Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Swalmen

Heb je last van kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, dichtgeslibde leidingen of irritaties aan de huid? Dit heeft wellicht te maken met aanwezigheid van hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 7.34 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het gebruik van de beste waterontharder in Swalmen maakt mogelijk dat je kan genieten van water waar amper kalk in zit. Dat is gezond voor jou, en het is een duurzame investering. Op dit portaal bekijk je bruikbare info alle mogelijke waterverzachters: welke systemen zijn er, hoe werkt het, en wat zijn de kosten?

 • Gemeten waterhardheid van 7.34 dH in Swalmen.
 • Dit kan zorgen voor situaties als huidirritaties en slecht functionerende HR-ketel.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Dat zorgt voor een beter presterende CV-ketel, zachter wasgoed en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Vraag een offerte aan en ervaar het gemak. Profiteer van besparingen tot c.a. €200 per 12 maanden.

Klik door naar: Een waterontharder kopen en installerenWelke voordelen zijn er?Wat levert het mij op?Waterhardheid SwalmenWerkingBegroting totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieLimburg
GemeenteRoermond
Postcode6070
Gem. Gasverbruik M31330 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28400 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Het effect van zacht water

 • Verminderde eczeem klachten.
 • Structureel lagere energiekosten.
 • Geen strepen meer op glas en lak.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Een erg droge huid.
 • Strepen op de ramen.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Swalmen

Zit jij in de woning ook met situaties als dichtslibbende waterleidingen of hoog shampoo/zeepverbruik? Meer en meer huishoudens installeren een goede waterontharder. Dit product haalt kalk en magnesium uit het water. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, geen strepen meer op glas en lak, kleding en ander textiel gaat langer mee en een lager energieverbruik. In de buurt van de gemeente Roermond kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Swalmen heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Selecteer het type huishouden en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een plaatselijke installateur biedt je op korte termijn een aantrekkelijke offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De voornaamste pluspunten vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Voordeligste waterverzachter.

PluspuntUitleg
DuurzaamheidMinder zeepproducten nodig. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Levensduur apparatenKostbare apparaten zoals koffiezetapparaten werken efficiënter door minder kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Kalkvrij water smaakt beterThee, koffie, limonade of eigen spa-blauwis veel smaakvoller.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Vermindering huidziektenGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Gunstigere energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld boilers. De overdracht van warmte is inefficiënter en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Samenvatting van de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Swalmen?

Mogelijk overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Swalmen. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water zorgt voor structureel lagere energiekosten en minder noodzaak voor poetsen en boenen. Maar hoe groot is de noodzaak? Aangaande deze vraag moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Swalmen zit met een waterhardheid van 7.34. Samengevat: matig hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt verschilt erg per persoon.
 • Het verkleinen van de waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Bijv. een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, fris kraanwater en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Goed om te weten: dit soort water heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Swalmen

De waterhardheid van het leidingwater in Swalmen ligt op ong. 7.34 dH. We kunnen stellen dat het water matig hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-swalmen-6070

Bekijk installateurs in de regio

Veel gekozen merken

 • Kinetico Essential 17
 • Judo Judomat Kompakt 60 M-KB
 • Rainsoft EC4 CAB 60SSV
 • Lubron Easysoft 750 Classic
 • Remon Waterontharders Sava

Hoe werkt nu precies waterverzachter eigenlijk?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: de waterverzachter haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? Het gros van de waterontharders (van merken als Ecowater) werken op basis van ionenuitwisseling. Een cilinder met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Middels deze handeling verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Swalmen reduceer je de dH waarde van 7.34 naar een zachte 2.5 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit kleine % kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de hars zijn kracht verliezen. Eens per 5 of 6 dagen worden de harskorrels weer opgeladen. Dit noemt men regenereren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt wordt bepaald door aantal personen in het huishouden, de Dh waarde van het water en het formaat (kleine of grote installatie). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Herbruikbare harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Na een tijd raken zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig met het regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Elektrische en mechanische waterontharders
Er zijn eigenlijk 2 soorten: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Belangrijke pluspunten zijn een concurrerende prijs, gebruikt geen stroom en er is minder onderhoud nodig. Nadelen zijn er ook: veel zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en geen inzicht in statistieken. Deze installaties worden al geplaatst voor €825.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Belangrijke pluspunten zijn: besparing op regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en verschillende geavanceerde instellingen. Nadelen: de hogere aanschafprijs, het systeem gebruikt stroom en soms dure onderhoudscontracten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1275.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan dien je te kiezen uit een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil ligt rond de €370,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het gemak van een twee cilinders is dat je wel zacht water kunt gebruiken als de regeneratie plaatsvindt.
 • Wanneer je gaat voor ontkalkers met maar één cilinder heb je tijdens het schoonmaken geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Ideaal voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Meerdere cilinders werkt dus niet beter of schoner, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Swalmen.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Wij koppelen je aan product-specialisten voor advies.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De totale kosten van een waterontharder lopen zeer uiteen. Van €80 voor magnetische ontharders tot ruim €1950 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De totaalprijs hangt af van de fabrikant, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en de capaciteit van het systeem. In aanvulling op deze initiële kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je direct een onderhoudscontract neemt. Als laatste heb je ook ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De onkosten van waterontkalkers beginnen vanaf ongeveer €830, zonder installeren. Een luxe apparaat kost gemiddeld tussen de €1225 en €2175 incl. installatie. In onderstaande schema achterhaal je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Swalmen.

Overweeg je om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Maak nu gebruik van onze vergelijker en bekijk actuele tarieven bij toonaangevende installateurs. Zo kan men gemakkelijk en snel modellen, verschillende opstellingen en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €125
Waterontharder (mechanisch)Circa €660
Waterontharder (elektrisch)Circa €980
Reinigingszout€40 voor 75 kilo
OnderhoudscontractV.a €125 per beurt
PlaatsingskostenBegint bij €170
Rekenvoorbeeld van de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterontharder te hebben in Swalmen?
De waterhardheid in Swalmen is grofweg 7.34 dH. De tabelwaarde in de provincie Limburg is gemiddeld 7.36 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit leidingwaterwat leidt tot zacht water. Zacht water smaakt beter en heeft als extra pluspunten: kleding die langer mooi blijft en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Doorgaans geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Experts vinden dat je hoofdzakelijk een waterontharder neemt voor het gemak en wooncomfort. Zoals comfortabel douchen, fris kraanwater, zachter wasgoed en veel minder poetsen in huis. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om water kalkvrij te maken zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. Deze calcium en magnesium delen hechten zich aan de kunstharskorrels. In de extra cilinder wordt het filter schoongespoeld door regenereren. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De doeltreffendheid van deze theorie is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Systemen met eigen ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een schoon apparaat is essentieel zodat het systeem efficiënt blijft werken. Je kunt er ook voor kiezen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Swalmen.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. De voordelen lopen flink uiteen. Neem nou aspecten als: lagere energiekosten, een lekkere watersmaak, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, geen droge, trekkerige huid na het douchen, geen kalkaanslag op bestek en servies, blinkende glazen, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie