Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Reet

Heb je last van kalkneerslag, kalkstrepen op glas en lak, bittere thee of droog haar na het douchen? Dit heeft vaak te maken met aanwezigheid van hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 9,41 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het kopen van de beste waterverzachter in Reet heeft als effect water waar amper kalk in zit. Dat is gezond voor jou, het milieu en je portemonnee. Op deze pagina lees je waardevolle informatie over verschillende soorten waterontharders: wat is het precies, waarom moet ook jij het overwegen, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van gemiddeld 9,41 dH in Reet.
 • Dit resulteert mogelijk in bijvoorbeeld irritaties aan de huid en een hoge energierekening.
 • De waterverzachter filtert het water (magnesium & calcium).
 • Dat zorgt voor lager energieverbruik, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Laat een systeem plaatsen en ervaar het gemak. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €280 per 12 maanden.

Onderwerpen: Waterverzachter kooptipsWat zijn de voordelen?Wat levert het mij op?Waterhardheid ReetHoe gaat het in z’n werk?KostenVeelgestelde vragen


ProvincieAntwerpen
GemeenteRumst
Postcode2840
Gem. Gasverbruik M31.450 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4300 kWh
Gem. Waterhardheid9,41 dH

De voordelen van zacht water

 • Apparatuur die langer meegaat.
 • Besparen op gas- en stroomverbruik.
 • Minder wasmiddelen nodig.
 • Zet het milieu op 1!

Minpunten van hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Irritaties aan de huid.
 • Kalkstrepen op glas en lak.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Bekijk de tarieven van waterontharders

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Reet

Heb je last van droog haar na het douchen en/of strepen op je ruiten? Een groot deel van de mensen lossen dit op met een innovatieve waterontkalker. Zo’n systeem onttrekt calcium en magnesium aan het water. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, water met een lekkere smaak en een lagere energierekening. In de buurt van de gemeente Rumst vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een laten installeren van een waterverzachter in Reet hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Selecteer het type huishouden en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een erkende installateur neemt contact met je op en stuurt een heldere offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De meest bekende voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Tevens relevant: Milieuvriendelijke ontharder.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamJe spoelt minder zeepproducten weg. Je stoot minder CO2 uit omdat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Apparaten gaan minder snel stukHuishoudelijke apparaten zoals wasmachines vertonen veel minder kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Meer smaak aan het waterJouw koffie, thee of glas kraanwater is minder troebel en beter van smaak.
Besparen op schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Vermindering huidziektenEen lekker zachte huid na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Verminderde energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen HR-ketels. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat leidt tot meer energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Reet?

Vermoedelijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterontharder in Reet. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water heeft als voordeel een zachte huid en zachte kleding, bedlinnen en handdoeken. Kan ik dan niet zonder? Om deze vraag te beantwoorden moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Reet heeft een waterhardheid van 9,41. Definitie: Tamelijk hard water.
 • De consequenties hiervan is voor iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verkleinen is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • O.a. efficiëntere verwarming, fris kraanwater en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Niet vergeten: dit soort water is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Reet

De waterhardheid van het drinkwater in Reet is om en nabij de 9,41 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water Tamelijk hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 9,41 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 26,80 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterverzachter-reet-2840

Installateurs in de regio

Veel gekozen merken

 • Watertotaal Euro Combi Elegant 20
 • North Star 40UD
 • Hattem B65 MAXI (Elegant B65)
 • Ecowater ESM25 CE+
 • Boshuis Twin

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?

Het uitgangspunt is duidelijk: de waterontharder onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar hoe werkt dat precies? De meeste waterverzachters (van bijv. North Star) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een filter met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Op basis daarvan ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in Reet reduceert je de dH waarde van 9,41 naar een Dh onder de 2.5. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, omdat dit gezond voor ons is. Dit kleine % kalk leidt niet tot concrete problemen.

Regenereren met zout
Na een periode zal de hars zijn kracht verliezen. Eens per 5 of 6 dagen worden de harskorrels weer opgeladen. Het regenereren is erg belangrijk. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Het zoutverbruik wordt berekend a.d.h.v. het aantal m3 water dat je verbruikt, de hardheid van het water en het formaat (kleine of grote installatie). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de ontkalkingsinstallatie.
 2. Gepatenteerde harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Eens in de zoveel tijd raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. Alle harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd middels regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Elektrische of mechanische waterverzachters
We onderscheiden twee machines: Elektronische en mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Een vaak gekozen systeem vanwege een gunstige prijs, 0 energieverbruik en het is onderhoudsarm. Er zijn ook negatieve aspecten: er vinden onnodige spoelingen plaats, minder efficiëntie en geen inzicht in statistieken. Je koopt zo’n machine al vanaf €910.

Een elektrische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Het gemak zit ‘m in: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een zeer efficiënte werking en brede mogelijkheden. Er zijn ook negatieve aspecten: de installatiekosten, het gebruikt een beetje stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1100.

Enkele of dubbele harscilinder?
Wil jij een waterverzachter kopen? We maken onderscheid tussen een enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs komt uit rond de €360,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het voordeel van de 2e cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Wanneer je gaat voor één cilinder ontkalkers heb jij tijdens het schoonmaken even geen zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Een uitkomst voor wat grotere huishoudens.
 • Meerdere cilinders is niet schoner of beter, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Reet.

Overal en altijd zacht water in huis?

Wij koppelen je aan vakmannen voor tips en hulp.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De totale kosten van een waterontharder kunnen zeer uiteenlopen. Je hebt ze vanaf €55 voor ontharders die magnetisch werken oplopend tot wel €1525 voor een innovatief elektrisch apparaat. De prijs hangt af van het merk en model, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Buiten deze aanschafkosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Steeds meer Belgischeinstallateurs van waterverzachters kunnen extra korting geven als je kiest voor een onderhoudscontract. Verder heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De onkosten van waterverzachters lopen op vanaf €790, excl. installatie. Een uitgebalanceerde installatie ligt qua kosten tussen €1650 en €2150 (met montage inbegrepen). In de bijgaande tabel achterhaal je de geschatte kosten van een waterverzachter in Reet.

Meteen weten wat het kost om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Ga aan de slag met onze online offerteservice en achterhaal de prijzen bij de beste installateurs. Zo kan men gemakkelijk en kosteloos merken, verschillende opstellingen en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €80
Mechanische waterontharderVanaf €800
Elektrische waterontharderCirca €1130
Onthardingszout€45 voor 100 kilo
OnderhoudscontractRond de €125 per 12 maanden
MontagekostenCirca €190
Tabel met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterverzachter nodig in Reet?
De hardheid in Reet is om en nabij de 9,41 dH. De tabelwaarde in de provincie Antwerpen is om en nabij de 11,07 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem ontneemt kalk moleculen uit het leidingwater wat de waterhardheid doet dalen. Dit water smaakt een stuk beter en zorgt voor onder andere verminderde eczeem klachten en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontharder?
De stelregel is eenvoudig: van elke euro die je uitgeeft verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij vinden dat je overwegend een waterontharder neemt voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Denk aan minder huidproblemen en huidirritaties, zacht en smaakvol water, extra schoon servies en minder poets- en boenwerk. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dit gebeurt doordat het harde water door een filter heen gaat. De magnesium en calcium elementen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In een andere cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd door gebruik te maken van een speciaal regeneratie moment. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De werkzaamheid van dergelijke systemen is niet erg betrouwbaar.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Modellen met unieke ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een gereinigd apparaat wordt voorgeschreven om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Vaak wordt aanbevolen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Reet.

Wat zijn de voordelen van een waterverzachter?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Bijvoorbeeld: lager stroom- en gasverbruik, zacht en smaakvol water, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, geen droge, trekkerige huid na het douchen, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, de apparaten in de woning werken effectiever en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie