. De referentiewaarde in de provincie Friesland is gemiddeld 6.72 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een professioneel ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit het water wat zorgt voor zacht water. Dit water smaakt een stuk beter en heeft als extra pluspunten: heerlijk zachte kleding en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
In de basis geldt: van elke euro die je uitgeeft krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Installateurs zeggen dan ook dat je met name een waterontharder in huis laat plaatsen voor het gemak en wooncomfort. Onder andere minder huidproblemen en huidirritaties, fris kraanwater, een zijdezachte was en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om kalk uit het water te halen transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dit proces kan doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. Deze calcium en magnesium onderdelen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder wordt de hars worden schoongespoeld d.m.v. zout. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt die werken op basis van magnetische velden. De werking van dit soort modellen wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Installaties met ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een schone installatie is cruciaal om de kwaliteit van het water te waarborgen. Optioneel kan je ervoor kiezen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Smalle Ee.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. De voordelen daarvan zijn enorm groot. De belangrijksten zijn: lagere energiekosten, een lekkere watersmaak, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, geen droge, trekkerige huid na het douchen, stukken minder last van kalkaanslag, een glanzende vaat, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie