Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder De Veenhoop

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, aanslag op servies, smerig water of huidirritaties? Waarschijnlijk komt dat door een hoge waterhardheid. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 7.20 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in De Veenhoop resulteert in water waar nauwelijks nog kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, het milieu en je portemonnee. Middels onze specialisten bekijk je waardevolle informatie met betrekking tot waterverzachters: wat voor installaties zijn er, hoe werkt het, en wat ben ik kwijt?

 • Gemeten waterhardheid van 7.20 dH in De Veenhoop.
 • Dit kan leiden tot issues zoals water met een vreemde smaak en een hoge energierekening.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Dit resulteert in verlaging van de maandlasten voor energie, betere smaak van water en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Wacht niet langer en kies voor meer wooncomfort. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €205 per jaar.

Onderwerpen: Waterontharder kooptipsWat zijn de voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid De VeenhoopWerkingInvesteringVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieFriesland
GemeenteSmallingerland
Postcode9215
Gem. Gasverbruik M31440 M3
Gem. Stroomverbruik kWh24800 kWh
Gem. Waterhardheid7.20 dH

Het effect van zacht water

 • Lekkere watersmaak.
 • Efficiëntere verwarming.
 • Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Nadelen van hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Witte aanslag op het glaswerk.
 • Te veel schoonmaken.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen De Veenhoop

Heb je last van huidirritaties en/of strepen op je ruiten? Flink wat huizenbezitters bestellen een innovatieve waterontharder. Zo’n installatie is in staat om kalk uit het water te filteren. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, heerlijk zachte kleding en maandelijks besparen op de energiekosten. In de buurt van de gemeente Smallingerland zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een laten installeren van een waterontharder in De Veenhoop was nog nooit zo eenvoudig.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een lokale installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een interessante offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het plaatsen van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest genoemde voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Tevens relevant: Beste verzachter.

PositiefBeschrijving
DuurzaamJe verbruikt minder zeep en shampoo. Je stoot minder CO2 uit omdat warmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan langer meeDure apparatuur zoals boilers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Lekkerder waterEen kop koffie, thee of een glas water uit de kraan smaakt stukken beter.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water schuimt beter dan hard water. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Fijn en zacht voor elke huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Besparen op energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld strijkijzers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Tabel met de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in De Veenhoop?

Mogelijk wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in De Veenhoop. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water leidt tot smaakvoller water en jij hebt tot wel 50% minder zeepproducten nodig. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Voor het antwoord daarop kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • De Veenhoop heeft een gemeten waterhardheid van 7.20. Dit houdt in matig hard water.
 • De consequenties hiervan is nogal subjectief.
 • De waterhardheid terugdringen heeft verschillende voordelen.
 • Voorbeelden zijn lager stroom- en gasverbruik, een zachte huid en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Goed om te weten: water met deze hardheid is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in De Veenhoop

De waterhardheid van het leidingwater in De Veenhoop is om en nabij de 7.20 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 7.20 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,51 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-de-veenhoop-9215

Populaire merken en modellen

 • Delta Rusela
 • Delta Onega duplex
 • BWT AQA Perla 5
 • Halutec Domus DPS 600
 • Atlantis AT210

Technische uitleg werking waterverzachter

Het is al een aantal keer genoemd: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De moderne waterontharders (van merken zoals Ecowater) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Op basis daarvan wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van de waterontkalker in De Veenhoop reduceert je de dH waarde van 7.20 naar een Dh van ongeveer 3. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het kalk dat overblijft zal niet leiden tot problemen.

Regenereren met zout
Door de werking van de machine raakt de hars verzadigd. 4 keer per maand gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De zoutbehoefte wordt berekend a.d.h.v. aantal personen in het huishouden, hoe hard het water is en het formaat (kleine of grote installatie). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Speciale harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Na verloop van tijd geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden opnieuw opgeladen aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische of elektrische waterontharders
Er zijn eigenlijk 2 types: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regeneraties wordt gestuurd op tijd. De belangrijkste voordelen zijn een interessant tarief, het gebruikt geen energie en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. De nadelen zijn: het systeem spoelt soms onnodig, een inefficiënte werking en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €825.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Het voordeel is: minder regeneratiezout, een efficiënte werking en uitgebreide instellingen. Natuurlijk zijn er nadelen: de tarieven, bij een stroomstoring werkt het niet en meer kans op defecten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1125.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil ligt rond de €360,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het grootste voordeel van een ontharder met dubbele cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Wanneer we spreken over één cilinder ontkalkers heb je (wanneer het systeem aan het spoelen is) even geen zacht water.
 • Installaties met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Een uitkomst voor wat grotere huishoudens.
 • Dubbele harscilinder is niet strikt noodzakelijk, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in De Veenhoop.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Neem contact op met professionals voor een demo.

Hoeveel kost zo’n machine?

De kosten van een waterontkalker lopen zeer uiteen. Dit loopt van €115 voor magnetische ontharders tot wel €1450 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De kosten hangen af van het merk, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en hoeveel liter het systeem aankan. Buiten deze eenmalige kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Verschillende waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Tenslotte is er het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De investeringen in deze systemen lopen op vanaf €720 (montage niet inbegrepen). Een systeem met uitgebreide opties heeft een prijskaartje tussen de €1500 en €1925 inclusief installatiewerk. In onderstaande schema vind je de geschatte kosten van een waterontharder in De Veenhoop.

Weten wat het kost om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Kies dan nu voor onze online offerteservice en vraag prijzen op bij betrouwbare installateurs. Op deze manier kun je zonder problemen en kosteloos merken, verschillende installaties en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €115
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €690
Elektronische waterontharderV.a €1070
Onthardingstabletten€15 per 25 kg
OnderhoudscontractCirca €85 (jaarbasis)
PlaatsingskostenRond de €150
Tabel met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterontharder noodzakelijk in De Veenhoop?
De hardheid van het leidingwater in De Veenhoop is grofweg 7.20 dH. Het gemiddelde in de provincie Friesland bedraagt 6.72 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een ontkalkingssysteem trekt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Dit water smaakt een stuk beter en heeft als extra pluspunten: zijdezachte kleding en huid en veel minder zeep en wasmiddel nodig.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
Globaal geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij vinden dat je vooral een waterontharder in huis laat plaatsen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Zoals comfortabel douchen, lekkerdere koffie en thee, extra schoon servies en minder schrobben en poetsen. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Voor kalkvrij water filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dit gebeurt doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. Deze calcium en magnesium bestanddelen hechten zich aan deze hars. In de alternatieve cilinder wordt het hars schoongespoeld door zout. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De werking van deze magneten wordt door wetenschappers afgekeurd.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Apparaten met noodzakelijk ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een gereinigd apparaat is essentieel om de hardheid van het water laag te houden. Je kunt er ook voor kiezen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in De Veenhoop.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. De voordelen lopen flink uiteen. Zoals o.a. lager stroom- en gasverbruik, smaakvoller water, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, het is goed voor de huid/haar, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, kleding die langer mooi blijft, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie