Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Sint-Pieters-Kapelle

Wil je definitief afrekenen met kalkneerslag, kalkstrepen op ramen, vies water of huidirritaties? De reden daarvan is vaak erg hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 21,28 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het gebruik van de beste waterverzachter in Sint-Pieters-Kapelle heeft als doel zacht en schoon water zonder kalk. Dit is goed voor jouw gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Op deze website bekijk je belangrijke info over verschillende soorten waterontharders: wat is het, hoe werkt het, en welke investering is nodig?

 • Gemiddelde waterhardheid van 21,28 dH in Sint-Pieters-Kapelle.
 • Hierdoor ontstaan irritaties zoals slecht werkende huishoudelijke apparaten en minder presterende verwarmingssystemen.
 • Een waterverzachter verlaagt de hardheid van het water.
 • De voordelen: apparatuur die langer meegaat, heerlijk zachte kleding en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Wacht niet langer en probeer het direct uit. Het kan veel opleveren, tot wel €210 op jaarbasis.

Klik door naar: In 5 stappen een waterverzachter kopenVoordelenWat levert het mij op?Waterhardheid Sint-Pieters-KapelleWerkingInvesteringVeelgestelde vragen


ProvincieVlaams Brabant
GemeenteHerne
Postcode1541
Gem. Gasverbruik M31.490 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3150 kWh
Gem. Waterhardheid21,28 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Smaakvol water.
 • Besparen op gas- en stroomverbruik.
 • Minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Zet het milieu op 1!

De effecten van te hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Irritaties aan de huid.
 • Veel schoonmaakwerk.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Sint-Pieters-Kapelle

Wil je definitief afrekenen met droge haren na een douchebeurt of doffe aanslag in keuken en badkamer? Een toenemende groep huishoudens kiezen voor de installatie van een handige waterontkalker. Een dergelijke installatie filtert kalk uit kraanwater. Een meerwaarde voor elk huis. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, lekkere watersmaak en apparaten die minder snel vervangen hoeven worden. In de buurt van de gemeente Herne zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een vakman vinden voor een waterverzachter installeren in Sint-Pieters-Kapelle gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een lokale installateur biedt je op korte termijn een scherpe offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Een goede waterontharder in huis is voor iedereen het overwegen waard. De positieve effecten hebben we verzameld in een lijst. Bezoek ook de pagina over: Professionele ontharder.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamheidHet verbruik van zeepproducten neemt af. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Apparaten gaan 30% langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals strijkijzers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Betere smaak kalkvrij waterJe verse koffie & thee of eigen spa-blauwis lekkerder, frisser en smaakvoller.
SchoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Fijn en zacht voor elke huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen boilers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Lijst met de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Sint-Pieters-Kapelle?

Wellicht zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterontharder in Sint-Pieters-Kapelle. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water zorgt voor een mooie besparing op de energierekening en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen. Maar heb ik het wel echt nodig? Voor dit advies moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Sint-Pieters-Kapelle heeft een waterhardheid van 21,28. Concreet: Heel hard water.
 • Het gevolg van deze score is nogal subjectief.
 • Het terugdringen van de waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Denk aan efficiëntere verwarming, water met een lekkere smaak en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Belangrijk: water met deze hardheid heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Sint-Pieters-Kapelle

De waterhardheid van het water in Sint-Pieters-Kapelle is 21,28 Duitse graden. Dit betekent dat het water Heel hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 21,28 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 60,61 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-sint-pieters-kapelle-1541

Populaire merken en modellen

 • Delta Morava
 • Atag Descale 10
 • Wateronthardershop Euro Combi Elegant 14
 • Lubron Easysoft 1700 Classic
 • Euro Twin 25

Hoe werkt een waterontkalker precies?

De basis is eenvoudig: een waterontharder haalt kalk uit het water. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De hedendaagse waterverzachters (van merken zoals Aqua Care) werken op basis van ionenuitwisseling. Een cilinder met harsbolletjes zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Door wat daar gebeurd vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Sint-Pieters-Kapelle verlaag je de dH waarde van 21,28 naar een Dh onder de 3. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit kleine % kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de hars verzadigd raken. Eens per week worden de harskorrels weer opgeladen. Dit noemen we ook wel regenereren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De hoeveelheid zout wordt bepaald door hoeveel water je gebruikt, de gekozen resthardheid en de capaciteit (type huishouden). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water stroomt de ontkalkingsinstallatie in.
 2. De harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Na verloop van tijd geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De aanwezige harsbolletjes moeten worden schoongemaakt door middel van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Mechanische en elektrische waterverzachters
Er bestaan 2 machines: Mechanische en elektronische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Een vaak gekozen systeem vanwege een schappelijke prijs, het gebruikt geen energie en lagere onderhoudskosten. Nadelen zijn er ook: meer zoutverbruik, minder efficiëntie en geen inzicht in statistieken. Je koopt zo’n machine al vanaf €950.

Een elektrische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. De belangrijkste voordelen zijn: minder regeneratiezout noodzakelijk, een efficiënte werking en je kunt veel instellen. Natuurlijk zijn er nadelen: de aanschafkosten, bij een stroomstoring werkt het niet en hoge kosten qua onderhoud. Beschikbaar vanaf €1200.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Wil jij een waterverzachter kopen? We maken onderscheid tussen een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil is ongeveer €420,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het pluspunt van een dubbele cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Als je kiest voor ontkalkers met 1 cilinder heb jij tijdens de regeneratiecyclusgeen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Vaak gekozen als het watergebruik hoog is.
 • Een systeem met dubbele cilinder heeft dus dezelfde werking, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Sint-Pieters-Kapelle.

Ook klaar met kalkaanslag?

Ontvang contactgegevens van erkende adviseurs voor montagewerk.

Hoeveel kost zo’n ontkalker?

De kosten van een ontharder lopen zeer uiteen. Ze zijn er al vanaf €60 voor magnetische ontharders tot ruim €1800 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De totaalprijs hangt af van het merk, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Behalve deze eenmalige kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Enkele Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een extra scherpe prijs als je instemt met een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De prijzen van waterontharders beginnen vanaf ongeveer €810 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een slim apparaat ligt qua kosten tussen €1550 en €2100 inclusief plaatsing. In onderstaande schema tref je de geschatte kosten van een waterverzachter in Sint-Pieters-Kapelle.

Weten wat het kost om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Surf verder naar onze online offerteservice en check de huidige tarieven bij regionale installateurs. Op deze manier kun je makkelijk en kosteloos merken, soorten ontharders en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €155
Waterontharder (mechanisch)Circa €860
Waterontharder (elektronisch)Circa €1110
Tabletten€45 per 100 kilo
OnderhoudskostenRond de €135 per jaar
PlaatsingskostenCirca €260
Overzicht met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterverzachter nodig in Sint-Pieters-Kapelle?
De hardheid van het water in Sint-Pieters-Kapelle ligt rond de 21,28 dH. De waarde in de provincie Vlaams Brabant is plus minus 16,91 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een ontkalkingssysteem filtert magnesium en calcium uit het leidingwater wat leidt tot zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en heeft als extra pluspunten: structureel lagere energiekosten en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.

Wat is de terugverdientijd van een waterontharder?
Normaliter geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft verdien je zo’n €0,75 weer terug. Installateurs zeggen dan ook dat je overwegend een waterontharder moet kopen voor het comfort. Zoals een zachte huid, zacht en smaakvol water, kleding dat langer meegaat en minder poets- en boenwerk. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dit proces kan doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. De magnesium en calcium grondstoffen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder worden de harskorrels schoongemaakt d.m.v. het regenereren. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De werking van deze theorie is niet erg betrouwbaar.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Apparaten met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een degelijke schoonmaakbehandeling is nodig om de hardheid van het water laag te houden. Eventueel heb je de keuze hiervoor dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Sint-Pieters-Kapelle.

Welke pluspunten heeft een waterverzachter?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Denk dan aan: lagere energierekening, meer smaak aan koffie en thee, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van eczeem, bestaande kalkaanslag verdwijnt, kleding dat langer meegaat, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie