Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Oost West en Middelbeers

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, dichtgeslibde leidingen of een droge huid? Vaak ontstaan deze problemen door aanwezigheid van hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 5.26 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het installeren van de beste waterontharder in Oost West en Middelbeers zorgt voor kalkvrij water in huis. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, het milieu en je portemonnee. Via onze adviseurs vind je handige info over diverse types waterverzachters: wat is het precies, hoe werkt het technisch allemaal, en wat ben ik kwijt?

 • Gemiddelde waterhardheid van 5.26 dH in Oost West en Middelbeers.
 • Dit resulteert mogelijk in voorvallen als wit uitslaande wanden en tegels en dichtgeslibde leidingen.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Pluspunten: lager energieverbruik, heerlijk zachte kleding en het textiel gaat langer mee.
 • Wacht niet langer en geniet van de extra gemakken. Bespaar tot wel €260 op jaarbasis.

Snel naar: In 5 stappen een waterontharder kopenPluspuntenHeb ik het nodig?Waterhardheid Oost West en MiddelbeersHoe gaat het in z’n werk?Geschatte kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteOirschot
Postcode5091
Gem. Gasverbruik M31650 M3
Gem. Stroomverbruik kWh36700 kWh
Gem. Waterhardheid5.26 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Lekkerdere koffie en thee.
 • Verlaging van de maandlasten voor energie.
 • Minder poetsen en boenen.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Geïrriteerde huid.
 • Kalkaanslag op de verwarmingselementen.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Oost West en Middelbeers

Heb je in huis last van een droge, geïrriteerde huid of veel schoonmaakproducten nodig? Veel mensen lossen dit op met een betrouwbare waterontharder. Deze installatie onttrekt kalk uit het water. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, zachter wasgoed en structureel lagere energiekosten. In de gemeente Oirschot opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Oost West en Middelbeers hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Selecteer het type huishouden en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. De installateur zal jou benaderen met een scherpe offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder kopen heeft verschillende voordelen. De meest bekende voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Klik direct door naar: Voordeligste waterontharder.

PositiefBeschrijving
MilieuvriendelijkMinder zeepproducten wegspoelen. Beperking van de CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Apparaten gaan minder snel stukKostbare apparaten zoals HR-ketels hebben geen last meer van kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Lekkerder waterEen kop koffie, thee of glas kraanwater smaakt stukken beter.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Prettig voor je huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Lagere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. Quookers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat kost geld.
Overzicht met de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Oost West en Middelbeers?

Misschien bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Oost West en Middelbeers. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water zorgt voor apparatuur die langer meegaat en een forse verlaging in het gebruik van schoonmaakmiddelen. Kan ik dan niet zonder? Hiervoor moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Oost West en Middelbeers ontvangt een waterhardheid van 5.26. Definitie: zacht water.
 • De consequenties hiervan ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid terugdringen heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Denk aan lagere stookkosten, betere smaak van water en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Belangrijk: deze hardheid is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Oost West en Middelbeers

De waterhardheid van het leidingwater in Oost West en Middelbeers is 5.26 Duitse graden. Dit houdt in dat het water zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 5.26 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,98 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-oost-west-en-middelbeers-5091

Vergelijk vakmannen in de buurt

Vaak geplaatste ontharders

 • Watertotaal Euro Combi Cappers 14
 • Culligan Global Cabinet
 • North Star 9UD
 • Aquatechnic Ultrasoft 10
 • Waterboss Microboss CMB410n

Hoe werkt nu precies waterverzachter eigenlijk?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? Innovatieve waterontharders (van bijv. GE) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Middels deze handeling wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in Oost West en Middelbeers reduceert je de dH waarde van 5.26 naar een Dh van ongeveer 3. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Deze hoeveelheid kalk leidt niet tot concrete problemen.

Regenereren met zout
Door de werking van de machine zal de hars zijn kracht verliezen. Elke week moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Dit noemen we ook wel regenereren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De benodigde hoeveelheid zout is afhankelijk van de totale waterconsumptie, de waterhardheid en de grootte van de installatie. Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Unieke harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Op een bepaald moment zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De interne harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig met regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Mechanische of elektrische waterontharders
Wij differentiëren 2 installaties: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. De belangrijkste voordelen zijn een interessante prijs, 0 energieverbruik en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Als grote nadelen noemen we: het aanzienlijke zoutverbruik, relatief inefficiënt en je kunt de resthardheid niet instellen. Te bestellen vanaf c.a. €840.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. De belangrijkste voordelen zijn: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een efficiënte werking en uitgebreide instellingen. De minpunten zijn: de hogere aanschafprijs, het kost stroom en het onderhoud is duurder. Je koopt zo’n machine al vanaf €1250.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Op termijn een waterontharder kopen?Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs is circa €420,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het belangrijkste voordeel van een extra cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken tijdens de spoelingen.
 • Als je kiest voor 1 cilinderige ontkalkers heb je tijdens het regeneratieproceseven geen zacht water.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Een stukje comfort voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Een systeem met dubbele cilinder heeft dus dezelfde werking, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Oost West en Middelbeers.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Ontvang contactgegevens van erkende adviseurs voor montagewerk.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De investering van een waterverzachter zijn erg wisselend. Dit begint vanaf €80 voor ontharders die magnetisch werken tot wel €1700 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De prijs hangt af van of je een A- of B-merk kiest, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en de capaciteit van het systeem. In aanvulling op deze initiële kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Sommige waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Tenslotte is er speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De investeringen in deze systemen zijn zo’n €690, exclusief installatiekosten. Een slim apparaat ligt qua kosten tussen €1525 en €1850 inclusief plaatsing. In de bijgaande tabel bekijk je de geschatte kosten van een waterontharder in Oost West en Middelbeers.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker te plaatsen? Gebruik dan onze waterontharder-vergelijker en achterhaal de prijzen bij erkende installateurs. Met die methode kan iedereen moeiteloos en direct installatiebedrijven, soorten installaties en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €160
Waterontharder (mechanisch)V.a €750
Waterontharder (elektronisch)Begint bij €960
Regeneratiezout€40 voor 75 kilo
OnderhoudskostenBegint bij €80 p/jaar
MontagekostenVanaf €220
Rekenvoorbeeld van de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder nodig in Oost West en Middelbeers?
De hardheid van het kraanwater in Oost West en Middelbeers schatten we op 5.26 dH. De meting in de provincie Noord-Brabant ligt rond de 7.58 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een speciaal ontkalkingssysteem trekt kalk uit het leidingwater wat resulteert in aangenaam zacht water. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en zorgt voor onder andere een zachte huid na bad of douche en het textiel gaat langer mee.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
De berekening is niet moeilijk: van iedere euro die je investeert ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Natuurlijk is het zo dat je voornamelijk een waterontharder neemt voor het gemak en wooncomfort. Denk hierbij aan geen droge huid na het douchen, smaakvol water, een glanzende vaat en minder schoonmaakwerkzaamheden. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Voor kalkvrij water zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dit proces kan doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. De magnesium en calcium bouwstenen hechten zich aan deze hars. In de 2e cilinder worden de harskorrels weer opgeladen a.d.h.v. zouttabletten. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De uitwerking van magnetische producten wordt door wetenschappers afgekeurd.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet je zeker niet overslaan. Systemen met unieke ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Ook het schoonmaken van de machine is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Dit kun je eventueel uitbesteden door dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Oost West en Middelbeers.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Neem nou aspecten als: efficiëntere warmteoverdracht, een lekkere watersmaak, minder zeep en wasmiddel nodig, een minder droge huid na het douchen, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, zachter wasgoed, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie