Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Goëngahuizen

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of huidirritaties? De kans is groot dat dit komt door aanwezigheid van hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 7.20 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. De beste waterontharder in Goëngahuizen resulteert in kalkvrij water in de woning. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op waterontharderrevolutie.nl bekijk je praktische informatie over de waterverzachters: welke soorten zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van gemiddeld 7.20 dH in Goëngahuizen.
 • Dit kan leiden tot onder andere strepen op de ramen en dichtslibbende waterleidingen.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • Pluspunten: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, verminderde eczeem klachtenen geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Laat een systeem plaatsen en probeer het direct uit. Bespaar tot wel €325 op jaarbasis.

Lees verder over: In 5 stappen een waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Is het echt nodig?Waterhardheid GoëngahuizenTechnische uitleg werkingWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieFriesland
GemeenteSmallingerland
Postcode8497
Gem. Gasverbruik M31440 M3
Gem. Stroomverbruik kWh24800 kWh
Gem. Waterhardheid7.20 dH

Het effect van zacht water

 • Langere levensduur van huishoudelijke toestellen.
 • Efficiëntere warmteoverdracht.
 • Geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Minpunten van hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Een erg droge huid.
 • Strepen op je ruiten.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Gratis offertes voor een waterontharder

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Goëngahuizen

Ben jij ook klaar met een irriterende huid en/of extra zeep en shampoo nodig? Een toenemende groep woningeigenaren bestellen een betrouwbare waterontharder. Zo’n systeem filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op douchekop, veel minder zeep en wasmiddel nodig, een glanzende vaat en structureel lagere energiekosten. In de omgeving van de gemeente Smallingerland kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een laten installeren van een waterontharder in Goëngahuizen heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een regionale installateur neemt contact met je op en stuurt een gespecificeerde offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De meest genoemde voordelen hebben we verzameld in een lijst. Lees ook verder over: Zuinigste waterontharder.

PositiefUitleg
MilieubewustHet verbruik van zeepproducten neemt af. Beperking van de CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan minder snel stukHuishoudelijke apparaten zoals Quookers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Meer smaak aan het waterJe verse koffie & thee en het water uit de kraan is minder troebel en beter van smaak.
Vermindert schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Vermindering huidziektenEen lekker zachte huid na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Verminderde energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. koffiezetapparaten. De warmteoverdracht is minder effectief en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Lijst met de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Goëngahuizen?

Vermoedelijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Goëngahuizen. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water zorgt voor zacht en smaakvol water en geen kalkaanslag op sanitair en kranen. Maar hoe groot is de noodzaak? Voor dit advies moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Goëngahuizen heeft een waterhardheid van 7.20. Samengevat: matig hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water verschilt erg per persoon.
 • De waterhardheid verkleinen biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Bijv. kalkvrije leidingen, zachter wasgoed en minder poetsen en boenen.
 • Goed om te weten: water met deze hardheid (dH) is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Goëngahuizen

De waterhardheid van het leidingwater in Goëngahuizen is ongeveer 7.20 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water matig hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 7.20 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,51 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-goengahuizen-8497

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Vaak geplaatste ontharders

 • Euro Twin 10
 • Grunbeck Weichwassermeister GSX10
 • Watertotaal Euro Twin 80
 • Atag Descale 20
 • Judo Biosoft-C

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

Het moge duidelijk zijn: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Alleen, hoe kan dat? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Siata) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Op deze wijze verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Goëngahuizen verklein je de dH waarde van 7.20 naar een Dh onder de 3. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Het kalk dat achterblijft zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen met zout
Wanneer het apparaat filtert zal de hars zijn kracht verliezen. Wekelijks moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Het regenereren is erg belangrijk. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De zoutbehoefte wordt berekend a.d.h.v. het aantal m3 water dat je verbruikt, de gekozen resthardheid en de grootte van de installatie. Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. De harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Ongeveer eens per week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Alle harsbolletjes worden opnieuw opgeladen aan de hand van regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Mechanische of elektrische waterontharders
We behandelen 2 machines: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regenereren gaat op gezette tijden. Een vaak gekozen systeem vanwege een laag tarief, geen stroomkosten en lagere onderhoudskosten. Nadelen zijn er ook: een hoger zoutverbruik, relatief inefficiënt en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Je koopt zo’n machine al vanaf €800.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Het regenereren start op slimme momenten. Een vaak gekozen systeem vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een zeer efficiënte werking en brede mogelijkheden. Natuurlijk zijn er nadelen: de aanschafkosten, het gebruikt stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Te bestellen vanaf c.a. €1300.

Enkel- of dubbel cilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan zijn er 2 opties: dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil is circa €375,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het gemak van een een machine met een dubbele cilinder is dat je ook water kunt gebruiken tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Bij enkele cilinder ontkalkers heb jij (tijdens de reinigingsbeurten) eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Producten met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Uitstekend geschikt als het watergebruik hoog is.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt identiek als een enkele cilinder, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Goëngahuizen.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Vraag contactgegevens aan voor erkende adviseurs voor montagewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De kosten van een waterontkalker zijn erg wisselend. De prijzen starten vanaf €110 voor ontharders die magnetisch werken tot wel €2250 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De totaalprijs wordt bepaald door het merk, het type ontharder en de capaciteit van het systeem. In aanvulling op deze eenmalige kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Enkele waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je direct een onderhoudscontract neemt. Afsluitend heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De onkosten van waterontharders starten bij €790, exclusief installatiekosten. Een uitgebalanceerde installatie kost gemiddeld tussen de €1550 en €1875 incl. installatie. In de bijgaande tabel check je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Goëngahuizen.

Nieuwsgierig wat het kost om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Surf verder naar onze online offerteservice en vraag prijzen op bij regionale installateurs. Via die service kan jij eenvoudig supersnel modellen, type systemen en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €70
Mechanische waterontharderCirca €690
Elektronische waterontharderCirca €1010
Onthardingszout€40 voor 75 kg
OnderhoudscontractBegint bij €120 (jaarbasis)
PlaatsingRond de €275
Overzicht met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterontharder zinvol in Goëngahuizen?
De hardheid van het leidingwater in Goëngahuizen komt uit op ong. 7.20 dH. De tabelwaarde in de provincie Friesland is gemiddeld 6.72 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit leidingwaterwat een positief effect heeft op de waterhardheid. De smaak wordt beter & zachter en biedt voordelen als apparatuur die langer meegaat en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
We hanteren een simpele berekening: van elke euro die in de installatie wordt gestoken zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Natuurlijk is het zo dat je voornamelijk een waterontharder in huis laat plaatsen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Je kunt denken aan een zachte huid, fris kraanwater, extra schoon servies en minder poets- en boenwerk. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Voor kalkvrij water filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dit proces kan doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. Deze calcium en magnesium deeltjes gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder worden de harskorrels schoongemaakt via een regeneratie behandeling. Het onthardingszout is online te bestellen. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De uitwerking van magnetische producten wordt door wetenschappers afgekeurd.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Systemen met eigen ontkalkingstabletten voor het regenereren dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een schone machine is cruciaal voor een goede efficiënte werking. Veel kopers besluiten om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Goëngahuizen.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Onder andere: efficiëntere verwarming, smaakvol water, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, zachte huid en droog haar, niet langer last van kalkaanslag, een super zachte was, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie