Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Jislum

Wil jij ook af van kalkaanslag, wit uitslaande wanden en tegels, koffie of thee dat bitter smaakt of huidirritaties? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in de waterkwaliteit (hard water). Deze plaats kent een waterhardheid van 6.30 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het toepassen van de beste waterontharder in Jislum leidt tot water waar amper kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Via onze adviseurs tref je waardevolle informatie over diverse types waterverzachters: wat is het, waarom moet ook jij het overwegen, en welke investering is nodig?

 • Een waterhardheid van 6.30 dH in Jislum.
 • Mogelijk heb jij last van bijvoorbeeld huidirritaties en matig presterende cv installaties.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • Positieve gevolgen zijn: lagere energiekosten, een glanzende vaat en het textiel gaat langer mee.
 • Vergelijk meerdere offertes en kies voor meer wooncomfort. Realiseer een besparing van wel €270 per 12 maanden.

Onderwerpen: Tips bij een waterontharder kopenWelke voordelen?Is het echt nodig?Waterhardheid JislumWerking eenvoudig uitgelegdGemiddelde kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieFriesland
GemeenteNoardeast-Fryslân
Postcode9177
Gem. Gasverbruik M31470 M3
Gem. Stroomverbruik kWh24900 kWh
Gem. Waterhardheid6.30 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Een zachte huid.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Zet het milieu op 1!

Het risico van hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Een erg droge huid.
 • Kalkstrepen op ramen.
 • Eindeloos schoonmaken.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Jislum

Heb je in huis last van dichtgeslibde leidingen en koffie of thee dat bitter smaakt? Een groeiend aantal Nederlanders bestellen een goede waterontharder. Zo’n systeem filtert kalk uit kraanwater. Toepasbaar op elk type huis. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, textiel slijt minder snel en geen onnodig gas- en stroomverbruik meer. In de omgeving van de gemeente Noardeast-Fryslân zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Jislum hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Selecteer het type huishouden en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een lokale installateur neemt contact met je op en stuurt een concurrerende offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het gebruik van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De belangrijkste voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Bekijk daarnaast ook informatie over: Ontharder informatie.

PositiefBeschrijving
MilieuvriendelijkJe spoelt minder zeepproducten weg. Verlaging van CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Verlenging levensduur apparatenKostbare apparaten zoals koffiezetapparaten zullen geen kalkaanslag meer hebben. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Meer smaak aan het waterJe verse koffie & thee of gewoon een glas water is minder troebel en beter van smaak.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water schuimt veel sneller. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Fijn en zacht voor elke huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Energiekosten besparingKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals Quookers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik een waterontkalker nodig in Jislum?

Mogelijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Jislum. En dat is helemaal niet vreemd. Zacht water leidt tot ren glanzende vaat en je kleding blijft langer mooi. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Daarvoor bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Jislum zit met een waterhardheid van 6.30. Dat betekent matig zacht water.
 • De consequenties hiervan ervaart iedereen weer anders.
 • Een lagere waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Onder andere een besparing op de energierekening, water met een lekkere smaak en textiel slijt minder snel.
 • Opmerking: water met deze hardheid is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Jislum

De waterhardheid van het leidingwater in Jislum ligt op ong. 6.30 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water matig zacht water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 6.30 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,94 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-jislum-9177

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Populaire merken en modellen

 • Delta Escalda
 • Ecowater ESM25 CE+
 • Watertotaal Euro Twin 40
 • Hydrotense Seduction 22
 • Amysoft E-300

Hoe haalt de waterverzachter kalk uit het water?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: een waterverzachter haalt kalk uit het water. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De meeste waterontharders (van bijv. Siata) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Op die manier wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van de waterontkalker in Jislum verlaag je de dH waarde van 6.30 naar een Dh van ongeveer 3. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit beetje kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen met zout
Op een gegeven moment zal de hars verzadigd raken. Eens per week gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Het regenereren is erg belangrijk. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De zoutbehoefte loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan het aantal m3 water dat je verbruikt, de gekozen resthardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. De slimme harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Na verloop van tijd raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. Deze harsbolletjes worden opnieuw opgeladen middels regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Mechanische & elektrische waterontharders
Er bestaan 2 types: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Dit model is nog steeds in trek vanwege een aantrekkelijk tarief, geen stroomkosten en lagere onderhoudskosten. Als grote nadelen noemen we: veel zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en minder instellingen mogelijk. Je koopt zo’n machine al vanaf €810.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. De belangrijkste voordelen zijn: besparing op regeneratiezout, een slimme werking en inzicht in statistieken. Natuurlijk zijn er nadelen: de installatiekosten, het systeem gebruikt stroom en meer kans op defecten. Beschikbaar vanaf €1150.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan dien je te kiezen uit een dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil komt uit rond de €375,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het voordeel van twee cilinders is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als de regeneratie plaatsvindt.
 • Wanneer we spreken over 1 cilinderige ontkalkers heb jij (tijdens de reinigingsbeurten) helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Perfect bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Een systeem met dubbele cilinder is echt geen noodzaak, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Jislum.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Leg nu contacten met vakmannen voor montagewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De prijs van een waterontharder lopen zeer uiteen. Dit begint vanaf €105 voor ontharders die magnetisch werken oplopend tot wel €2225 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De prijs hangt af van of je een A- of B-merk kiest, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en het vermogen. Naast deze aanschafkosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Verschillende waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je instemt met een onderhoudscontract. Tenslotte is er ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De prijzen van ontkalkers starten bij €830, excl. installatie. Een goed systeem gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1350 en €2175 inclusief plaatsing. In de tabel hieronder vind je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Jislum.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Probeer dan de offerte vergelijker en bekijk actuele prijzen bij regionale installateurs. Zo kan je moeiteloos en snel monteurs, verschillende opstellingen en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €155
Mechanische waterontharderCirca €860
Elektrische waterontharderV.a €1070
Zouttabletten€15 voor 25 kilo
OnderhoudskostenC.a. €140 (jaarbasis)
PlaatsingskostenVanaf €230
Rekenvoorbeeld met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterontharder nodig in Jislum?
De hardheid in Jislum is plus minus 6.30 dH. De meting in de provincie Friesland schatten we op 6.72 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een slim ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit je kraanwater wat de waterhardheid doet dalen. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en zorgt voor onder andere kalkvrije leidingen en geen kalkaanslag op bestek en servies.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
We hanteren een simpele berekening: van elke euro die je uitgeeft krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Experts vinden dat je met name een waterontharder moet laten plaatsen voor het gemak en wooncomfort. Je kunt denken aan minder huidproblemen en huidirritaties, lekkerdere koffie en thee, blinkende glazen en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe werkt de waterontkalker?
Voor kalkvrij water zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dat is haalbaar doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. Deze calcium en magnesium bestanddelen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In een andere cilinder wordt de hars weer opgeladen via de regeneratie functie. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De doeltreffendheid van magnetische producten is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Apparaten met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een schone machine is cruciaal voor een lange levensduur en goede werking. Optioneel kan je ervoor kiezen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Jislum.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Onder andere: gunstig energieverbruik, fris kraanwater, minder zeep en wasmiddel nodig, geen droge, trekkerige huid na het douchen, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, een super zachte was, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie