Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Vosselaar

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkneerslag, een witte aanslag op het glaswerk, smerig water of een irriterende huid? Dit heeft vaak te maken met de hardheid van het water. Deze plaats kent een waterhardheid van 12,04 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het laten plaatsen van de beste waterverzachter in Vosselaar zorgt voor schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Op deze pagina check je nuttige info info over verschillende soorten waterontharders: welke systemen zijn er, waarom is het zo populair, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van 12,04 dH in Vosselaar.
 • Dit is de oorsprong van onder andere veel schoonmaakwerk en slecht functionerende HR-ketel.
 • De waterverzachter filtert het water (magnesium & calcium).
 • Dat zorgt voor lagere energiekosten, zachter wasgoed en minder poetsen en boenen.
 • Vraag een offerte aan en probeer het direct uit. Realiseer een besparing van wel €285 per jaar.

Snelkoppelingen: Waterverzachter kooptipsVoordelenIs het echt nodig?Waterhardheid VosselaarTechnische uitleg werkingKostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieAntwerpen
GemeenteVosselaar
Postcode2350
Gem. Gasverbruik M33.510 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.4450 kWh
Gem. Waterhardheid12,04 dH

Pluspunten van zacht water

 • Een glanzende vaat.
 • Kalkvrije leidingen.
 • Ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Droog haar na het douchen.
 • Kalkaanslag op douchekop.
 • Te veel schoonmaken.

Gratis offertes voor een waterontharder

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Vosselaar

Heb je in huis last van een droge huid en water uit de kraan met een vreemd smaakje? Veel Vlamingen plaatsen een betrouwbare waterontkalker. Een dergelijk product filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Elke familie kan ervan genieten. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, minder huidproblemen en huidirritaties en een efficiëntere warmteoverdracht. In de omgeving van de gemeente Vosselaar zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Voordelig een waterverzachter laten installeren in Vosselaar was nog nooit zo eenvoudig.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een plaatselijke installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een gespecificeerde offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Het plaatsen van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De positieve effecten zijn opgesomd in de volgende tabel. Tevens relevant: Beste waterverzachter.

PositiefBeschrijving
EcologischMinder zeepproducten wegspoelen. De CO2 uitstoot is lager omdatje verwarmingsinstallatie beter werkt.
Levensduur apparatenKostbare apparaten zoals vaatwassers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Kalkvrij water smaakt beterJe verse koffie & thee of een glas water uit de kraan zal minder bitter smaken.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Goed voor de huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Minder energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. vaatwassers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Samenvatting van de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Vosselaar?

Mogelijkerwijs bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterontharder in Vosselaar. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water biedt een zachte huid na bad of douche en heerlijk zachte kleding. Maar is het echt noodzakelijk? Aangaande deze vraag is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Vosselaar heeft een geschatte waterhardheid van 12,04. Samengevat: Hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt verschilt erg per persoon.
 • De waterhardheid verkleinen heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Bijv. efficiëntere verwarming, water met een lekkere smaak en het textiel gaat langer mee.
 • Niet vergeten: deze waterhardheid is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Vosselaar

De waterhardheid van het water in Vosselaar is om en nabij de 12,04 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water Hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 12,04 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 34,29 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterverzachter-vosselaar-2350

Vind een vakman in de buurt

Populaire merken en modellen

 • Ecowater ESM 42
 • Euro Combi 25 Fleck
 • Mooiwater Mini+
 • Wateronthardershop Euro Combi 14 Fleck 5600SXT
 • Apic Nessos

Hoe werkt de waterontkalker?

Het zal onderhand duidelijk zijn: de waterontharder zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De moderne waterverzachters (van merken zoals Aqua Clean) werken op basis van het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van de waterontkalker in Vosselaar reduceert je de dH waarde van 12,04 naar een Dh onder de 3. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, omdat dit gezond voor ons is. Het kalk dat achterblijft is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen (Regenereren)
Na een periode zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. 4 keer per maand wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Dit noemen we ook wel regenereren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De hoeveelheid zout is afhankelijk van grootte van het huishouden, instellingen zoals resthardheid en het soort ontharder (klein of groot). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de ontkalkingsinstallatie.
 2. Innovatieve harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Na verloop van tijd geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd met het regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische of elektrische waterverzachters
Er bestaan twee machines: Elektronische en mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regeneratie gaat op basis van tijd. De voordelen zijn een gunstige prijs, gebruikt geen stroom en er is minder onderhoud nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: veel zoutverbruik, relatief inefficiënt en je hebt minder geavanceerde instellingen. Beschikbaar vanaf €920.

Een elektrische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Het voordeel is: minder regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en inzicht in verschillende gegevens. De minpunten zijn: de duurdere prijzen, het systeem gebruikt stroom en het onderhoud is duurder. Beschikbaar vanaf €1300.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Plannen voor het kopen van een waterverzachter? Dan dien je te kiezen uit een dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs is circa €410,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het belangrijkste voordeel van een twee cilinderige installatie is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als de hars wordt gespoeld.
 • In het geval van ontkalkers met 1 cilinder heb jij tijdens de regeneratiecyclusgeen zacht water uit de kraan.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Vaak gekozen voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Dubbele harscilinder werkt identiek als een enkele cilinder, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Vosselaar.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Vraag contactgegevens aan voor experts voor montage.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De uiteindelijke kosten van een waterverzachter zijn erg wisselend. Van €80 voor magnetische ontharders tot wel €1875 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De totaalprijs wordt bepaald door het model, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en de capaciteit van het systeem. Behalve deze initiële kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Enkele Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Ook heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De kosten van waterontkalkers lopen op vanaf €710 (montage niet inbegrepen). Een uitgebalanceerd systeem kost gemiddeld tussen de €1325 en €2200 inclusief montage en inregeling. In het overzicht hieronder vind je de geraamde kosten van een waterverzachter in Vosselaar.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Probeer dan de offerte vergelijker en check de huidige prijzen bij professionele installateurs. Zo kan je zonder problemen en gratis modellen, type systemen en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €105
Waterontharder (mechanisch)Circa €860
Waterontharder (elektronisch)C.a. €960
Onthardingszout€25 voor 50 kilo
OnderhoudV.a €120 per jaar
MontageRond de €260
Rekenvoorbeeld van de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterverzachter zinvol in Vosselaar?
De hardheid van het leidingwater in Vosselaar ligt op 12,04 dH. Dit cijfer in de provincie Antwerpen is doorgaans 11,07 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een speciaal ontkalkingssysteem onttrekt kalk uit het leidingwater wat leidt tot zacht water. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en biedt verschillende voordelen zoals water met een lekkere smaak en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontharder?
We hanteren een simpele berekening: van elke euro die je uitgeeft zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Installateurs zeggen dan ook dat je voornamelijk een waterontharder neemt als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Denk hierbij aan een fijne douchebeurt, smaakvol water, extra schoon servies en veel minder poetsen in huis. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Voor kalkvrij water zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dit regelt men doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium bestanddelen hechten zich aan deze hars. In de extra cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd d.m.v. zouttabletten. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De werkzaamheid van magnetische producten vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Ontharders met speciale ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een schone machine is cruciaal zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Je kunt er ook voor kiezen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Vosselaar.

Welke pluspunten heeft een waterverzachter?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. De voordelen lopen flink uiteen. De belangrijksten zijn: een besparing op de energierekening, meer smaak aan koffie en thee, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, een zachte huid en minder droog haar, minder last van kalkaanslag, mooie schone glazen, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie