Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Bocholtz

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, koffie of thee dat bitter smaakt of geïrriteerde huid? Dit heeft wellicht te maken met erg hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 7.34 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Bocholtz leidt tot water waar amper kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, het milieu en je portemonnee. Via onze adviseurs check je handige info over diverse types waterverzachters: wat is het, hoe werkt het technisch allemaal, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van gemiddeld 7.34 dH in Bocholtz.
 • Dit kan zorgen voor irritaties zoals een droge huid en hoge stookkosten.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • De voordelen: kalkvrije leidingen, heerlijk zachte kleding en het textiel gaat langer mee.
 • Start met vergelijken en ondervind zelf de voordelen. Bespaar tot wel €205 op jaarbasis.

Onderwerpen: Een waterontharder kopen en installerenPluspuntenIs het echt nodig?Waterhardheid BocholtzHoe gaat het in z’n werk?KostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieLimburg
GemeenteSimpelveld
Postcode6351
Gem. Gasverbruik M31580 M3
Gem. Stroomverbruik kWh29200 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Pluspunten van zacht water

 • Een zachte huid.
 • Gunstig energieverbruik.
 • Besparen op schoonmaakmiddelen.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Een erg droge huid.
 • Strepen op je ruiten.
 • Bittere smakende thee.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Bocholtz

Heb je in huis last van een te hoge stroomrekening en/of onnodig poets- en boenwerk? Een groeiend aantal Nederlanders plaatsen een elektrische waterontharder. Dit product onttrekt kalk uit het water. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op bestek en servies, minder poetsen en boenen, het textiel gaat langer mee en maandelijks besparen op de energiekosten. In de gemeente Simpelveld opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Bocholtz wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Kies de grootte van het huishouden en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een regionale installateur biedt je op korte termijn een scherpe offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest genoemde voordelen hebben we verzameld in een lijst. Lees ook verder over: Milieuvriendelijke waterontkalker.

VoordeelBeschrijving
DuurzaamheidJe spoelt minder zeepproducten weg. Je stoot minder CO2 uit omdat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Verlenging levensduur apparatenKostbare apparaten zoals koffiezetapparaten vertonen veel minder kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Kalkvrij water smaakt beterJouw koffie, thee of eigen spa-blauwheeft een betere smaak.
Besparen op schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Minder last van eczeemJe huid is aanmerkelijk zachter. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Lagere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals HR-ketels. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik een waterontkalker nodig in Bocholtz?

Wellicht zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Bocholtz. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water leidt tot een meer efficiënte verwarming en je kleding blijft langer mooi. Maar heb ik het wel echt nodig? Daarvoor moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Bocholtz kent een waterhardheid van 7.34. Definitie: matig hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is afhankelijk van veel factoren.
 • De waterhardheid verlagen is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Bijv. efficiëntere verwarming, water met een lekkere smaak en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Uit de test: water uit deze categorie is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Bocholtz

De waterhardheid van het drinkwater in Bocholtz bedraagt circa 7.34 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-bocholtz-6351

Vergelijk vakmannen in de buurt

Bekende modellen en merken

 • Waterluxe Duo 12
 • Apic Zetes
 • Lubron Easysoft 450 Classic
 • 038waterontharder Separaat 14
 • Bayard Ecosoft 15

Hoe werkt een waterverzachter?

De basis is eenvoudig: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Alleen, hoe kan dat? De meeste waterontharders (van bijv. Kenmore) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Middels deze handeling zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Bocholtz reduceert je de dH waarde van 7.34 naar een Dh van ongeveer 2.5. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Deze hoeveelheid kalk leidt niet tot concrete problemen.

Regenereren met zout
Eens in de zoveel tijd raakt de hars verzadigd. Gemiddeld eens per 7 dagen gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Hoeveel zout er nodig is is afhankelijk van hoeveel water je gebruikt, hoe hard het water is en het formaat (kleine of grote installatie). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Herbruikbare harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Ongeveer eens per week zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd door middel van regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Elektrische en mechanische waterontharders
Er zijn eigenlijk 2 soorten: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. De belangrijkste voordelen zijn een interessant tarief, 0 energieverbruik en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Als grote nadelen noemen we: onnodige verspilling van water en zout, minder efficiëntie en geen inzicht in statistieken. Deze installaties worden al geplaatst voor €960.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Dit model is zeer in trek vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, de smart-functies en je kunt veel instellen. Natuurlijk zijn er nadelen: de installatiekosten, het gebruikt stroom en soms dure onderhoudscontracten. Te bestellen vanaf c.a. €1050.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan dien je te kiezen uit een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs is ongeveer €450,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het grootste voordeel van een installatie met 2 cilinders is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Wanneer je gaat voor 1 cilinder ontkalkers heb jij (wanneer het systeem aan het spoelen is) helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Perfect bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt dus niet beter of schoner, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Bocholtz.

Jouw hele huis kalkvrij?

Wij koppelen je aan product-specialisten voor montagewerk.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De totale kosten van een waterontkalker zijn nogal verschillend. Dit loopt van €75 voor magnetische ontharders tot een slordige €2325 voor een innovatief elektrisch apparaat. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk en model, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en hoeveel liter het systeem aankan. Buiten deze eenmalige investering komen er nog installatiekosten en onderhoud. Verschillende waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je direct een onderhoudscontract neemt. Verder heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De investeringen in waterontharders starten vanaf €710 (zonder installatiewerk). Een apparaat met uitgebreide opties kost gemiddeld tussen de €1100 en €2075 inclusief inregelen. In het overzicht hieronder bieden we de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Bocholtz.

Weten wat het kost om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Klik dan door naar onze online offerteservice en vraag prijzen op bij erkende installateurs. Zo kan men makkelijk snel merken, type systemen en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €110
Mechanische waterontharderCirca €650
Waterontharder (elektronisch)Begint bij €940
Onthardingszout€40 voor 75 kilo
OnderhoudscontractRond de €115 op jaarbasis
MontageC.a. €275
Rekenvoorbeeld met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Bocholtz?
De waterhardheid in Bocholtz is grofweg 7.34 dH. Het gemiddelde in de provincie Limburg is doorgaans 7.36 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een professioneel ontkalkingssysteem ontneemt kalk moleculen uit het leidingwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. De smaak zal een stuk beter worden en heeft als bijkomende voordelen efficiëntere verwarming en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Doorgaans geldt: van iedere euro die je investeert verdien je zo’n €0,75 weer terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je vooral een waterontharder neemt voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. O.a. een fijne douchebeurt, betere smaak van water, kleding dat langer meegaat en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dit proces kan doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. Deze calcium en magnesium grondstoffen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder wordt de hars worden schoongespoeld door gebruik te maken van een natriumoplossing. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De uitwerking van deze theorie is niet erg betrouwbaar.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Systemen met eigen ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een degelijke schoonmaakbehandeling is belangrijk voor een goede efficiënte werking. Vaak wordt aanbevolen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Bocholtz.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Denk dan aan: efficiëntere verwarming, lekker water uit de kraan, minder zeep en wasmiddel nodig, een aangenaam zachte huid na het douchen, bestaande kalkaanslag verdwijnt, altijd een schone en zachte was, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie