Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder De Tike

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, strepen op de ramen, slecht werkende huishoudelijke apparaten of een irriterende huid? Vaak ontstaan deze problemen door erg hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 7.20 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het installeren van de beste waterontharder in De Tike resulteert in water waar amper kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op deze pagina bekijk je waardevolle informatie met betrekking tot waterverzachters: wat is het precies, hoe werkt het technisch allemaal, en welke investering is nodig?

 • Een waterhardheid van 7.20 dH in De Tike.
 • Dit kan zorgen voor situaties als kalkstrepen op glas en lak en slecht functionerende HR-ketel.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • De resultaten daarvan zijn apparatuur die langer meegaat, kleding die langer mooi blijft en geen strepen meer op glas en lak.
 • Start met vergelijken en ondervind zelf de voordelen. Realiseer een besparing van wel €245 per 12 maanden.

Klik door naar: Waar op letten bij waterontharder kopenWelke voordelen?Wat levert het mij op?Waterhardheid De TikeFunctioneringInvesteringVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieFriesland
GemeenteSmallingerland
Postcode9219
Gem. Gasverbruik M31440 M3
Gem. Stroomverbruik kWh24800 kWh
Gem. Waterhardheid7.20 dH

Pluspunten van zacht water

 • Zachte huid na bad of douche.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Minder poetsen en boenen.
 • Goed voor het milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Kalkaanslag op kranen en douchekoppen.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen De Tike

Heb jij genoeg van droge haren na een douchebeurt en kalk op de lak van de auto? Meer en meer huishoudens installeren een slimme waterontharder. Dit product onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op bestek en servies, besparen op schoonmaakmiddelen, verminderde eczeem klachten en kalkvrije leidingen. In en rondom gemeente Smallingerland opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in De Tike hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een lokale installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een goede offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De meest genoemde voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Beste waterverzachter.

VoordeelBeschrijving
MilieubewustMinder zeepproducten nodig. Beperking van de CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Levensduur apparatenKostbare apparaten zoals strijkijzers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Lekkerder waterEen kopje thee, koffie of glas kraanwater is minder troebel en beter van smaak.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Minder last van eczeemJe huid is aanmerkelijk zachter. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen wasmachines. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in De Tike?

Vermoedelijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in De Tike. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water heeft als voordeel verminderde eczeem klachten en een beperking in schoonmaakwerkzaamheden. Maar heb ik het wel echt nodig? Aangaande deze vraag kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • De Tike heeft een geschatte waterhardheid van 7.20. Concreet: matig hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is voor iedereen weer anders.
 • Een lagere waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Denk aan gunstig energieverbruik, minder last van een droge huid en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Noemenswaardig: dit type water is niet ongezond.

Hardheid water in De Tike

De waterhardheid van het water in De Tike bedraagt ongeveer 7.20 dH. We kunnen stellen dat het water matig hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 7.20 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,51 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-de-tike-9219

Bekijk installateurs in de regio

Interessante installaties

 • Detandt-Simon Futura 25
 • Boshuis iQualQ Combi 100
 • Hydrotense StandAlone 8L
 • Watertotaal Euro Twin 60
 • Ecowater ESM18 CE+

Hoe werkt een waterverzachter?

Het zal onderhand duidelijk zijn: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? Innovatieve waterontharders (van bijv. Tubilite) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een filter met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Zo verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van de waterontkalker in De Tike reduceer je de dH waarde van 7.20 naar een zachte 2.5 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Deze hoeveelheid kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Regenereren met zout
Wanneer het apparaat filtert raakt de hars verzadigd. 4 keer per maand moet de hars worden schoongespoeld met zout. Het regenereren is erg belangrijk. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Het zoutverbruik loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan aantal personen in het huishouden, de hardheid van het water en het formaat (kleine of grote installatie). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Unieke harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Eens in de zoveel tijd zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. Alle harsbolletjes moeten worden schoongemaakt door middel van regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische & mechanische waterontharders
Er zijn eigenlijk 2 machines: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regeneratie gaat op basis van tijd. Belangrijke pluspunten zijn een laag tarief, gebruikt geen stroom en het is onderhoudsarm. Als grote nadelen noemen we: er vinden onnodige spoelingen plaats, minder efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. Je koopt zo’n machine al vanaf €920.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Belangrijke pluspunten zijn: minder regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en inzicht in statistieken. Als grote nadelen noemen we: de duurdere prijzen, het gebruikt een beetje stroom en een groter risico op defecten. Beschikbaar vanaf €1100.

Enkele of dubbele harscilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan zijn er 2 opties: dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs is circa €370,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het grootste voordeel van twee cilinders is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als de regeneratie plaatsvindt.
 • Bij ontkalkers met 1 cilinder heb je tijdens het schoonmaken niet de beschikking tot zacht water.
 • Installaties met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Ideaal bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Een systeem met dubbele cilinder heeft dus dezelfde werking, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in De Tike.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Kom in contact met experts voor tips en hulp.

Wat is prijs van zo’n machine?

De prijs van een waterontharder liggen nogal uiteen. Je hebt ze vanaf €135 voor magnetische ontharders tot ruim €2150 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De prijs hangt af van het merk en model, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Behalve deze eenmalige investering heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Verschillende waterontharder installateurs kunnen extra korting geven wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Tenslotte is er ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De investeringen in dergelijke installaties lopen op vanaf €700 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een systeem met uitgebreide opties zit ergens tussen de €1550 en €1825 inclusief plaatsing. In het overzicht hieronder bieden we de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in De Tike.

Weten wat het kost om een waterontkalker te laten installeren? Probeer dan onze vergelijker en check de huidige tarieven bij betrouwbare installateurs. Op deze manier kun je makkelijk en zonder kosten merken, type ontharders en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €100
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €790
Waterontharder (elektronisch)Begint bij €1210
Tabletten€30 voor 50 kg
OnderhoudscontractBegint bij €105 per beurt
InstallatieRond de €220
Overzicht met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterontharder noodzakelijk in De Tike?
De waterhardheid in De Tike komt uit op ong. 7.20 dH. De tabelwaarde in de provincie Friesland is grofweg 6.72 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem haalt kalk uit het leidingwater wat zorgt voor zacht water. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en zorgt voor lager stroom- en gasverbruik en geen kalkaanslag op bestek en servies.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
In de basis geldt: van elke €1 die je in dit product steekt verdien je zo’n €0,75 weer terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je in de eerste plaats een waterontharder moet installeren voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Zoals prettige douchebeurt, smaakvoller water, blinkende glazen en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om kalk uit het water te halen zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dit regelt men doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. Deze calcium en magnesium bouwstenen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder worden de harskorrels schoongemaakt via pekelwater. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De effectiviteit van magnetische producten is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Apparaten met unieke ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een gereinigde machine wordt voorgeschreven zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Vaak wordt aanbevolen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in De Tike.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. De voordelen lopen flink uiteen. Denk dan aan: verlaging van de maandlasten voor energie, lekkerdere koffie en thee, minder zeep en wasmiddel nodig, minder last van eczeem, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, kleding blijft langer mooi, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie