Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Nijega

Heb je in huis last van kalkaanslag, glascorrosie, koffie of thee dat bitter smaakt of huidirritaties? De reden daarvan is vaak de hardheid van het water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 7.20 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Nijega maakt mogelijk dat je kan genieten van water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het is een duurzame investering. Op dit portaal lees je handige informatie met betrekking tot waterverzachters: wat voor installaties zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van 7.20 dH in Nijega.
 • Dit kan leiden tot irritaties zoals kalk op de lak van de auto en een hoge energierekening.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • Positieve gevolgen zijn: een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, verminderde eczeem klachtenen geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Dien vandaag een aanvraag in en ervaar het gemak. Bespaar tot wel €200 per jaar.

Thema’s: In 5 stappen een waterontharder kopenWelke voordelen?Wat levert het mij op?Waterhardheid NijegaHoe gaat het in z’n werk?Geschatte kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieFriesland
GemeenteSmallingerland
Postcode9217
Gem. Gasverbruik M31440 M3
Gem. Stroomverbruik kWh24800 kWh
Gem. Waterhardheid7.20 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Een glanzende vaat.
 • Structureel lagere energiekosten.
 • Geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Een milieuvriendelijke investering!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Glascorrosie.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Gratis offertes voor een waterontharder

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Nijega

Heb jij genoeg van droge haren na een douchebeurt en/of doffe aanslag in keuken en badkamer? Een groot deel van de Nederlanders installeren een elektrische waterontharder. Een dergelijk product filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Toepasbaar op elk type huis. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, het textiel gaat langer mee en lagere energiekosten. In en rondom gemeente Smallingerland kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Nijega was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. De installateur zal jou benaderen met een concurrerende offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het plaatsen van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De meest genoemde voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Goedkoopste verzachter.

VoordeelUitleg
EcologischEr is minder zeep noodzakelijk. Beperking van de CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan langer meeDure apparatuur zoals strijkijzers zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Meer smaak aan het waterEen kop koffie, thee of een glas water uit de kraan is veel smaakvoller.
Besparen op schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Fijn en zacht voor elke huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Gunstigere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld CV-ketels. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat kost geld.
Lijst met de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Nijega?

Misschien zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Nijega. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water heeft als voordeel een zachte huid en zijdezachte kleding. Kan ik dan niet zonder? Om deze vraag te beantwoorden moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Nijega zit met een waterhardheid van 7.20. Dat betekent matig hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is per persoon weer anders.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Voorbeelden zijn kalkvrije leidingen, zachter wasgoed en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Opmerking: water met deze hardheid kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Nijega

De waterhardheid van het water in Nijega is ongeveer 7.20 dH. Men zegt dan ook wel dat het water matig hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 7.20 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,51 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-nijega-9217

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Interessante installaties

 • Delta Simplex compact
 • Wateronthardershop Eruo Twin 10 met groot zoutvat
 • Waterluxe Combi 12
 • Watergenius Blue Line Max
 • Euraqua Europe Pallas Mono maxi 20

Hoe maakt een waterverzachter zacht water?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: de waterverzachter haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar hoe werkt dat in de praktijk? Innovatieve waterontharders (van bijv. Galaxy) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een cilinder met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Door wat daar gebeurd wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Nijega minimaliseer je de dH waarde van 7.20 naar een gezonde 2.5 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit procentuele aantal kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Eens in de zoveel tijd zal de onthardingshars verzadigen. Gemiddeld eens per 7 dagen moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De benodigde hoeveelheid zout ligt aan zaken als het waterverbruik, de hardheid van het water en de grootte van de installatie. Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Herbruikbare harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Eens in de 7 dagen zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden weer schoongespoeld met het regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Mechanische & elektrische waterontharders
Er bestaan 2 soorten: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een schappelijke prijs, gebruikt geen stroom en er is minder onderhoud nodig. De nadelen zijn: onnodige verspilling van water en zout, een matige efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. Te bestellen vanaf c.a. €950.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. De belangrijkste voordelen zijn: een relatief laag regeneratiezout verbruik, het werkt efficiënter en brede mogelijkheden. De nadelen zijn: de montagekosten, je hebt iets hogere stroomkosten en een verhoogde kans op defecten/storingen. Beschikbaar vanaf €1200.

Enkel- of dubbel cilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan dien je te kiezen uit een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs bedraagt circa €390,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het positieve effect van meerdere cilinders is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als hij aan het regenereren is.
 • Als je kiest voor één cilinder ontkalkers heb jij op het moment dat het systeem regenereert eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Uitermate handzaam als het watergebruik hoog is.
 • Twee cilinders werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Nijega.

Jouw hele huis kalkvrij?

Vraag contactgegevens aan voor specialisten voor montagewerk.

Wat is prijs van zo’n machine?

De kosten van een ontharder zijn erg wisselend. De prijzen starten vanaf €95 voor een magnetische ontharder tot meer dan €2325 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De prijs hangt af van het model, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en hoeveel liter het systeem aankan. Buiten deze aanschafkosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Sommige waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je instemt met een onderhoudscontract. Tenslotte is er ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De onkosten van deze systemen lopen op vanaf €710 (montage niet inbegrepen). Een goede installatie zit ergens tussen de €1400 en €1925 inclusief plaatsing. In de tabel hieronder bieden we de gemiddelde kosten van een waterontharder in Nijega.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Start meteen met onze vergelijkingstool en bekijk actuele tarieven bij de beste installateurs. Met die methode kan iedereen zonder problemen en snel experts, type systemen en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €90
Mechanische waterontharderRond de €810
Waterontharder (elektrisch)V.a €1190
Zouttabletten€30 per 50 kilo
OnderhoudC.a. €160 per jaar
PlaatsingVanaf €180
Rekenvoorbeeld van de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder nodig in Nijega?
De waterhardheid in Nijega is doorgaans 7.20 dH. De meting in de provincie Friesland schatten we op 6.72 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een slim ontkalkingssysteem ontneemt kalk moleculen uit het leidingwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Dit zachte water is beter van smaak en heeft als bijkomende voordelen water met een lekkere smaak en minder poetsen en boenen.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
In de basis geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je altijd een waterontharder moet aanschaffen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Zoals een zachte huid en droog haar, lekkerdere koffie en thee, een zijdezachte was en minder schrobben en poetsen. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om water kalkvrij te maken zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dit is mogelijk doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. Deze calcium en magnesium bestanddelen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In een andere cilinder wordt de hars weer opgeladen via een regeneratie behandeling. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De uitwerking van dergelijke systemen is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Machines met eigen ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Regelmatig schoonmaken wordt voorgeschreven om de kwaliteit van het water te waarborgen. Optioneel kan je ervoor kiezen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Nijega.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Onder andere: efficiëntere warmteoverdracht, betere smaak van water, minder zeep en wasmiddel nodig, een minder droge huid na het douchen, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, een zijdezachte was, de apparaten in de woning werken effectiever en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie