Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Terhagen

Ben jij ook klaar met kalkneerslag, aanslag op servies, slecht werkende huishoudelijke apparaten of een irriterende huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in aanwezigheid van hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 9,41 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. De beste waterverzachter in Terhagen zorgt voor kalkvrij water in de woning. Dat is gezond voor jou, het milieu en je portemonnee. Op deze website vind je waardevolle info over de waterontharders: wat is het precies, waarom is het zo populair, en wat kost het me?

 • Gemeten waterhardheid van 9,41 dH in Terhagen.
 • Dit kan zorgen voor problemen als irritaties aan de huid en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • De waterverzachter verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Pluspunten: langere levensduur van huishoudelijke apparaten, lekkere watersmaak en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Vraag een offerte aan en kies voor meer wooncomfort. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €315 per jaar.

Snelkoppelingen: In 5 stappen een waterverzachter kopenWelke voordelen zijn er?Wat levert het mij op?Waterhardheid TerhagenWerking eenvoudig uitgelegdInvesteringVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieAntwerpen
GemeenteRumst
Postcode2840
Gem. Gasverbruik M31.455 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4350 kWh
Gem. Waterhardheid9,41 dH

Het effect van zacht water

 • Langere levensduur van huishoudelijke toestellen.
 • Lagere energierekening.
 • Minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Zet het milieu op 1!

Minpunten van hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Aanslag op servies.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Terhagen

Heb je last van dichtgeslibde leidingen en doffe aanslag in keuken en badkamer? Een toenemende groep huishoudens bestellen een innovatieve waterontkalker. Een dergelijke installatie is in staat om kalk uit het water te filteren. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, geen strepen meer op glas en lak, het textiel gaat langer mee en een gunstig energieverbruik. In de buurt van de gemeente Rumst opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Voordelig een waterverzachter laten installeren in Terhagen heb je binnen mum van tijd geregeld.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Kies de grootte van het huishouden en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een erkende installateur verstuurt je binnen enkele dagen een heldere offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Een goede waterontharder in huis is interessant om verschillende redenen. De meest genoemde voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Tevens relevant: Professionele ontkalker.

PluspuntUitleg
EcologischHet verbruik van zeepproducten neemt af. Je stoot minder CO2 uit omdat je CV-ketel zuiniger werkt.
Apparaten gaan 30% langer meeApparatuur zoals wasmachines hebben minder last van kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Meer smaak aan het waterEen kopje thee, koffie of gewoon een glas water smaakt veel beter.
SchoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Vermindering huidziektenGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld heetwaterkranen. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Terhagen?

Misschien bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterontharder in Terhagen. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water biedt een lager energieverbruik en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen. Maar heb ik het wel echt nodig? Aangaande deze vraag moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Terhagen kent een waterhardheid van 9,41. Definitie: Tamelijk hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is voor iedereen weer anders.
 • De waterhardheid reduceren heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Onder andere apparatuur die langer meegaat, kleding die langer mooi blijft en minder poetsen en boenen.
 • Niet vergeten: water uit deze categorie hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Terhagen

De waterhardheid van het water in Terhagen is om en nabij de 9,41 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat Tamelijk hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 9,41 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 26,80 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterverzachter-terhagen-2840

Installateurs in de regio

Vaak gekozen modellen

 • Watertotaal Euro Combi Elegant 25
 • Puricom Stratos HE15
 • Hattem BLU B65
 • Ecowater ESM 42
 • BWC Omega XSE de Luxe 350

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: een waterontharder zorgt voor zachter water. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De meeste waterverzachters (van bijv. Aquacell) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. De cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Door wat daar gebeurd ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van de waterontkalker in Terhagen verklein je de dH waarde van 9,41 naar een acceptabele 3 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, omdat dit gezond voor ons is. Dit beetje kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Regenereren met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie raakt de hars verzadigd. Om de 6/7 dagen wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Het regenereren is erg belangrijk. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De hoeveelheid zout wordt bepaald door grootte van het huishouden, de hardheid van het water en de grootte van de installatie. Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Speciale harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Na verloop van tijd raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. Deze harsbolletjes worden automatisch gereinigd met regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Mechanische en elektrische waterverzachters
We onderscheiden 2 soorten: Mechanische & elektronische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Belangrijke pluspunten zijn een concurrerend tarief, gebruikt geen stroom en er is minder onderhoud nodig. De nadelen zijn: er vinden onnodige spoelingen plaats, een matige efficiëntie en geen inzicht in statistieken. Te bestellen vanaf c.a. €850.

De elektrische waterontharder werkt op stroom. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Het gemak zit ‘m in: geen onnodig regeneratiezout verspillen, de smart-functies en inzicht in statistieken. Nadelen: de hogere aanschafprijs, het kost stroom en het onderhoud is duurder. Te bestellen vanaf c.a. €1125.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Op termijn een waterverzachter kopen?We maken onderscheid tussen een dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs komt uit rond de €410,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het gemak van een een machine met een dubbele cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Bij ontkalkers met 1 cilinder heb jij – als de ontharder aan het reinigen is – niet de beschikking tot zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Perfect voor huishoudens met kinderen.
 • Twee cilinders is niet strikt noodzakelijk, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Terhagen.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Leg nu contacten met professionals voor tips en hulp.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De investering van een waterontkalker zijn erg wisselend. Dit begint vanaf €120 voor ontharders die magnetisch werken tot zo’n €1800 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De totaalprijs hangt af van het merk en model, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en de omvang van het systeem. In aanvulling op deze initiële kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Enkele Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een extra scherpe prijs wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Verder heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De onkosten van waterontkalkers lopen op vanaf €770, excl. installatie. Een installatie met uitgebreide opties varieert tussen ongeveer €1300 en €2250 incl. installatie. In het overzicht hieronder achterhaal je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterverzachter in Terhagen.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Ga aan de slag met onze handige offerte-service en bekijk actuele prijzen bij de beste installateurs. Met die methode kan iedereen gemakkelijk en zonder kosten installateurs, verschillende opstellingen en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €60
Waterontharder (mechanisch)Circa €830
Waterontharder (elektronisch)C.a. €920
Zout€25 per 50 kg
Onderhoud (indicatie)Vanaf €110 op jaarbasis
PlaatsingBegint bij €260
Overzicht met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterverzachter nodig in Terhagen?
De hardheid van het leidingwater in Terhagen ligt rond de 9,41 dH. De tabelwaarde in de provincie Antwerpen ligt op 11,07 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit je kraanwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Dit water smaakt een stuk beter en zorgt voor apparaten die minder snel vervangen hoeven worden en textiel slijt minder snel.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontharder?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke euro die je uitgeeft verdien je zo’n €0,75 weer terug. Experts vinden dat je voornamelijk een waterontharder neemt voor het gemak en wooncomfort. Je kunt denken aan minder huidirritatie na het douchen, betere smaak van water, kleding dat langer meegaat en minder schoonmaakwerkzaamheden. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dat is haalbaar doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. De magnesium en calcium onderdelen hechten zich aan deze hars. In de 2e cilinder wordt het hars schoongespoeld door middel van het regenereren. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar die alleen gebruik maken van een andere methode. De werkzaamheid van deze theorie vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Ontkalkers met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een goede reiniging is nodig voor een goede efficiënte werking. Vaak wordt aanbevolen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Terhagen.

Welke voordelen kent een waterverzachter?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Bijvoorbeeld: efficiëntere verwarming, fris kraanwater, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, een zachte huid, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, altijd een schone en zachte was, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie