Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Kruibeke

Zit jij thuis ook met kalkneerslag, glascorrosie, slecht functionerende apparaten of droge haren na een douchebeurt? Dit heeft wellicht te maken met aanwezigheid van hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 10,08 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het kopen van de beste waterverzachter in Kruibeke heeft als effect schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op dit portaal check je uitgebreide info over de waterontharders: welke type ontharders zijn er, hoe werkt het, en wat ben ik kwijt?

 • Gemiddelde waterhardheid van 10,08 dH in Kruibeke.
 • Dit kan leiden tot problemen als veel schoonmaakwerk en hoger gasverbruik.
 • Een waterverzachter vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Dit resulteert in lagere stookkosten, kleding en ander textiel gaat langer mee en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Start met vergelijken en probeer het direct uit. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €265 op jaarbasis.

Snelkoppelingen: Waterverzachter kooptipsPluspuntenIs het echt nodig?Waterhardheid KruibekeTechnische detailsInvesteringVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteKruibeke
Postcode9150
Gem. Gasverbruik M33.345 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.5850 kWh
Gem. Waterhardheid10,08 dH

Het effect van zacht water

 • Apparatuur die langer meegaat.
 • Lagere stookkosten.
 • Besparen op schoonmaakmiddelen.
 • Zet het milieu op 1!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Irritaties aan de huid.
 • Veel schoonmaakwerk.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Kruibeke

Wil je definitief afrekenen met een te hoge stroomrekening of strepen op de ramen? Een aanzienlijk aantal mensen lossen dit op met een elektrische waterontkalker. Deze installatie filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, minder poetsen en boenen, het textiel gaat langer mee en geen onnodig gas- en stroomverbruik meer. In de gemeente Kruibeke zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een laten installeren van een waterverzachter in Kruibeke wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een professionele installateur stuurt jou zo snel mogelijk een concurrerende offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Het gebruik van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De meest genoemde voordelen hebben we verzameld in een lijst. Mogelijk ook interessant: Milieuvriendelijke waterontharder.

VoordeelBeschrijving
MilieubewustMinder zeepresten en plastic afval. Beperking van de CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan minder snel stukApparaten met verwarmingselementen zoals vaatwassers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Meer smaak aan het waterThee, koffie, limonade of gewoon een glas water zal minder bitter smaken.
Vermindert schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Prettig voor je huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Minder energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals boilers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik een waterontkalker nodig in Kruibeke?

Misschien wil jij meer info over de installatie van een waterontharder in Kruibeke. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water biedt betere smaak van water en geen kalkaanslag in de badkamer. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Hiervoor moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Kruibeke ontvangt een waterhardheid van 10,08. Samengevat: Tamelijk hard water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt ervaart iedereen weer anders.
 • Het reduceren van de waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Bijv. efficiëntere warmteoverdracht, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en het textiel gaat langer mee.
 • Noemenswaardig: dit type water is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Kruibeke

De waterhardheid van het water in Kruibeke bedraagt circa 10,08 dH. Dit houdt in dat het water Tamelijk hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 10,08 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 28,71 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-kruibeke-9150

Bekijk specialisten in deze regio’s

Veel gekozen merken

 • Watercompany Ultrasoft 17
 • Watertotaal Euro Combi Compact 10
 • BWC Omega XSE de Luxe 350
 • Ecowater ESM15 CE+
 • General electric GE-26HI

Zo werkt een waterontkalker

We hebben het al een aantal keer aangestipt: de waterontharder zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? Innovatieve waterverzachters (van bijv. Durlem) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Op deze wijze ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Kruibeke reduceer je de dH waarde van 10,08 naar een zachte 3 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit procentuele aantal kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen met zout
Op een bepaald moment zal de onthardingshars verzadigen. Gemiddeld eens per 7 dagen moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De benodigde hoeveelheid zout is afhankelijk van het waterverbruik, de Dh waarde van het water en het formaat (kleine of grote installatie). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Eens in de zoveel tijd raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd met regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische & elektrische waterverzachters
We behandelen 2 types: Elektronische en mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een voordelige prijs, duurzaam qua energieverbruik en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Nadelen zijn er ook: meer zoutverbruik, een inefficiënte werking en je kunt de resthardheid niet instellen. De prijs van zo’n systeem begint bij €860.

Een elektrische waterontharder gebruikt stroom. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. De belangrijkste voordelen zijn: besparing op regeneratiezout, de innovatieve werking en geavanceerde instellingen. Natuurlijk zijn er nadelen: de installatiekosten, je hebt iets hogere stroomkosten en hogere onderhoudskosten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1000.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Op termijn een waterverzachter kopen?Dan zijn er 2 opties: enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil is circa €450,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het voordeel van een extra cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Als je kiest voor één cilinder ontkalkers heb je tijdens het regeneratieprocesniet de beschikking tot zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Vaak gekozen voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Meerdere cilinders heeft dus dezelfde werking, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Kruibeke.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Wij koppelen je aan vakmannen voor installatiewerk.

Hoeveel kost zo’n ontkalker?

De uiteindelijke kosten van een waterontharder liggen nogal uiteen. Je hebt ze vanaf €170 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1575 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De kosten hangen af van het merk en model, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en het aantal liter. In aanvulling op deze aanschafkosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Verschillende Belgische installateurs van waterverzachters geven een extra scherpe prijs als je kiest voor een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De onkosten van ontharders starten bij €750, exclusief installatiekosten. Een installatie met uitgebreide opties ligt qua kosten tussen €1225 en €1825 inclusief inregelen. In de bijgaande tabel check je de huidige kosten van een waterverzachter in Kruibeke.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker te laten installeren? Maak nu gebruik van de offerte vergelijker en vraag vrijblijvend offertes aan bij toonaangevende installateurs. Via die service kan jij gemakkelijk supersnel installatiebedrijven, verschillende opstellingen en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €160
Waterontharder (mechanisch)C.a. €800
Elektronische waterontharderRond de €1090
Zout€15 per 25 kilo
OnderhoudV.a €135 p/jaar
MontagekostenV.a €250
Tabel met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterverzachter nodig in Kruibeke?
De hardheid van het water in Kruibeke is circa 10,08 dH. Dit cijfer in de provincie Oost Vlaanderen is grofweg 14,53 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een slim ontkalkingssysteem trekt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. De smaak wordt beter & zachter en biedt voordelen als lagere stookkosten en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontharder?
De berekening is niet moeilijk: van elke euro die je uitgeeft bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij zijn van mening dat je altijd een waterontharder moet aanschaffen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Je kunt denken aan verminderde eczeem klachten, smaakvoller water, een super zachte was en minder poets- en boenwerk. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dat is haalbaar doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. Deze calcium en magnesium elementen hechten zich aan de kunstharskorrels. In de alternatieve cilinder wordt het hars schoongespoeld via regenereren. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt die op een totaal andere manier functioneren. De werkzaamheid van deze theorie vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Machines met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een gereinigde installatie wordt voorgeschreven voor een lange levensduur en goede werking. Je kunt er ook voor kiezen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Kruibeke.

Hoe zit het met de waterverzachter voordelen?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Bijvoorbeeld: verlaging van de maandlasten voor energie, lekkerdere koffie en thee, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, een zachte huid en minder droog haar, bestaande kalkaanslag verdwijnt, een super zachte was, de apparaten in de woning werken effectiever en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie