Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder De Wilgen

Heb je last van kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, apparaten die slecht werken of een erg droge huid? Dit heeft wellicht te maken met de hardheid van het water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 7.20 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. De beste waterontharder in De Wilgen heeft als effect zacht en schoon water zonder kalk. Schoon water goed voor onze gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Hier tref je handige info over verschillende soorten waterverzachters: wat is het precies, hoe werkt het, en welke investering is nodig?

 • Gemiddelde waterhardheid van 7.20 dH in De Wilgen.
 • Dit kan zorgen voor issues zoals glascorrosie en apparaten die niet efficiënt werken.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Positieve gevolgen zijn: lagere energiekosten, een glanzende vaat en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Start met vergelijken en ervaar het gemak. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €265 per 12 maanden.

Lees verder over: Tips bij een waterontharder kopenPluspuntenIs het echt nodig?Waterhardheid De WilgenHoe werkt zo’n systeem?Geschatte kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieFriesland
GemeenteSmallingerland
Postcode9213
Gem. Gasverbruik M31440 M3
Gem. Stroomverbruik kWh24800 kWh
Gem. Waterhardheid7.20 dH

Het effect van zacht water

 • Kleding en ander textiel gaat langer mee.
 • Lager stroom- en gasverbruik.
 • Besparen op schoonmaakmiddelen.
 • Een milieuvriendelijke investering!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Strepen op je ruiten.
 • Te veel schoonmaken.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen De Wilgen

Zit jij thuis ook met verstopte leidingen en kalkaanslag op kranen en douchekoppen? Steeds meer huizenbezitters installeren een slimme waterontharder. Zo’n installatie haalt kalk uit het leidingwater. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, minder poetsen en boenen, zijdezachte kleding en huid en een verlaging van de energielasten. In de omgeving van de gemeente Smallingerland werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in De Wilgen wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. De installateur neemt contact met je op en stuurt een heldere offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder in huis is interessant om verschillende redenen. De meest genoemde voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Bezoek ook de pagina over: Goedkoopste ontkalker.

PositiefUitleg
EcologischMinder zeepproducten nodig. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Langere levensduur apparatenDure apparatuur zoals Quookers vertonen veel minder kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Water met meer smaakThee, koffie, limonade of glas kraanwater is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Minder schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Goed voor huidziektenZacht water zorgt voor een zachte huid. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Verminderde energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld HR-ketels. De warmteoverdracht is minder effectief en dat verhoogt het energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in De Wilgen?

Mogelijk wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in De Wilgen. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water biedt apparaten die minder snel vervangen hoeven worden en geen glascorrosie en/of witte aanslag. Hoeveel ga ik er van merken? Om deze vraag te beantwoorden is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • De Wilgen heeft een waterhardheid van 7.20. Concreet: matig hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is nogal subjectief.
 • Het verkleinen van de waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • O.a. aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Opmerking: dit type water kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in De Wilgen

De waterhardheid van het drinkwater in De Wilgen bedraagt circa 7.20 dH. We kunnen stellen dat het water matig hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 7.20 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,51 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-de-wilgen-9213

Bekijk specialisten in deze regio’s

Vaak geplaatste ontharders

 • Delta Onega duplex
 • North Star 22UD
 • Detandt-Simon Primo 12
 • Kinetico Premier Compact HE
 • Aquatechnic Ultrasoft 10

Hoe werkt de waterverzachter?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Ecowater) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Op die manier ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in De Wilgen reduceer je de dH waarde van 7.20 naar een gezonde 2 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, het is van belang voor de algehele gezondheid. Deze hoeveelheid kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Regenereren met zout
Na verloop van tijd zal de hars verzadigd raken. Wekelijks moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Dit noemen we ook wel regenereren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De hoeveelheid zout wordt berekend a.d.h.v. de totale waterconsumptie, instellingen zoals resthardheid en de capaciteit (type huishouden). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Herbruikbare harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Na verloop van tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden weer schoongespoeld met het regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Elektrische & mechanische waterontharders
We behandelen 2 types: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. De voordelen zijn een laag tarief, duurzaam qua energieverbruik en minder onderhoud nodig. Als grote nadelen noemen we: veel zoutverbruik, een inefficiënte werking en je kunt de resthardheid niet instellen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €820.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Belangrijke pluspunten zijn: kostenbesparing voor regeneratiezout, een efficiënte werking en je kunt veel instellen. Natuurlijk zijn er nadelen: de aanschafkosten, het systeem gebruikt stroom en meer kans op defecten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1200.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan moet je een keuze maken uit een enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs ligt rond de €430,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het voordeel van een extra cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • In de situatie met enkele cilinder ontkalkers heb je tijdens de regeneratiecycluseven geen zacht water.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Ideaal voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Twee cilinders heeft dus dezelfde werking, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in De Wilgen.

Reken af met kalk!

Wij koppelen je aan erkende adviseurs voor installatiewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De investering van een waterontharder kunnen zeer uiteenlopen. Je hebt ze vanaf €50 voor magnetische ontharders tot wel €2125 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk, 1 of 2 cilinders en het vermogen. Buiten deze eenmalige investering betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Meerdere waterontharder installateurs werken met een speciale korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Verder heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De investeringen in ontkalkers lopen op vanaf €740, exclusief installatiekosten. Een slim apparaat gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1150 en €2175 incl. installatie. In het overzicht hieronder tref je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in De Wilgen.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Maak nu gebruik van de offerte vergelijker en vraag vrijblijvend offertes aan bij de beste installateurs. Via die service kan jij moeiteloos en kosteloos experts, soorten waterverzachters en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €160
Waterontharder (mechanisch)Rond de €780
Elektrische waterontharderCirca €1130
Reinigingszout€27,50 per 50 kg
OnderhoudskostenV.a €105 (jaarbasis)
MontagekostenBegint bij €190
Overzicht met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterontharder in De Wilgen?
De waterhardheid in De Wilgen is grofweg 7.20 dH. Het gemiddelde in de provincie Friesland schatten we op 6.72 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een professioneel ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit je kraanwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. De smaak zal een stuk beter worden en biedt verschillende voordelen zoals een zachte huid en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij zijn dan ook van mening dat je in de eerste plaats een waterontharder in huis laat plaatsen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Bijvoorbeeld een zachte huid en droog haar, smaakvol water, kleding die langer mooi blijft en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dat is haalbaar doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. De magnesium en calcium stoffen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In de extra cilinder wordt de hars worden schoongespoeld d.m.v. een speciaal regeneratie moment. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De uitwerking van deze theorie is zeer twijfelachtig.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Installaties met noodzakelijk ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een schone installatie is nodig om de kwaliteit van het water te waarborgen. Vaak wordt aanbevolen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in De Wilgen.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Bijvoorbeeld: lagere energierekening, zacht en smaakvol water, minder schoonmaakmiddelen benodigd, een minder droge huid na het douchen, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, blinkende glazen, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie