Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Herten

Heb je in huis last van kalkaanslag, wit uitslaande wanden en tegels, bittere thee of koffie of een irriterende huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 7.34 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het gebruik van de beste waterontharder in Herten resulteert in kalkvrij water in de woning. Dat is gezond voor jou, en bespaart je ook nog eens geld. Middels onze specialisten lees je uitgebreide informatie met betrekking tot waterverzachters: welke systemen zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat ben ik kwijt?

 • Een waterhardheid van 7.34 dH in Herten.
 • Dit is de oorsprong van bijvoorbeeld koffie thee dat bitter smaakt en hoge stookkosten.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Dit resulteert in efficiëntere warmteoverdracht, kleding die langer mooi blijft en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Vraag een offerte aan en ondervind zelf de voordelen. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €250 per jaar.

Onderwerpen: Waar op letten bij waterontharder kopenPluspuntenHoe noodzakelijk is het?Waterhardheid HertenHoe werkt zo’n systeem?Gemiddelde kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieLimburg
GemeenteRoermond
Postcode6049
Gem. Gasverbruik M31330 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28400 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Pluspunten van zacht water

 • Betere smaak van water.
 • Efficiëntere warmteoverdracht.
 • Geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Goed voor het milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Droog haar na het douchen.
 • Strepen op de ramen.
 • Te veel schoonmaken.

Gratis offertes voor een waterontharder

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Herten

Zit jij in de woning ook met situaties als slecht werkende huishoudelijke apparaten en/of strepen op je ruiten? Een groeiend aantal mensen nemen een elektrische waterontharder. Zo’n systeem onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, lekkere watersmaak en een gunstig energieverbruik. In de gemeente Roermond zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Herten hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een erkende installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een heldere offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder kopen kent verschillende voordelen. De positieve effecten hebben we samengevat in de tabel hieronder. Tevens relevant: Voordeligste ontkalker.

PositiefBeschrijving
MilieuvriendelijkMinder zeepproducten wegspoelen. Beperking van de CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan minder snel stukHuishoudelijke apparaten zoals CV-ketels zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Water met meer smaakEen kop koffie, thee of glas kraanwater is minder troebel en beter van smaak.
Minder schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Goed voor huidziektenGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Gunstigere energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld vaatwassers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Overzicht met de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Herten?

Misschien bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Herten. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water zorgt voor een langere levensduur van huishoudelijke toestellen en je kleding blijft langer mooi. Hoeveel ga ik er van merken? Daarvoor bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Herten heeft een gemeten waterhardheid van 7.34. Dat betekent matig hard water.
 • De consequenties hiervan is afhankelijk van veel factoren.
 • Het terugdringen van de waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • Denk aan lager energieverbruik, een zachte huid na bad of douche en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Opmerking: water uit deze categorie kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Herten

De waterhardheid van het drinkwater in Herten is 7.34 dH. Dit betekent dat het water matig hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-herten-6049

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Veel gekozen merken

 • Kinetico 2020C HE
 • Wateronthardershop Eruo Twin 20
 • AEG 18 L
 • BWT AQA Perla 20
 • Kinetico Kube 6

Hoe haalt de waterverzachter kalk uit het water?

Het zal je inmiddels bekend zijn: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De meeste waterontharders (van bijv. Honeywell) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Zodoende zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van de waterontkalker in Herten voer je de dH waarde terug van 7.34 naar een Dh onder de 2. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Het kalk dat overblijft zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen (Regenereren)
Door de werking van de machine zal de hars zijn kracht verliezen. Eens per 5 of 6 dagen wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Hoeveel zout er nodig is is afhankelijk van hoeveel water je gebruikt, de Dh waarde van het water en het type ontharder (de grootte). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. De slimme harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Eens in de 7 dagen raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden automatisch gereinigd door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Elektrische en mechanische waterontharders
Er bestaan 2 machines: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. De voordelen zijn een interessante prijs, staat los van het stroomnet en lagere onderhoudskosten. De minpunten zijn: een relatief hoog zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. Deze installaties worden al geplaatst voor €840.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. De voordelen zijn: minder regeneratiezout, een efficiënte werking en inzicht in verschillende gegevens. Er zijn ook negatieve aspecten: de montagekosten, het systeem gebruikt stroom en meer kans op storingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €1050.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? We maken onderscheid tussen een enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs ligt rond de €375,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het grootste voordeel van een extra cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Bij ontkalkers met maar één cilinder heb je tijdens de regeneratiecyclusgeen zacht water uit de kraan.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Uitermate handzaam voor huishoudens met kinderen.
 • Dubbele harscilinder is niet strikt noodzakelijk, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Herten.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Neem contact op met product-experts voor montagewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De uiteindelijke kosten van een waterverzachter zijn nogal verschillend. Dit loopt van €70 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1750 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De kosten hangen af van de fabrikant, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Behalve deze eenmalige investering moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Een aantal waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je ook een onderhoudscontract afsluit. Ook heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De investeringen in ontharders beginnen bij €690, exclusief installatiekosten. Een geavanceerde installatie varieert tussen ongeveer €1625 en €2025 inclusief installatiewerk. In het overzicht hieronder vind je de huidige kosten van een waterontharder in Herten.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Kies dan nu voor onze handige offerte-service en achterhaal de prijzen bij erkende installateurs. Zo kan je makkelijk en zonder kosten specialisten, verschillende opstellingen en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €145
Mechanische waterontharderV.a €860
Elektrische waterontharderVanaf €1140
Zout€50 voor 100 kilo
OnderhoudV.a €155 per jaar
InstallatiekostenVanaf €170
Tabel met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder handig in Herten?
De hardheid van het water in Herten ligt rond de 7.34 dH. De tabelwaarde in de provincie Limburg is grofweg 7.36 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit je kraanwater wat zorgt voor zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en biedt voordelen als water met een lekkere smaak en het textiel gaat langer mee.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: van iedere euro die je investeert zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij zijn dan ook van mening dat je met name een waterontharder neemt voor het comfort. Bijvoorbeeld minder huidproblemen en huidirritaties, zacht en fris water, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en veel minder poetsen in huis. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dit regelt men doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. De magnesium en calcium elementen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder worden de harskorrels weer opgeladen aan de hand van een regeneratie behandeling. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt die echter werken op een andere wijze. De doeltreffendheid van deze theorie is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Ontkalkers met unieke ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Ook het schoonmaken van het apparaat is essentieel om de hardheid van het water laag te houden. Eventueel heb je de keuze hiervoor te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Herten.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Bijvoorbeeld: lager energieverbruik, smaakvol water, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, een zachte huid, minder last van kalkaanslag, zijdezachte kleding, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie