Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Wânswert

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, wit uitslaande wanden en tegels, koffie of thee dat bitter smaakt of droge haren na een douchebeurt? De kans is groot dat dit komt door de hardheid van het water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 6.30 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Wânswert zorgt voor kalkvrij water in huis. Het draagt bij aan de gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Middels onze specialisten vind je bruikbare info aangaande waterverzachters: wat is het, waarom moet ook jij het overwegen, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van gemiddeld 6.30 dH in Wânswert.
 • Dit kan zorgen voor issues zoals glascorrosie en dichtgeslibde leidingen.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • De voordelen: een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, lekkere watersmaak en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Dien vandaag een aanvraag in een kies voor duurzaam gemak. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €325 op jaarbasis.

Thema’s: De juiste waterontharder kopenPluspuntenWat levert het mij op?Waterhardheid WânswertWerkingGeschatte kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieFriesland
GemeenteNoardeast-Fryslân
Postcode9178
Gem. Gasverbruik M31470 M3
Gem. Stroomverbruik kWh24900 kWh
Gem. Waterhardheid6.30 dH

De voordelen van zacht water

 • Minder huidproblemen en huidirritaties.
 • Verlaging van de maandlasten voor energie.
 • Tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Nadelen van hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Een erg droge huid.
 • Strepen op de ramen.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Vraag offerte aan voor waterontharder

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Wânswert

Wil je definitief afrekenen met een irriterende huid en te veel schoonmaken? Flink wat huizenbezitters kiezen voor de installatie van een elektrische waterontharder. Dit systeem filtert kalk uit kraanwater. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, besparen op schoonmaakmiddelen, betere smaak van water en lagere stookkosten. In en rondom gemeente Noardeast-Fryslân zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Wânswert heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een erkende installateur stuurt jou zo snel mogelijk een concurrerende offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De meest genoemde voordelen hebben we verzameld in een lijst. Bekijk daarnaast ook informatie over: Ontkalker informatie.

VoordeelUitleg
EcologischEr is minder zeep noodzakelijk. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Apparaten gaan minder snel stukHuishoudelijke apparaten zoals vaatwassers hebben geen last meer van kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Betere smaak kalkvrij waterEen kopje thee, koffie of gewoon een glas water is minder troebel en beter van smaak.
SchoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Vermindering huidziektenEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Besparen op energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals strijkijzers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Wânswert?

Mogelijkerwijs bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Wânswert. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water biedt lagere stookkosten en een beperking in schoonmaakwerkzaamheden. Kan ik dan niet zonder? Daarvoor is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Wânswert heeft een gemeten waterhardheid van 6.30. Samengevat: matig zacht water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is per persoon weer anders.
 • Het reduceren van de waterhardheid biedt comfort.
 • Bijvoorbeeld aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, water met een lekkere smaak en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Goed om te weten: dit soort water is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Wânswert

De waterhardheid van het drinkwater in Wânswert is 6.30 dH. Men zegt dan ook wel dat het water matig zacht water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 6.30 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,94 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-wanswert-9178

Vergelijk prijzen in de regio

Vaak geplaatste ontharders

 • Delta Garona
 • Erie Maxima Eco11
 • Euraqua Europe Pallas Mono maxi 20
 • Waterluxe Duo 7
 • Waterluxe Combi 25

Hoe werkt een waterverzachter?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: een waterverzachter haalt kalk uit het water. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Tapworks) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. De cilinder met harsbolletjes zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Op basis daarvan wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Wânswert verklein je de dH waarde van 6.30 naar een fijne 2 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, het is van belang voor de algehele gezondheid. Het kalk dat achterblijft zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen met zout
Na een tijd raakt de hars verzadigd. Elke 5/6 dagen gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Hoeveel zout er nodig is verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. het aantal m3 water dat je verbruikt, de hardheid van het water en het formaat (kleine of grote installatie). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Ongeveer eens per week geraken de harskorrels verzadigd.
 4. Deze harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig door middel van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Mechanische en elektrische waterontharders
We behandelen 2 soorten: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Een vaak gekozen systeem vanwege een concurrerende prijs, gebruikt geen stroom en er is minder onderhoud nodig. Als grote nadelen noemen we: het systeem spoelt soms onnodig, een lagere efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. Deze installaties worden al geplaatst voor €925.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. De belangrijkste voordelen zijn: een relatief laag regeneratiezout verbruik, de innovatieve werking en je kunt veel instellen. De minpunten zijn: de installatiekosten, het gebruikt stroom en meer kans op storingen. Te bestellen vanaf c.a. €1300.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan dien je te kiezen uit een dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs is circa €375,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het belangrijkste voordeel van twee cilinders zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Wanneer we spreken over ontkalkers met maar één cilinder heb je op het moment dat het systeem regenereert eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Producten met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Extra handig als het watergebruik hoog is.
 • Twee cilinders werkt hetzelfde als een enkele cilinder, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Wânswert.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Leg nu contacten met specialisten voor installatiewerk.

Hoeveel kost zo’n machine?

De kosten van een waterontkalker lopen zeer uiteen. Ze zijn er al vanaf €75 voor magnetische ontharders tot wel €1825 voor een 2-cilinder systeem. De prijs hangt af van of je een A- of B-merk kiest, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en de inhoud van het systeem. Behalve deze initiële kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Meerdere waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je direct een onderhoudscontract neemt. Afsluitend heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De kosten van waterontharders starten vanaf €810, zonder installeren. Een installatie met uitgebreide opties kost gemiddeld tussen de €1450 en €1925 inclusief montage en inregeling. In onderstaande schema bieden we de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Wânswert.

Benieuwd naar de kosten om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Open de offerte vergelijker en bekijk actuele kosten bij toonaangevende installateurs. Op deze manier kun je moeiteloos supersnel monteurs, soorten waterverzachters en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €75
Waterontharder (mechanisch)V.a €840
Elektrische waterontharderVanaf €1060
Onthardingstabletten€27,50 voor 50 kg
OnderhoudskostenCirca €130 per 12 maanden
MontageVanaf €220
Overzicht met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder handig in Wânswert?
De waterhardheid in Wânswert ligt op 6.30 dH. De referentiewaarde in de provincie Friesland ligt rond de 6.72 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een professioneel ontkalkingssysteem trekt kalk moleculen uit het leidingwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Zacht water smaakt beter en zorgt voor lagere energiekosten en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij zijn dan ook van mening dat je bovenal een waterontharder moet aanschaffen voor de directe immateriële voordelen. Denk aan minder huidproblemen en huidirritaties, zacht en smaakvol water, een super zachte was en minder poets- en boenwerk. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dit is mogelijk doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. De magnesium en calcium elementen hechten zich aan deze hars. In een eventuele tweede cilinder wordt het systeem gereinigd door zout. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De uitwerking van dergelijke systemen is zeer twijfelachtig.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Modellen met unieke ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een schone machine is nodig om de kwaliteit van het water te waarborgen. Veel kopers besluiten om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Wânswert.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. De voordelen lopen flink uiteen. Zoals o.a. een besparing op de energierekening, zacht en fris water, minder zeep en wasmiddel nodig, de huid voelt zachter aan, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, mooie schone glazen, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie