Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter De Klinge

Wil jij ook af van kalkneerslag, een witte aanslag op het glaswerk, slecht functionerende apparaten of een irriterende huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in te hard water in de leiding. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 12,32 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het gebruik van de beste waterverzachter in De Klinge zorgt voor zacht en schoon water zonder kalk. Het draagt bij aan de gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Op deze website check je praktische informatie aangaande waterontharders: wat voor installaties zijn er, hoe werkt het, en wat is de prijs?

 • Een waterhardheid van 12,32 dH in De Klinge.
 • Dit resulteert mogelijk in irritaties zoals een droge huid en apparaten die niet efficiënt werken.
 • Een waterverzachter verlaagt de hardheid van het water.
 • Pluspunten: kalkvrije leidingen, betere smaak van water en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Vraag een offerte aan en kies voor meer wooncomfort. Het kan veel opleveren, tot wel €330 per 12 maanden.

Snelkoppelingen: Tips bij een waterverzachter kopenVoordelenWat levert het mij op?Waterhardheid De KlingeHoe gaat het in z’n werk?Geschatte kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteSint-Gillis-Waas
Postcode9170
Gem. Gasverbruik M31.455 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4650 kWh
Gem. Waterhardheid12,32 dH

Pluspunten van zacht water

 • Een glanzende vaat.
 • Besparen op gas- en stroomverbruik.
 • Minder wasmiddelen nodig.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Een erg droge huid.
 • Strepen op je ruiten.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen De Klinge

Heb jij genoeg van een cv-ketel die niet meer optimaal werkt en kalk op de lak van de auto? Steeds meer huishoudens installeren een innovatieve waterontkalker. Dit systeem haalt kalk uit het leidingwater. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag meer, Geen glascorrosie of witte aanslag, fris kraanwater en apparaten die minder snel vervangen hoeven worden. In en rondom gemeente Sint-Gillis-Waas zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een laten installeren van een waterverzachter in De Klinge wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. De installateur zal jou benaderen met een interessante offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De meest prominente voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Lees ook verder over: Aanbieding waterverzachter.

PluspuntBeschrijving
MilieuvriendelijkMinder zeepresten en plastic afval. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je simpelweg minder energie gebruikt.
Apparaten gaan langer meeKostbare apparaten zoals wasmachines worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Betere smaak kalkvrij waterThee, koffie, limonade of gewoon een glas water is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Goed voor huidziektenGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Besparen op energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld CV-ketels. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat verhoogt het energieverbruik.
Tabel met de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in De Klinge?

Mogelijkerwijs zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterontharder in De Klinge. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water leidt tot een mooie besparing op de energierekening en textiel dat langer mee gaat. Maar is het echt noodzakelijk? Voor dit advies is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • De Klinge heeft een geschatte waterhardheid van 12,32. Samengevat: Hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt verschilt erg per persoon.
 • De waterhardheid terugdringen is goed voor mens en milieu.
 • Denk aan verlaging van de maandlasten voor energie, zacht en smaakvol water en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Belangrijk: water met deze hardheid hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in De Klinge

De waterhardheid van het water in De Klinge is om en nabij de 12,32 dH. Dit houdt in dat het water Hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 12,32 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 35,09 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-de-klinge-9170

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Populaire merken en modellen

 • BWC Omega XSE de Luxe 550
 • Watertotaal Euro Combi Cappers 25
 • Rainsoft EC4 CAB 30SSV
 • Hydrotense StandAlone 18L
 • Erie IQsoft Eco26

Hoe werkt een waterontkalker precies?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: een waterontharder ontneemt je water van het kalk. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De hedendaagse waterverzachters (van merken zoals Tubilite) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Op deze wijze ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van de waterontkalker in De Klinge verklein je de dH waarde van 12,32 naar een fijne 3 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, het is van belang voor de algehele gezondheid. Het kalk dat achterblijft leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen met zout
Na een periode zal de hars zijn kracht verliezen. Gemiddeld eens per 7 dagen moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Het zoutverbruik loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan aantal personen in het huishouden, de hardheid van het water en het type ontharder (de grootte). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Unieke harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Eens in de 7 dagen zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. Deze harsbolletjes worden automatisch gereinigd middels regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Elektrische & mechanische waterverzachters
Er bestaan twee types: Elektronische of mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. De voordelen zijn een schappelijke prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: een relatief hoog zoutverbruik, relatief inefficiënt en je hebt minder geavanceerde instellingen. Deze installaties worden al geplaatst voor €770.

Een elektrische waterontharder gebruikt stroom. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: minder regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en inzicht in statistieken. Nadelen: de tarieven, je hebt iets hogere stroomkosten en hogere onderhoudskosten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1200.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Op termijn een waterverzachter kopen?Dan dien je te kiezen uit een dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs ligt rond de €360,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het voordeel van deze tweede cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Wanneer je gaat voor één cilinder ontkalkers heb jij tijdens het regeneratieprocesgeen zacht water uit de kraan.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Vaak gekozen als het watergebruik hoog is.
 • Een systeem met dubbele cilinder is echt geen noodzaak, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in De Klinge.

Ook klaar met kalkaanslag?

Leg nu contacten met vakmannen voor tips en hulp.

Wat is prijs van zo’n ontkalker?

De investering van een waterontkalker zijn nogal verschillend. Van €90 voor ontharders die magnetisch werken tot een slordige €2200 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De prijs hangt af van het model, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en de doorstroomsnelheid. Behalve deze aanschafkosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Sommige Belgische installateurs van waterverzachters geven een eenmalige korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Afsluitend heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De kosten van waterverzachters beginnen vanaf ongeveer €720, exclusief installatiekosten. Een apparaat met uitgebreide opties gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1300 en €1900 inclusief montage en inregeling. In de onderstaande tabel achterhaal je de huidige kosten van een waterverzachter in De Klinge.

Overweeg je om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Ga aan de slag met onze online offerteservice en bekijk actuele tarieven bij de beste installateurs. Met die methode kan iedereen zonder problemen en zonder kosten specialisten, type ontharders en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €75
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €740
Waterontharder (elektrisch)V.a €1020
Zouttabletten€40 voor 75 kilo
OnderhoudscontractVanaf €140 per beurt
PlaatsingskostenCirca €225
Rekenvoorbeeld van de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterverzachter te hebben in De Klinge?
De hardheid van het leidingwater in De Klinge is ongeveer 12,32 dH. Het gemiddelde in de provincie Oost Vlaanderen is ongeveer 14,53 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een ontkalkingssysteem ontneemt kalk uit het leidingwater wat zorgt voor zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en heeft als bijkomende voordelen lagere energiekosten en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.

Wat is de terugverdientijd van een waterontharder?
De stelregel is eenvoudig: van elke €1 die je in dit product steekt verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij merken op dat je voornamelijk een waterontharder neemt als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Denk aan een fijne douchebeurt, smaakvol water, kleding dat langer meegaat en veel minder poetsen in huis. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om water kalkvrij te maken vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dit proces kan doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. Deze calcium en magnesium grondstoffen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder wordt de hars worden schoongespoeld door middel van zouttabletten. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. Het effect van dergelijke systemen is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Ontkalkers met unieke ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een gereinigde machine is noodzakelijk zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Dit kun je eventueel uitbesteden door jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in De Klinge.

Hoe zit het met de waterverzachter voordelen?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Denk dan aan: lager energieverbruik, smaakvoller water, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, de huid voelt zachter aan, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, een super zachte was, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie