Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Terherne

Wil jij ook af van kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, slecht functionerende apparaten of een erg droge huid? De kans is groot dat dit komt door te hard water in de leiding. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 6.20 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het toepassen van de beste waterontharder in Terherne resulteert in kalkvrij water in huis. Dit is goed voor jouw gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Via onze adviseurs tref je nuttige info info alle mogelijke waterverzachters: wat is het, waarom is het zo populair, en wat is de investering?

 • Een waterhardheid van 6.20 dH in Terherne.
 • Dit resulteert mogelijk in bijvoorbeeld een irriterende huid en een hoge energierekening.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Dat zorgt voor aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, heerlijk zachte kleding en geen strepen meer op glas en lak.
 • Laat een systeem plaatsen en probeer het direct uit. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €335 op jaarbasis.

Snel naar: Waterontharder kooptipsWelke voordelen zijn er?Wat levert het mij op?Waterhardheid TerherneWerking eenvoudig uitgelegdDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8493
Gem. Gasverbruik M31520 M3
Gem. Stroomverbruik kWh26900 kWh
Gem. Waterhardheid6.20 dH

Het effect van zacht water

 • Zachte huid na bad of douche.
 • Lager energieverbruik.
 • Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

De effecten van te hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Een droge huid.
 • Strepen op de ramen.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Terherne

Heb je in huis last van verstopte leidingen en/of kalkstrepen op glas en lak? Een aanzienlijk aantal huizenbezitters nemen een innovatieve waterontharder. Een dergelijk product filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op bestek en servies, je hebt minder wasmiddelen nodig, water met een lekkere smaak en structureel lagere energiekosten. In de gemeente De Fryske Marren werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Terherne wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Kies de grootte van het huishouden en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. De installateur neemt contact met je op en stuurt een heldere offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De meest bekende voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Tevens relevant: Beste waterontharder.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamHet verbruik van zeepproducten neemt af. Verlaging van CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan minder snel stukDagelijkse apparaten zoals strijkijzers hebben geen last meer van kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Kalkvrij water smaakt beterJe verse koffie & thee en het water uit de kraan is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Er zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Fijn en zacht voor elke huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Energiekosten besparingBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld boilers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat leidt tot meer energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik een waterontkalker nodig in Terherne?

Vermoedelijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Terherne. En dat is geen gek idee. Zacht water heeft als voordeel verminderde eczeem klachten en betekend het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken. Hoeveel ga ik er van merken? Aangaande deze vraag moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Terherne heeft een gemeten waterhardheid van 6.20. Samengevat: matig zacht water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is afhankelijk van veel factoren.
 • De waterhardheid terugdringen heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Bijv. langere levensduur van huishoudelijke apparaten, smaakvol water en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Noemenswaardig: water uit deze categorie is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Terherne

De waterhardheid van het drinkwater in Terherne is om en nabij de 6.20 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig zacht water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 6.20 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,66 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-terherne-8493

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Interessante installaties

 • Euro Combi compact 25
 • Halutec Domus DPS 500
 • Grunbeck Weichwassermeister GSX10
 • North Star 14ED
 • North Star 14ED

Hoe werkt een waterverzachter precies?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? Innovatieve waterontharders (van bijv. Tapworks) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Door dat proces wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in Terherne verlaag je de dH waarde van 6.20 naar een acceptabele 2.5 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit beetje kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen (Regenereren)
Na een periode zal de werkingskracht van de hars verminderen. Om de 6/7 dagen wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De benodigde hoeveelheid zout loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan de totale waterconsumptie, de hardheid van het water en het soort ontharder (klein of groot). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. De harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Ongeveer eens per week raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. Deze harsbolletjes worden automatisch gereinigd door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Mechanische en elektrische waterontharders
We onderscheiden 2 soorten: Mechanische & elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Belangrijke pluspunten zijn een voordelige prijs, gebruikt geen stroom en lagere onderhoudskosten. De nadelen zijn: er vinden onnodige spoelingen plaats, een beperkte efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. Te bestellen vanaf c.a. €770.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Dit model is zeer in trek vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een efficiënte werking en je kunt veel instellen. Er zijn ook negatieve aspecten: de tarieven, het systeem gebruikt stroom en een groter risico op defecten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1000.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan dien je te kiezen uit een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil bedraagt circa €375,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het pluspunt van twee cilinders is dat je ook water kunt gebruiken als de hars wordt gespoeld.
 • Wanneer je gaat voor 1 cilinder ontkalkers heb je tijdens het regeneratieproceshelaas geen zacht water beschikbaar.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Een uitkomst bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Meerdere cilinders is niet schoner of beter, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Terherne.

Een woning zonder kalkaanslag?

Ontvang contactgegevens van product-specialisten voor tips en hulp.

Hoeveel kost zo’n machine?

De kosten van een waterverzachter zijn nogal verschillend. De prijzen starten vanaf €120 voor ontharders die magnetisch werken oplopend tot wel €1675 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De totaalprijs wordt bepaald door het merk en model, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en de inhoud van het systeem. Naast deze eenmalige kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Ook heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De investeringen in waterverzachters starten bij €660 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een luxe installatie varieert tussen ongeveer €1150 en €2200 inclusief inregelen. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst tref je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Terherne.

Overweeg je om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Klik dan door naar onze vergelijker en check de huidige kosten bij regionale installateurs. Via die service kan jij zonder problemen en kosteloos installateurs, soorten waterverzachters en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €90
Mechanische waterontharderVanaf €790
Waterontharder (elektrisch)Begint bij €950
Tabletten€40 per 75 kilo
Onderhoud (indicatie)Rond de €100 per 12 maanden
PlaatsingVanaf €210
Overzicht met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterontharder te hebben in Terherne?
De waterhardheid in Terherne is doorgaans 6.20 dH. De waarde in de provincie Friesland is gemiddeld 6.72 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem neemt kalk uit het leidingwater wat zorgt voor zacht water. De smaak wordt beter & zachter en zorgt voor efficiëntere warmteoverdracht en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
Doorgaans geldt: van elke euro die je uitgeeft bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij vinden dat je voornamelijk een waterontharder in huis laat plaatsen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. O.a. verminderde eczeem klachten, lekkerdere koffie en thee, extra schoon servies en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dit is mogelijk doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. Deze calcium en magnesium deeltjes hechten zich aan deze korrels. In een andere cilinder wordt het filter schoongespoeld door middel van een regeneratie behandeling. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. Het effect van deze theorie is niet erg betrouwbaar.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Machines met ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces vul je ieder kwartaal bij met zout. Een degelijke schoonmaakbehandeling is essentieel om de hardheid van het water laag te houden. Optioneel kan je ervoor kiezen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Terherne.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Onder andere: lagere energierekening, lekker water uit de kraan, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, een aangenaam zachte huid na het douchen, geen kalkaanslag op bestek en servies, kleding blijft langer mooi, de apparaten in de woning werken effectiever en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie