Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Opeinde

Heb je in huis last van kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, verstopte leidingen of irritaties aan de huid? Waarschijnlijk komt dat door hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 7.20 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het kopen van de beste waterontharder in Opeinde heeft als effect kalkvrij water in huis. Het draagt bij aan de gezondheid, en het is een duurzame investering. Hier tref je bruikbare informatie aangaande waterverzachters: welke type ontharders zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en verdien ik het ook terug?

 • Gemiddelde waterhardheid van 7.20 dH in Opeinde.
 • Dit is de oorsprong van voorvallen als een droge huid en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • De voordelen: een besparing op de energierekening, een glanzende vaat en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Wacht niet langer een kies voor duurzaam gemak. Realiseer een besparing van wel €265 per 12 maanden.

Thema’s: Tips bij een waterontharder kopenPluspuntenIs het zinvol?Waterhardheid OpeindeHoe gaat het in z’n werk?De uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieFriesland
GemeenteSmallingerland
Postcode9218
Gem. Gasverbruik M31440 M3
Gem. Stroomverbruik kWh24800 kWh
Gem. Waterhardheid7.20 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Zachte huid na bad of douche.
 • Lagere energiekosten.
 • Besparen op schoonmaakmiddelen.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Een erg droge huid.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Water met een vreemde smaak.

Gratis offertes voor een waterontharder

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Opeinde

Heb je in huis last van rendementsverlies van verwarming en water met een vreemde smaak? Een toenemende groep woningeigenaren kiezen een slimme waterontharder. Dit product haalt kalk uit het leidingwater. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, kleding die langer mooi blijft en een lager stroom- en gasverbruik. In de gemeente Smallingerland zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Opeinde heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een lokale installateur zal jou benaderen met een interessante offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De positieve effecten zijn opgesomd in de volgende tabel. Mogelijk ook interessant: Zuinigste verzachter.

PluspuntBeschrijving
MilieubewustJe verbruikt minder zeep en shampoo. De CO2 uitstoot is lager omdatje minder energie gebruikt.
Langere levensduur apparatenKostbare apparaten zoals wasdrogers zullen geen kalkaanslag meer hebben. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Lekkerder waterJe verse koffie & thee of een glaasje water is veel smaakvoller.
Reduceer schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Fijn en zacht voor elke huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Besparen op energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. wasmachines. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat verhoogt het energieverbruik.
Tabel met de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Opeinde?

Vermoedelijk zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Opeinde. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water leidt tot een zachte huid en zachte kleding, bedlinnen en handdoeken. Hoeveel ga ik er van merken? Aangaande deze vraag is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Opeinde heeft een waterhardheid van 7.20. Dit houdt in matig hard water.
 • Het effect daarvan is erg persoonlijk.
 • Een lagere waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Onder andere een beter presterende CV-ketel, kleding en ander textiel gaat langer mee en textiel slijt minder snel.
 • Opmerking: water uit deze categorie hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Opeinde

De waterhardheid van het leidingwater in Opeinde is om en nabij de 7.20 dH. We kunnen stellen dat het water matig hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 7.20 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,51 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-opeinde-9218

Vergelijk vakmannen in de buurt

Populaire merken en modellen

 • Delta Tibera
 • Digisoft EC-500
 • Halutec Domus DPS 500
 • BWC Omega XSE de Luxe 350
 • Erie Maxima Eco26

Technische uitleg: hoe werkt een waterverzachter?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: de waterverzachter zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? Het gros van de waterontharders (van merken als Pallas) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. Op deze wijze wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in Opeinde reduceert je de dH waarde van 7.20 naar een acceptabele 2 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, het is van belang voor de algehele gezondheid. Het kalk dat overblijft zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen met zout
Na een periode zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Gemiddeld eens per 7 dagen worden de harskorrels weer opgeladen. Dit noemt men regenereren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt hangt af van hoeveel water je gebruikt, hoe hard het water is en de capaciteit (type huishouden). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Na een tijd raken geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De harsbolletjes worden opnieuw opgeladen aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Elektrische & mechanische waterontharders
Wij differentiëren 2 soorten: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Het gemak zit ‘m in een voordelige prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en er is minder onderhoud nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: er vinden onnodige spoelingen plaats, een beperkte efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Je koopt zo’n machine al vanaf €850.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Belangrijke pluspunten zijn: een relatief laag regeneratiezout verbruik, de smart-functies en verschillende geavanceerde instellingen. De minpunten zijn: de montagekosten, je hebt iets hogere stroomkosten en hoge kosten qua onderhoud. Deze installaties worden al geplaatst voor €1275.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan kan je kiezen tussen een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil is ongeveer €420,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het voordeel van een extra cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt tijdens de spoelingen.
 • Wanneer we spreken over ontkalkers met 1 cilinder heb jij – als de installatie aan het schoonspoelen is – helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Ontharders met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Vaak gekozen voor wat grotere huishoudens.
 • 2 cilinders is niet schoner of beter, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Opeinde.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Vraag contactgegevens aan voor specialisten voor montage.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De prijs van een ontharder zijn nogal verschillend. Van €70 voor een magnetische ontharder oplopend tot wel €1775 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De prijs hangt af van het model, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en de inhoud van het systeem. In aanvulling op deze eenmalige investering heb je installatie- en onderhoudskosten. Sommige waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Als laatste heb je ook het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De prijzen van dergelijke installaties starten vanaf €810 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een luxe installatie zit ergens tussen de €1550 en €1925 inclusief installatiewerk. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst vind je de geschatte kosten van een waterontharder in Opeinde.

Overweeg je om een waterontkalker te plaatsen? Gebruik dan onze vergelijker en bekijk actuele prijzen bij erkende installateurs. Met die methode kan iedereen makkelijk en zonder kosten experts, soorten ontharders en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €100
Waterontharder (mechanisch)Circa €710
Waterontharder (elektrisch)Circa €1010
Zouttabletten€30 voor 50 kg
OnderhoudscontractRond de €110 op jaarbasis
PlaatsingCirca €275
Rekenvoorbeeld met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterontharder noodzakelijk in Opeinde?
De waterhardheid in Opeinde komt uit op ong. 7.20 dH. De waarde in de provincie Friesland is grofweg 6.72 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een speciaal ontkalkingssysteem trekt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat zorgt voor zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en heeft als extra pluspunten: zachter wasgoed en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
We hanteren een simpele berekening: van iedere euro die je investeert verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij vinden dat je bovenal een waterontharder moet laten plaatsen voor het gemak en wooncomfort. Denk hierbij aan een zachte huid en droog haar, betere smaak van water, kleding die langer mooi blijft en minder schrobben en poetsen. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dat is haalbaar doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. Deze calcium en magnesium onderdelen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen d.m.v. een speciaal regeneratie moment. Het onthardingszout is online te bestellen. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar die alleen gebruik maken van een andere methode. De werkzaamheid van deze magneten is zeer twijfelachtig.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Systemen met eigen ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Ook het schoonmaken van de machine is noodzakelijk om de hardheid van het water laag te houden. Eventueel heb je de keuze hiervoor jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Opeinde.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. De belangrijksten zijn: lagere energiekosten, smaakvol water, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, de huid voelt zachter aan, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, kleding blijft langer mooi, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie