Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Herfelingen

Heb je last van kalkneerslag, wit uitslaande wanden en tegels, slecht werkende huishoudelijke apparaten of droog haar na het douchen? De reden daarvan is vaak te hard water in de leiding. Deze plaats kent een waterhardheid van 21,28 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het toepassen van de beste waterverzachter in Herfelingen zorgt voor zacht en schoon water zonder kalk. Het draagt bij aan de gezondheid, en het is een duurzame investering. Op waterontharderrevolutie.nl lees je uitgebreide info met betrekking tot waterontharders: wat is het, hoe werkt het, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van 21,28 dH in Herfelingen.
 • Hierdoor ontstaan issues zoals glascorrosie en verwarmingselementen die isoleren.
 • De waterverzachter zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • De voordelen: structureel lagere energiekosten, water met een lekkere smaak en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Wacht niet langer en kies voor meer wooncomfort. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €350 op jaarbasis.

Onderwerpen: Tips bij een waterverzachter kopenWat zijn de voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid HerfelingenHoe werkt zo’n systeem?De uiteindelijke kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieVlaams Brabant
GemeenteHerne
Postcode1540
Gem. Gasverbruik M31.485 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3100 kWh
Gem. Waterhardheid21,28 dH

Pluspunten van zacht water

 • Fris kraanwater.
 • Structureel lagere energiekosten.
 • Geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Nadelen van hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Witte aanslag op het glaswerk.
 • Bittere smakende thee.

Vergelijk prijzen van waterontharders

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Herfelingen

Wil jij ook af van een te hoge stroomrekening en/of onnodig veel schoonmaken? Een aanzienlijk aantal Vlamingen kiezen voor de installatie van een professionele waterontkalker. Een dergelijk systeem onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, lekkerdere koffie en thee en een langere levensduur van huishoudelijke apparaten. In de omgeving van de gemeente Herne opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Het kopen van- en een waterverzachter installeren in Herfelingen hoeft weinig tijd te kosten.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een professionele installateur verstuurt je binnen enkele dagen een goede offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter?
Het plaatsen van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De meest bekende voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Duurzame waterontharder.

PluspuntBeschrijving
MilieuvriendelijkEr is minder zeep noodzakelijk. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Langere levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals CV-ketels worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Kalkvrij water smaakt beterJe verse koffie & thee of een glaasje water is minder troebel en beter van smaak.
Vermindert schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Goed voor de huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Verminderde energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld Quookers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Overzicht met de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Is een waterontkalker nodig in Herfelingen?

Vermoedelijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterontharder in Herfelingen. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water biedt apparaten die minder snel vervangen hoeven worden en geen kalkaanslag op bestek en servies. Maar is het echt noodzakelijk? Om deze vraag te beantwoorden moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Herfelingen kent een waterhardheid van 21,28. Definitie: Heel hard water.
 • Het effect daarvan ervaart iedereen weer anders.
 • Een lagere waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Onder andere kalkvrije leidingen, betere smaak van water en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Belangrijk: water met deze hardheid heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Herfelingen

De waterhardheid van het water in Herfelingen ligt op ong. 21,28 dH. Dit betekent dat het water Heel hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 21,28 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 60,61 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterverzachter-herfelingen-1540

Vind een vakman in de buurt

Vaak geplaatste ontharders

 • Delta Isera
 • Atag Descale 5
 • Wateronthardershop Euro Combi Elegant 10
 • Lubron Easysoft 1100 SXT2
 • Euro Twin 20

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: een waterontharder haalt kalk uit het water. Alleen, hoe kan dat? Het gros van de waterverzachters (van merken als Pentair Fleck) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Zo wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Herfelingen reduceer je de dH waarde van 21,28 naar een zachte 2 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Deze hoeveelheid kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen (Regenereren)
Na een periode zal de hars verzadigd raken. Wekelijks moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De zoutbehoefte wordt berekend a.d.h.v. het aantal m3 water dat je verbruikt, de Dh waarde van het water en de grootte van de installatie. Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water stroomt de ontkalkingsinstallatie in.
 2. Gepatenteerde harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Eens in de 7 dagen raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De aanwezige harsbolletjes moeten worden schoongemaakt door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Elektrische of mechanische waterverzachters
Wij differentiëren twee soorten: Elektronische en mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Belangrijke pluspunten zijn een aantrekkelijk tarief, het gebruikt geen energie en lagere onderhoudskosten. Als grote nadelen noemen we: het aanzienlijke zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. De prijs van zo’n systeem begint bij €975.

Bij een elektrische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: minder regeneratiezout, het werkt efficiënter en geavanceerde instellingen. Als grote nadelen noemen we: de duurdere prijzen, het gebruikt een beetje stroom en hogere onderhoudskosten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1100.

Enkel- of dubbel cilinder?
Wil jij een waterverzachter kopen? We maken onderscheid tussen een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs bedraagt circa €370,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het pluspunt van een extra cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als de regeneratie plaatsvindt.
 • Als je kiest voor 1 cilinderige ontkalkers heb jij (tijdens de reinigingsbeurten) helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Systemen met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Ideaal bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Twee cilinders heeft dus dezelfde werking, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Herfelingen.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Neem contact op met experts voor montagewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De prijs van een waterontharder zijn erg wisselend. Dit begint vanaf €155 voor een magnetische ontharder tot zo’n €1825 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk en model, 1 of 2 cilinders en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Behalve deze eenmalige kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Een aantal Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Afsluitend heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De investeringen in ontharders lopen op vanaf €790 (zonder installatiewerk). Een geavanceerde installatie kost gemiddeld tussen de €1150 en €2025 inclusief plaatsing. In onderstaande schema bekijk je de geraamde kosten van een waterverzachter in Herfelingen.

Benieuwd naar de kosten om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Ga aan de slag met onze vergelijkingstool en vraag vrijblijvend offertes aan bij professionele installateurs. Via die service kan jij moeiteloos en kosteloos vakmannen, soorten installaties en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €150
Mechanische waterontharderVanaf €710
Waterontharder (elektronisch)V.a €1030
Regeneratiezout€40 per 75 kg
Onderhoud (indicatie)Vanaf €135 per jaar
PlaatsingVanaf €210
Overzicht met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterverzachter in Herfelingen?
De waterhardheid in Herfelingen is circa 21,28 dH. De meting in de provincie Vlaams Brabant ligt op 16,91 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een geavanceerd ontkalkingssysteem neemt kalk uit het leidingwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Zacht water smaakt beter en biedt voordelen als water met een lekkere smaak en geen glascorrosie of witte aanslag.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontharder?
De stelregel is eenvoudig: van elke euro die je uitgeeft verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij vinden dat je vooral een waterontharder moet kopen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Denk aan geen droge huid na het douchen, smaakvol water, een glanzende vaat en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om water kalkvrij te maken zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dit regelt men doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. De magnesium en calcium stoffen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen middels zouttabletten. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar die werken op basis van magnetische velden. De werking van zo’n magneet vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Installaties met speciale ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een gereinigd apparaat wordt voorgeschreven om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Vaak wordt aanbevolen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Herfelingen.

Welke pluspunten heeft een waterverzachter?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Neem nou aspecten als: verlaging van de maandlasten voor energie, een betere smaak van het water, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, het is goed voor de huid/haar, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, kleding die langer mooi blijft, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie