Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Simpelveld

Heb je last van kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, smerig water of irritaties aan de huid? De reden daarvan is vaak aanwezigheid van hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 7.34 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het kopen van de beste waterontharder in Simpelveld zorgt voor kalkvrij water in de woning. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, het milieu en je portemonnee. Op deze pagina lees je nuttige info info met betrekking tot waterverzachters: wat voor installaties zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat ben ik kwijt?

 • Gemiddelde waterhardheid van 7.34 dH in Simpelveld.
 • Dit is de oorsprong van irritaties zoals onnodig veel zeepverbruik en verwarmingselementen die isoleren.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • Dit resulteert in lager stroom- en gasverbruik, kleding die langer mooi blijft en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Wacht niet langer en geniet van de extra gemakken. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €260 per 12 maanden.

Onderwerpen: Waterontharder kooptipsPluspuntenHeb ik het nodig?Waterhardheid SimpelveldTechnische detailsGeschatte kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieLimburg
GemeenteSimpelveld
Postcode6369
Gem. Gasverbruik M31580 M3
Gem. Stroomverbruik kWh29200 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Langere levensduur van huishoudelijke toestellen.
 • Lagere energiekosten.
 • Geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Strepen op de ramen.
 • Bittere thee en koffie.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Simpelveld

Zit jij thuis ook met geïrriteerde huid of kalkaanslag op de verwarmingselementen? Steeds meer huishoudens lossen dit op met een professionele waterontharder. Een dergelijke installatie filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag meer, besparen op schoonmaakmiddelen, water met een lekkere smaak en besparen op de energiekosten. In de omgeving van de gemeente Simpelveld zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een laten installeren van een waterontharder in Simpelveld gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Kies de grootte van het huishouden en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een erkende installateur biedt je op korte termijn een goede offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder kopen kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest genoemde voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Waterontkalker informatie.

PositiefUitleg
DuurzaamheidMinder zeepproducten wegspoelen. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je simpelweg minder energie gebruikt.
Apparaten gaan minder snel stukDagelijkse apparaten zoals Quookers vertonen veel minder kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Smaakvoller waterThee, koffie, bouillon of gewoon een glas water is lekkerder, frisser en smaakvoller.
SchoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Fijn en zacht voor elke huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Minder energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld heetwaterkranen. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat verhoogt het energieverbruik.
Lijst met de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Simpelveld?

Wellicht zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Simpelveld. En dat is helemaal niet vreemd. Zacht water zorgt voor langere levensduur van huishoudelijke apparaten en textiel dat minder snel slijt. Kan ik dan niet zonder? Daarvoor moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Simpelveld kent een waterhardheid van 7.34. Dit staat voor matig hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is voor iedereen weer anders.
 • Het reduceren van de waterhardheid biedt comfort.
 • Onder andere lagere energierekening, betere smaak van water en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Belangrijk: dit soort water is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Simpelveld

De waterhardheid van het leidingwater in Simpelveld ligt op ong. 7.34 dH. Dit wil zeggen dat het water matig hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-simpelveld-6369

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Veel gekozen merken

 • Lubron Easysoft 1100 Classic
 • Boshuis iQualQ Combi 150
 • Calex Calex 11
 • Watertotaal Euro Combi Compact 10
 • Delta Garona

Hoe werkt nu precies waterverzachter eigenlijk?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: de waterverzachter zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar hoe werkt dat precies? De meeste waterontharders (van bijv. Pentair Fleck) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Op deze wijze ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in Simpelveld voer je de dH waarde terug van 7.34 naar een acceptabele 2 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Het kalk dat achterblijft is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Op een gegeven moment zal de onthardingshars verzadigen. Eens per 5 of 6 dagen moet de hars worden schoongespoeld met zout. Dit noemen we ook wel regenereren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De hoeveelheid zout loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan aantal personen in het huishouden, de hardheid van het water en de grootte van de installatie. Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Speciale harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Na verloop van tijd raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. Alle harsbolletjes worden automatisch gereinigd aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische en mechanische waterontharders
We behandelen 2 types: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Een vaak gekozen systeem vanwege een aantrekkelijk tarief, het gebruikt geen energie en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. De minpunten zijn: meer zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Dit systeem is beschikbaar vanaf €960.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: besparing op regeneratiezout, een efficiënte werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Natuurlijk zijn er nadelen: de installatiekosten, je hebt iets hogere stroomkosten en hogere onderhoudskosten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1000.

Enkele of dubbele harscilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs komt uit rond de €380,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het gemak van een de 2e cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater tijdens de spoelingen.
 • Bij ontkalkers met maar één cilinder heb jij op het moment dat het systeem regenereert tijdelijk geen zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Extra handig voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • 2 cilinders werkt identiek als een enkele cilinder, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Simpelveld.

Reken af met kalk!

Ontvang contactgegevens van specialisten voor advies.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De kosten van een waterontharder zijn erg wisselend. Van €80 voor ontharders die magnetisch werken oplopend tot wel €1450 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De totaalprijs hangt af van het merk, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en de doorstroomsnelheid. Behalve deze eenmalige kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Verschillende waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Afsluitend heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De onkosten van dergelijke installaties lopen op vanaf €650 (montage niet inbegrepen). Een luxe apparaat zit ergens tussen de €1125 en €2075 inclusief installatiewerk. In de bijgaande tabel tref je de actuele kosten van een waterontharder in Simpelveld.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker te plaatsen? Open onze vergelijkingstool en bekijk actuele prijzen bij toonaangevende installateurs. Op deze manier kun je zonder gedoe en zonder kosten installatiebedrijven, soorten installaties en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €105
Mechanische waterontharderVanaf €740
Waterontharder (elektrisch)Rond de €1110
Onthardingstabletten€25 per 50 kg
Onderhoud (indicatie)Begint bij €160 per jaar
InstallatieBegint bij €210
Overzicht met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder nodig in Simpelveld?
De hardheid van het water in Simpelveld is gemiddeld 7.34 dH. Dit cijfer in de provincie Limburg is grofweg 7.36 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit je kraanwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. De smaak zal een stuk beter worden en heeft als extra pluspunten: zijdezachte kleding en huid en textiel slijt minder snel.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke euro die je uitgeeft zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Natuurlijk is het zo dat je overwegend een waterontharder neemt voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Denk hierbij aan comfortabel douchen, lekkerdere koffie en thee, kleding dat langer meegaat en minder poets- en boenwerk. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om kalk uit het water te halen wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dit gebeurt doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. De magnesium en calcium stoffen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd aan de hand van natrium. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De werking van magnetische producten is niet erg betrouwbaar.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Installaties met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een gereinigd apparaat is noodzakelijk om de kwaliteit van het water te waarborgen. Je kunt er ook voor kiezen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Simpelveld.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Bijvoorbeeld: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, smaakvoller water, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, verminderde eczeem klachten, stukken minder last van kalkaanslag, kleding die langer mooi blijft, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en het is goed voor het milieu.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie