Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Drachtstercompagnie

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, wit uitslaande wanden en tegels, koffie of thee dat bitter smaakt of droge haren na een douchebeurt? Vaak ontstaan deze problemen door een hoge waterhardheid. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 7.20 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het installeren van de beste waterontharder in Drachtstercompagnie zorgt voor schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dat is gezond voor jou, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op deze pagina tref je praktische informatie aangaande waterverzachters: welke type ontharders zijn er, wat zijn de voordelen, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van 7.20 dH in Drachtstercompagnie.
 • Dit resulteert mogelijk in onder andere eczeem klachten en apparaten die niet efficiënt werken.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • Dat zorgt voor apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Dien vandaag een aanvraag in en geniet van de extra gemakken. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €280 per jaar.

Snel naar: Een waterontharder kopen en installerenPluspuntenIs het zinvol?Waterhardheid DrachtstercompagnieTechnische uitleg werkingInvesteringVeelgestelde vragen


ProvincieFriesland
GemeenteSmallingerland
Postcode9222
Gem. Gasverbruik M31440 M3
Gem. Stroomverbruik kWh24800 kWh
Gem. Waterhardheid7.20 dH

Het effect van zacht water

 • Minder huidproblemen en huidirritaties.
 • Efficiëntere warmteoverdracht.
 • Textiel slijt minder snel.
 • Zet het milieu op 1!

Nadelen van hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Een droge huid.
 • Witte aanslag op het glaswerk.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Drachtstercompagnie

Heb jij genoeg van een cv-ketel die niet meer optimaal werkt en/of kalkaanslag op kranen en douchekoppen? Een groeiend aantal huishoudens nemen een professionele waterontharder. Een dergelijk systeem is in staat om kalk uit het water te filteren. Het is geschikt voor elke woning. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, zacht en smaakvol water en een langere levensduur van huishoudelijk apparaten. In en rondom gemeente Smallingerland opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Voordelig een waterontharder laten installeren in Drachtstercompagnie hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Selecteer het type huishouden en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. De installateur biedt je op korte termijn een concurrerende offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De belangrijkste voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Zuinigste waterverzachter.

PluspuntUitleg
MilieubewustJe verbruikt minder zeep en shampoo. De CO2 uitstoot is lager omdatapparaten zuiniger werken.
Apparaten gaan langer meeHuishoudelijke apparaten zoals HR-ketels hebben minder last van kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Kalkvrij water smaakt beterEen kopje thee, koffie of een glaasje water is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Besparen op schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Prettig voor je huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Minder energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals HR-ketels. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat verhoogt het energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Drachtstercompagnie?

Vermoedelijk overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Drachtstercompagnie. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water biedt kalkvrije leidingen en geen kalkaanslag op douchewand en tegels. Hoeveel ga ik er van merken? Hiervoor moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Drachtstercompagnie heeft een geschatte waterhardheid van 7.20. Dit staat voor matig hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is per persoon weer anders.
 • Het reduceren van de waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Bijv. efficiëntere warmteoverdracht, water met een lekkere smaak en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Opmerking: deze hardheid is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Drachtstercompagnie

De waterhardheid van het leidingwater in Drachtstercompagnie is 7.20 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water matig hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 7.20 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,51 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-drachtstercompagnie-9222

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Vaak gekozen modellen

 • Detandt-Simon Primo 20
 • Delta Garona
 • Delta Arenal
 • Wateronthardershop Euro Twin 5
 • Ecowater eVOLUTION 600 Power

Hoe werkt een waterverzachter?

Het uitgangspunt is duidelijk: de waterverzachter onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De moderne waterontharders (van merken zoals Tubilite) werken op basis van ionenuitwisseling. Een speciale cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. Op basis daarvan ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Drachtstercompagnie reduceert je de dH waarde van 7.20 naar een acceptabele 2.5 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit kleine % kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Regenereren met zout
Wanneer het apparaat filtert raakt de hars verzadigd. Elke 5/6 dagen moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De hoeveelheid zout ligt aan zaken als hoeveel water je gebruikt, de Dh waarde van het water en het formaat (kleine of grote installatie). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Innovatieve harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Na een tijd raken geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De interne harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Elektrische en mechanische waterontharders
We bieden twee types: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. De belangrijkste voordelen zijn een schappelijke prijs, het gebruikt geen energie en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Als grote nadelen noemen we: een relatief hoog zoutverbruik, een inefficiënte werking en geen inzicht in statistieken. Te bestellen vanaf c.a. €850.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. De belangrijkste voordelen zijn: kostenbesparing voor regeneratiezout, de smart-functies en je kunt veel instellen. Als grote nadelen noemen we: de aanschafkosten, het kost stroom en het onderhoud is duurder. Te bestellen vanaf c.a. €1050.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan dien je te kiezen uit een dubbel- of enkel systeem. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €450,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het pluspunt van een ontharder met dubbele cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als de hars wordt gespoeld.
 • Wanneer je gaat voor ontkalkers met 1 cilinder heb jij – als de ontharder aan het reinigen is – eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Uitstekend geschikt voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • 2 cilinders werkt identiek als een enkele cilinder, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Drachtstercompagnie.

Overal en altijd zacht water in huis?

Ontvang contactgegevens van product-experts voor advies.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De uiteindelijke kosten van een waterontkalker zijn erg wisselend. Ze zijn er al vanaf €125 voor magnetische ontharders tot ruim €1800 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De uiteindelijke kosten worden bepaald door de fabrikant, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en de inhoud van het systeem. Behalve deze initiële kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Meerdere waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Afsluitend heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De kosten van dergelijke installaties beginnen vanaf ongeveer €740 (montage niet inbegrepen). Een slimme installatie heeft een prijskaartje tussen de €1175 en €2250 (met montage inbegrepen). In de lijst die we hieronder hebben geplaatst achterhaal je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Drachtstercompagnie.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker in je huis te installeren? Kies dan nu voor onze online offerteservice en achterhaal de prijzen bij regionale installateurs. Op basis daarvan kun jij gemakkelijk en gratis installatiebedrijven, type systemen en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €120
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €870
Waterontharder (elektrisch)Rond de €1170
Reinigingszout€15 voor 25 kilo
OnderhoudstarievenBegint bij €125 (jaarbasis)
InstallatieC.a. €175
Tabel met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterontharder zinvol in Drachtstercompagnie?
De hardheid van het leidingwater in Drachtstercompagnie is gemiddeld 7.20 dH. Het gemiddelde in de provincie Friesland schatten we op 6.72 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem filtert namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en biedt verschillende voordelen zoals betekent het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
Normaliter geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij merken op dat je vooral een waterontharder in huis laat plaatsen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Zoals prettige douchebeurt, een lekkere watersmaak, een super zachte was en minder schrobben en poetsen. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dit proces kan doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. De magnesium en calcium delen hechten zich aan deze hars. In de andere cilinder wordt het systeem gereinigd door gebruik te maken van zout. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De werking van zo’n magneet is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Machines met speciale ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Ook het schoonmaken van het apparaat is nodig voor een goede efficiënte werking. Optioneel kan je ervoor kiezen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Drachtstercompagnie.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. De voordelen lopen flink uiteen. Bijvoorbeeld: lagere energiekosten, een betere smaak van het water, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van droge huid, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, zijdezachte kleding, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie