Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Kortehemmen

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, verstopte leidingen of droog haar na het douchen? Dat is doorgaans toe te schrijven aan aanwezigheid van hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 7.20 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het kopen van de beste waterontharder in Kortehemmen maakt mogelijk dat je kan genieten van schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op dit portaal bekijk je praktische informatie aangaande waterverzachters: welke type ontharders zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van gemiddeld 7.20 dH in Kortehemmen.
 • Dit is de oorsprong van issues zoals een irriterende huid en een hoge energierekening.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Positieve gevolgen zijn: lagere energiekosten, een glanzende vaat en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Wacht niet langer en probeer het direct uit. Realiseer een besparing van wel €225 per jaar.

Thema’s: De juiste waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Wat levert het echt op?Waterhardheid KortehemmenWerking eenvoudig uitgelegdDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen


ProvincieFriesland
GemeenteSmallingerland
Postcode9211
Gem. Gasverbruik M31440 M3
Gem. Stroomverbruik kWh24800 kWh
Gem. Waterhardheid7.20 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Langere levensduur van huishoudelijke toestellen.
 • Lagere energiekosten.
 • Ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

De effecten van te hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Irritaties aan de huid.
 • Strepen op de ramen.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Gratis offertes voor een waterontharder

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Kortehemmen

Heb jij genoeg van dichtslibbende waterleidingen en kalkaanslag op douchekop? Veel mensen bestellen een betrouwbare waterontharder. Een dergelijke installatie onttrekt calcium en magnesium aan het water. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, fris kraanwater en een langere levensduur van huishoudelijk apparaten. In de gemeente Smallingerland opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Voordelig een waterontharder laten installeren in Kortehemmen was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een erkende installateur neemt contact met je op en stuurt een scherpe offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De positieve effecten hebben we verzameld in een lijst. Mogelijk ook interessant: Zuinigste ontharder.

VoordeelUitleg
DuurzaamheidMinder zeepresten en plastic afval. De CO2 uitstoot is lager omdatje minder energie gebruikt.
Langere levensduur apparatenKostbare apparaten zoals CV-ketels zullen geen kalkaanslag meer hebben. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterJouw koffie, thee of een glas water uit de kraan is minder troebel en beter van smaak.
SchoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Prettig voor je huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Lagere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld wasdrogers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Tabel met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Kortehemmen?

Vermoedelijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Kortehemmen. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water leidt tot een lager stroom- en gasverbruik en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen. Maar is het echt noodzakelijk? Om deze vraag te beantwoorden moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Kortehemmen heeft een geschatte waterhardheid van 7.20. Dit staat voor matig hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid terugdringen is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Denk aan lagere energiekosten, kleding die langer mooi blijft en minder poetsen en boenen.
 • Noemenswaardig: dit soort water is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Kortehemmen

De waterhardheid van het leidingwater in Kortehemmen is ongeveer 7.20 dH. Dit wil zeggen dat het water matig hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 7.20 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,51 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-kortehemmen-9211

Vaak gekozen modellen

 • Delta Mosela
 • Ecowater ESM15 CE+
 • Lubron Easysoft 1100 SXT2
 • Kinetico Mini KB
 • Boshuis Twin

Technische uitleg werking waterverzachter

Het zal onderhand duidelijk zijn: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Aqua Service) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Op die manier zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van de waterontkalker in Kortehemmen minimaliseer je de dH waarde van 7.20 naar een gezonde 2 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, het is van belang voor de algehele gezondheid. Het kalk dat achterblijft zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Regenereren met zout
Op een bepaald moment zal de hars zijn kracht verliezen. Wekelijks wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan hoeveel water je gebruikt, instellingen zoals resthardheid en de grootte van de installatie. Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Eens in de zoveel tijd zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Mechanische of elektrische waterontharders
Er zijn eigenlijk twee installaties: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Een vaak gekozen systeem vanwege een schappelijke prijs, duurzaam qua energieverbruik en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Als grote nadelen noemen we: een relatief hoog zoutverbruik, relatief inefficiënt en geen inzicht in leuke gegevens. Deze installaties worden al geplaatst voor €960.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. De belangrijkste voordelen zijn: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een slimme werking en je kunt veel instellen. De nadelen zijn: de aanschafkosten, je hebt iets hogere stroomkosten en hoge kosten qua onderhoud. Deze installaties worden al geplaatst voor €1000.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Ga je een waterontharder kopen? Dan zijn er 2 opties: enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil is ongeveer €350,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het handige van een extra cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Wanneer je gaat voor ontkalkers met maar één cilinder heb je tijdens de regeneratiecyclusgeen zacht water uit de kraan.
 • Producten met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Uitermate handzaam bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Een dubbele cilinder is niet schoner of beter, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Kortehemmen.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Leg nu contacten met product-experts voor een demo.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De kosten van een waterontharder lopen zeer uiteen. Ze zijn er al vanaf €160 voor een magnetische ontharder tot ruim €1475 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De totaalprijs wordt bepaald door het merk en model, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en het aantal liter. Behalve deze eenmalige kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Meerdere waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Tenslotte is er zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De prijzen van ontkalkers beginnen bij €670, zonder installeren. Een goed apparaat kost gemiddeld tussen de €1350 en €2075 inclusief installatiewerk. In de tabel hieronder bieden we de actuele kosten van een waterontharder in Kortehemmen.

Weten wat het kost om een waterontkalker te plaatsen? Gebruik dan de offerte vergelijker en vraag prijzen op bij regionale installateurs. Zo kan men eenvoudig en snel modellen, verschillende installaties en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €120
Mechanische waterontharderBegint bij €780
Waterontharder (elektrisch)C.a. €1170
Reinigingszout€27,50 voor 50 kilo
OnderhoudBegint bij €140 per 12 maanden
InstallatiekostenRond de €170
Overzicht met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Kortehemmen?
De hardheid van het kraanwater in Kortehemmen is om en nabij de 7.20 dH. Dit cijfer in de provincie Friesland komt uit op ongeveer 6.72 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een ontkalkingssysteem onttrekt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Zacht water smaakt beter en biedt voordelen als water met een lekkere smaak en minder poetsen en boenen.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
We hanteren een simpele berekening: van elke €1 die je in dit product steekt krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij zijn van mening dat je bovenal een waterontharder moet laten plaatsen voor het gemak en wooncomfort. Denk aan een fijne douchebeurt, betere smaak van water, een zijdezachte was en veel minder poetsen in huis. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. De magnesium en calcium stoffen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder worden de harskorrels weer opgeladen d.m.v. geplande regeneratie. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De doeltreffendheid van zo’n magneet is niet erg betrouwbaar.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Modellen met ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een gereinigd apparaat is cruciaal zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Dit kun je eventueel uitbesteden door het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Kortehemmen.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Neem nou aspecten als: lagere energiekosten, smaakvoller water, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, het is goed voor de huid/haar, niet langer last van kalkaanslag, een zijdezachte was, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie