Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Baneheide

Heb je last van kalkaanslag, strepen op je ruiten, slecht functionerende apparaten of irritaties aan de huid? Dit heeft vaak te maken met te hard water in de leiding. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 7.34 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het gebruik van de beste waterontharder in Baneheide maakt mogelijk dat je kan genieten van water waar amper kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het is een duurzame investering. Hier tref je praktische info over de waterverzachters: wat is het precies, waarom is het zo populair, en wat zijn de kosten?

 • Een waterhardheid van 7.34 dH in Baneheide.
 • Dit is de oorsprong van situaties als bittere thee en een hoge energierekening.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Pluspunten: lager stroom- en gasverbruik, lekkere watersmaak en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Vraag een offerte aan en probeer het direct uit. Profiteer van besparingen tot c.a. €290 per jaar.

Klik door naar: Een waterontharder kopen en installerenPluspuntenHeb ik het nodig?Waterhardheid BaneheideFunctioneringWat zijn de totale kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieLimburg
GemeenteSimpelveld
Postcode6353
Gem. Gasverbruik M31580 M3
Gem. Stroomverbruik kWh29200 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Minder huidproblemen en huidirritaties.
 • Efficiëntere warmteoverdracht.
 • Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Baneheide

Wil jij ook af van een onnodig hoge energierekening of slecht schuimende schoonmaakartikelen? Een aanzienlijk aantal Hollanders en Belgen nemen een betrouwbare waterontharder. Dit systeem haalt kalk en magnesium uit het water. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, water met een lekkere smaak en een lagere energierekening. In de buurt van de gemeente Simpelveld werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Baneheide hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Selecteer het type huishouden en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een erkende installateur biedt je op korte termijn een scherpe offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder in huis heeft verschillende voordelen. De meest genoemde voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Professionele waterontharder.

PositiefUitleg
EcologischMinder zeepproducten nodig. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je simpelweg minder energie gebruikt.
Apparaten gaan langer meeApparatuur zoals wasmachines werken efficiënter door minder kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Smaakvoller waterThee, koffie, limonade en het water uit de kraan smaakt veel beter.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Prettig voor je huidEen lekker zachte huid na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Verminderde energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld HR-ketels. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Baneheide?

Mogelijk zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Baneheide. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water leidt tot langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je hebt minder wasmiddelen nodig. Maar hoe groot is de noodzaak? Voor het antwoord daarop moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Baneheide kent een waterhardheid van 7.34. Dat betekent matig hard water.
 • De consequenties hiervan ervaart iedereen weer anders.
 • Het terugdringen van de waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Bijvoorbeeld een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, een glanzende vaat en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Opmerking: water met deze hardheid (dH) is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Baneheide

De waterhardheid van het drinkwater in Baneheide is ongeveer 7.34 Duitse graden. Dit houdt in dat het water matig hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-baneheide-6353

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Populaire merken en modellen

 • Waterluxe Duo 25
 • Boshuis Combilux plus 100
 • Watertotaal Euro Twin 14
 • Erie Maxima Eco11
 • Euro Combi 10 Fleck

Hoe werkt nu precies waterverzachter eigenlijk?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar hoe werkt dat precies? De meeste waterontharders (van bijv. Tubilite) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Door wat daar gebeurd vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Baneheide verklein je de dH waarde van 7.34 naar een fijne 3 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit beetje kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen (regeneratie)
Na verloop van tijd raakt de hars verzadigd. Elke 5/6 dagen moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De zoutbehoefte verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. het aantal m3 water dat je verbruikt, de Dh waarde van het water en de capaciteit (type huishouden). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Innovatieve harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Na een tijd raken geraken de harskorrels verzadigd.
 4. Alle harsbolletjes worden opnieuw opgeladen aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Mechanische of elektrische waterontharders
We bieden twee machines: Mechanische of elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Het gemak zit ‘m in een concurrerend tarief, duurzaam qua energieverbruik en het is onderhoudsarm. Als grote nadelen noemen we: veel zoutverbruik, een matige efficiëntie en minder instellingen mogelijk. Deze installaties worden al geplaatst voor €870.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. De voordelen zijn: besparing op regeneratiezout, een slimme werking en inzicht in verschillende gegevens. Nadelen: de tarieven, het gebruikt stroom en soms dure onderhoudscontracten. Te bestellen vanaf c.a. €1225.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil bedraagt circa €420,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het handige van een machine met een dubbele cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als de hars wordt gespoeld.
 • Wanneer we spreken over 1 cilinderige ontkalkers heb je op het moment dat het systeem regenereert eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Machines met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Ideaal voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt dus niet beter of schoner, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Baneheide.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Leg nu contacten met experts voor tips en hulp.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De investering van een waterontharder variëren nogal. Dit begint vanaf €110 voor ontharders die magnetisch werken oplopend tot wel €1950 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De totaalprijs hangt af van de fabrikant, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. In aanvulling op deze eenmalige investering betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Verschillende waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Ook heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De tarieven van waterverzachters lopen op vanaf €710 (montage niet inbegrepen). Een uitgebalanceerde installatie gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1450 en €2225 inclusief plaatsing. In het volgende schema bekijk je de huidige kosten van een waterontharder in Baneheide.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker te laten installeren? Maak nu gebruik van de offerte vergelijker en check de huidige prijzen bij toonaangevende installateurs. Met die methode kan iedereen moeiteloos en direct installatiebedrijven, soorten ontharders en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €55
Mechanische waterontharderRond de €840
Waterontharder (elektronisch)C.a. €990
Onthardingstabletten€40 per 75 kilo
OnderhoudscontractCirca €140 p/jaar
InstallatieC.a. €180
Overzicht met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder nodig in Baneheide?
De hardheid van het kraanwater in Baneheide is om en nabij de 7.34 dH. De waarde in de provincie Limburg is plus minus 7.36 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een ontkalkingssysteem trekt kalk moleculen uit het leidingwater wat zorgt voor zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en heeft als extra pluspunten: verminderde eczeem klachten en textiel slijt minder snel.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
Globaal geldt: van elke €1 die je in dit product steekt verdien je zo’n €0,75 weer terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je vooral een waterontharder moet aanschaffen voor de directe immateriële voordelen. Bijv. minder huidproblemen en huidirritaties, lekkerdere koffie en thee, blinkende glazen en minder poets- en boenwerk. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Voor kalkvrij water zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dat is haalbaar doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. Deze calcium en magnesium bestanddelen hechten zich aan deze hars. In een andere cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd door de regeneratie functie. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De werkzaamheid van dergelijke systemen vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Ontkalkers met speciale ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Ook het schoonmaken van de machine is belangrijk om de hardheid van het water laag te houden. Optioneel kan je ervoor kiezen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Baneheide.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Bijvoorbeeld: lager stroom- en gasverbruik, lekker water uit de kraan, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, een zachte huid, minder last van kalkaanslag, een zijdezachte was, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie