Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Sint-Pauwels

Zit jij thuis ook met kalkneerslag, aanslag op servies, dichtgeslibde leidingen of huidirritaties? Dit heeft wellicht te maken met erg hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 12,32 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het gebruik van de beste waterverzachter in Sint-Pauwels resulteert in kalkvrij water in huis. Het draagt bij aan de gezondheid, het milieu en je portemonnee. Middels onze specialisten tref je uitgebreide informatie alle mogelijke waterontharders: welke systemen zijn er, hoe werkt het, en wat zijn de kosten?

 • Gemeten waterhardheid van 12,32 dH in Sint-Pauwels.
 • Dit kan zorgen voor bijvoorbeeld koffie thee dat bitter smaakt en dichtgeslibde leidingen.
 • De waterverzachter zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Pluspunten: lager stroom- en gasverbruik, een glanzende vaat en textiel slijt minder snel.
 • Vraag een offerte aan en probeer het direct uit. Bespaar tot wel €265 per 12 maanden.

Lees verder over: In 5 stappen een waterverzachter kopenPluspuntenIs het zinvol?Waterhardheid Sint-PauwelsWerkingDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteSint-Gillis-Waas
Postcode9170
Gem. Gasverbruik M31.465 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4750 kWh
Gem. Waterhardheid12,32 dH

Het effect van zacht water

 • Verminderde eczeem klachten.
 • Gunstig energieverbruik.
 • Besparen op schoonmaakmiddelen.
 • Zet het milieu op 1!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Huidirritaties.
 • Veel schoonmaakwerk.
 • Te veel schoonmaken.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Sint-Pauwels

Wil je definitief afrekenen met een onnodig hoge energierekening en eindeloos schoonmaken? Een toenemende groep mensen plaatsen een slimme waterontkalker. Deze installatie is in staat om kalk uit het water te filteren. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, besparen op schoonmaakmiddelen, het textiel gaat langer mee en structureel lagere energiekosten. In de omgeving van de gemeente Sint-Gillis-Waas zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Voordelig een waterverzachter laten installeren in Sint-Pauwels hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Selecteer het type huishouden en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een plaatselijke installateur zal jou benaderen met een gespecificeerde offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Het plaatsen van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De meest bekende voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Lees ook verder over: Professionele waterontkalker.

VoordeelUitleg
EcologischMinder zeepproducten nodig. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Apparaten gaan minder snel stukKostbare apparaten zoals heetwaterkranen zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Ook neemt het stroomverbruik af.
Water met meer smaakEen kop koffie, thee of glas kraanwater is veel smaakvoller.
Besparen op schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Goed voor huidziektenGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Gunstigere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals heetwaterkranen. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat leidt tot meer energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Sint-Pauwels?

Mogelijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterontharder in Sint-Pauwels. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water heeft als voordeel ren glanzende vaat en geen glascorrosie en/of witte aanslag. Maar hoe groot is de noodzaak? Daarvoor moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Sint-Pauwels heeft een geschatte waterhardheid van 12,32. Dit houdt in Hard water.
 • De consequenties hiervan is voor iedereen weer anders.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Voorbeelden zijn een besparing op de energierekening, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Uit de test: dit type water is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Sint-Pauwels

De waterhardheid van het leidingwater in Sint-Pauwels ligt op ong. 12,32 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water Hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 12,32 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 35,09 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-sint-pauwels-9170

Vergelijk prijzen in de regio

Interessante installaties

 • BWC Omega ET VIP de luxe 400
 • Electric GXOF27KE
 • Remon Waterontharders Angara
 • Hydrotense Seduction 22
 • Erie Slimline Eco11

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: de waterontharder onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De huidige generatie waterverzachters (bijv. van merken als Durlem) werken op basis van het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Door wat daar gebeurd verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Sint-Pauwels reduceer je de dH waarde van 12,32 naar een acceptabele 3 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit kleine % kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen (regeneratie)
Eens in de zoveel tijd zal de onthardingshars verzadigen. Gemiddeld eens per 7 dagen gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Het zoutverbruik wordt berekend a.d.h.v. aantal personen in het huishouden, instellingen zoals resthardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. De slimme harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Eens in de 7 dagen zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De harsbolletjes worden weer schoongespoeld door middel van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Elektrische en mechanische waterverzachters
Er zijn eigenlijk twee producten: Mechanische of elektronische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Belangrijke pluspunten zijn een aantrekkelijke prijs, geen stroomkosten en er is minder onderhoud nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: meer zoutverbruik, een matige efficiëntie en minder instellingen mogelijk. Te bestellen vanaf c.a. €840.

De elektrische waterontharder werkt op stroom. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: minder regeneratiezout, een slimme werking en verschillende geavanceerde instellingen. De nadelen zijn: de aanschafkosten, je hebt iets hogere stroomkosten en het onderhoud is duurder. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1225.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Ga je een waterverzachter kopen? Dan kan je kiezen tussen een enkele- of dubbele harscilinder. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €390,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het grootste voordeel van meerdere cilinders is dat je wel zacht water kunt gebruiken als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Bij één cilinder ontkalkers heb je (wanneer het systeem aan het spoelen is) niet de beschikking tot zacht water.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Uitermate handzaam bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • 2 cilinders heeft dus dezelfde werking, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Sint-Pauwels.

Overal en altijd zacht water in huis?

Vraag contactgegevens aan voor specialisten voor advies.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De uiteindelijke kosten van een ontharder variëren nogal. Ze zijn er al vanaf €100 voor ontharders die magnetisch werken tot een slordige €2125 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De totaalprijs wordt bepaald door het merk, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. In aanvulling op deze initiële kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Sommige Belgische installateurs van waterverzachters bieden een lagere prijs aan als je kiest voor een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De prijzen van ontkalkers starten bij €800, exclusief installatiekosten. Een uitgebalanceerde installatie heeft een prijskaartje tussen de €1650 en €2075 inclusief montage en inregeling. In het overzicht hieronder achterhaal je de huidige kosten van een waterverzachter in Sint-Pauwels.

Weten wat het kost om een waterontkalker in je huis te installeren? Klik dan door naar onze online offerteservice en vraag prijsoverzichten aan bij professionele installateurs. Via die service kan jij makkelijk en gratis installateurs, verschillende opstellingen en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €140
Mechanische waterontharderRond de €870
Waterontharder (elektrisch)Begint bij €1090
Onthardingszout€40 per 75 kilo
OnderhoudskostenVanaf €90 op jaarbasis
InstallatiekostenC.a. €260
Overzicht met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterverzachter in Sint-Pauwels?
De hardheid van het leidingwater in Sint-Pauwels ligt op 12,32 dH. De waarde in de provincie Oost Vlaanderen is plus minus 14,53 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een ontkalkingssysteem haalt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Dit water smaakt een stuk beter en biedt voordelen als structureel lagere energiekosten en minder poetsen en boenen.

Wat is de terugverdientijd van een waterontharder?
Normaliter geldt: van elke euro die je uitgeeft krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Natuurlijk is het zo dat je bovenal een waterontharder moet laten plaatsen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Bijvoorbeeld prettige douchebeurt, meer smaak aan koffie en thee, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en veel minder poetsen in huis. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om kalk uit het water te halen wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dit proces kan doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. De magnesium en calcium bestanddelen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In een andere cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats door een regeneratie behandeling. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar die echter werken op een andere wijze. De effectiviteit van zo’n magneet vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Machines met speciale ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een schoon apparaat wordt voorgeschreven zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Dit kun je eventueel uitbesteden door dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Sint-Pauwels.

Wat zijn de belangrijkste waterverzachter voordelen?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. De voordelen lopen flink uiteen. Bijvoorbeeld: lager stroom- en gasverbruik, fris kraanwater, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, zachte huid en droog haar, niet langer last van kalkaanslag, kleding die langer mooi blijft, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie